خواب عمیق با طعم سیر/ شناخت پرهزینه ترین بیماری نادر در جهان

مصرف‌کنندگانِ استروئید خوراکی و خطر ابتلا به عفونت، یکسان نبودن تاثیر داروها در افراد مختلف، خواب عمیق با طعم سیر،جذب پرستار عمده استخدام وزارت بهداشت و شناخت پرهزینه ترین بیماری نادر در جهان را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به  گزارش خبرنگار ایمنا؛ مطالعات جدید محققان دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد آنزیم‌ها و میکروب‌های روده روی داروهای شیمیایی که وارد بدن می‌شوند اثر گذاشته و ترکیب برخی از آنها را قبل از رسیدن به مغز تغییر می‌دهند و به همین دلیل است که تاثیر داروهای یکسان در افراد مختلف، مشابه نیست

همیشه برای محققان سوال بود که چرا داروها اثر مشابهی در بیماران ندارد. مطالعات جدید نشان می‌دهد باکتری‌های روده می‌توانند پاسخ این سوال باشند. بر اساس این مطالعات میکروب‌های روده می‌توانند داروها را قبل از رسیدن به مغز از نظر شیمیایی تغییر دهند

به گزارش پایگاه خبری ساینس الرتبرای، انجام این تحقیقات داروی لوودوپا که برای بیماران مبتلا به پارکینسون استفاده می‌شود مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد برخی از میکروب‌های روده به نام Enterococcus faecalis و Eggerthella lenta می‌توانند دارو را قبل از رسیدن به مغز از نظر شیمیایی تغییر دهند. وظیفه داروی لوودوپا ارسال ماده شیمیایی دوپامین به مغز است؛ چرا که در بیماری پارکینسون میزان دوپامین کاهش می‌یابد.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد آنزیم‌ها و میکروب‌های روده نقش مهمی در اثربخشی دارو و عوارض جانبی آن دارند و باید پیش از تجویز دارو، این نکته مورد توجه قرار گیرد.
محققان به دنبال درمان‌های اختصاصی متناسب با شرایط بیمار هستند که با بالاترین اثربخشی، کمترین عوارض جانبی را به همراه داشته باشد.

خطر ابتلا به عفونت در برخی مصرف‌کنندگانِ استروئید خوراکی

نتایج یک بررسی جدید نشان داده است که مصرف داروهای استروئید خوراکی مبتلایان به نوعی بیماری التهابی را در معرض عفونت قرار می‌دهد.

گروهی از متخصصان علوم پزشکی در آزمایش‌های خود مشاهده کردند که مصرف داروهای استروئید خوراکی در مبتلایان به بیماری التهابی "پلی‌میالژی‌ روماتیکا" می‌تواند به طور چشمگیری خطر ابتلا به عفونت را افزایش داده و میزان خطر با بیشتر شدن دوز مصرفی بالاتر می‌رود.

در این بررسی اطلاعات ۴۰ هزار بزرگسال مبتلا به این بیماری در انگلیس مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد در بیمارانی که از استروئیدهای خوراکی مصرف می‌کنند خطر بروز عفونت نسبت به افرادی که این دارو را دریافت نمی‌کنند، بیشتر است. میانگین سنی این افراد حدود ۷۳ سال بوده‌ است.

استروئیدها شامل داروهایی همچون پردنیزولون، پردنیزون، هیدروکورتیزون و کورتیزون می‌شود.

متخصصان انگلیسی با بیان اینکه خطر ابتلا به عفونت قارچی ۴۸ درصد و باکتریایی در این بیماران ۷۰ درصد است، اظهار داشتند: به طور کلی در دوره‌های تجویز دارو خطر ابتلا به عفونت ۵۰ درصد بیشتر است.

به گفته محققان، پزشکان و بیماران باید به درستی در مورد خطر عفونت، شناسایی علائم و روش درمانی مناسب آموزش بینند.

جذب پرستار، عمده استخدام وزارت بهداشت در سال جاری

وزیر بهداشت در خصوص رفع کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی اظهار کرد: امسال مجوزهایی برای جذب ۱۰ هزار نیرو در نیمسال اول و ۱۰ هزار نیرو در نیمسال دوم داریم که قسمت عمده آنها را پرستاران برای بیمارستان هایی که تخت خالی داریم، تشکیل می دهد.

سعید نمکی با اشاره به حضور خود در جلسه امروز کمیسیون بهداشت و درمان گفت: در این جلسه مواردی از جمله پرداختن به امور سالمندان مطرح شد؛ اعم از آموزش نیروهای ماهر برای اداره امور سالمندان و چه اقدام فعالیت‌های خدمت رسانی به سالمندان در نظام ارائه خدمت بهداشتی-درمانی.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: تصمیمات خوبی گرفته و مقرر شد کمیته‌ای برای پیگیری این امور تشکیل شود.

وی همچنین گفت: درباره جذب نیروهای پرستار و غیره بحث شد؛ امسال مجوزهایی برای جذب ۱۰ هزار نیرو در نیمسال اول و ۱۰ هزار نیرو در نیمسال دوم داریم که قسمت عمده آنها را پرستاران برای بیمارستان هایی که تخت خالی داریم، تشکیل می دهد.

عضو هیئت دولت دوازدهم ادامه داد: بحث پرستاری در منزل و آیین نامه هایی که ابلاغ شده نیز مورد بحث قرار گرفت؛ امیدواریم بتوانیم پوشش بیمه‌ای برای خدمات پرستاری در منزل بدهیم تا بار نظام سلامت را در ICU و CCU کم کنیم.

نمکی همچنین به موضوع ساماندهی طرح نیروی انسانی و توزیع نیروی پزشکی و پیراپزشکی در کشور اشاره کرد و توضیح داد: مقرر شد با تشکیل کمیته مشترک بین دولت و مجلس این مسائل دنبال شود.

وی درباره امور دارویی در کشور نیز گفت: با توجه به اینکه ما در یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی قرار گرفته ایم، یک مجموعه به عنوان قرارگاه در سازمان غذا و دارو راه اندازی شده و مسئولیت و فرماندهی آن را خود بر عهده دارم و جلساتی با همکاری اعضای مشورتی و شورای اجرایی که از بین تمام ذی‌نفعان صنعت دارو، تولیدات، واردات و توزیع هر یکشنبه تشکیل می‌شود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: امروز کمبود دارویی مهم و تجهیزات پزشکی مهم و اساسی نداریم و تا پایان سال با همین روش قرارگاهی نخواهیم داشت.

خواب عمیق با طعم سیر

از قدیم مردم برای درمان بی‌خوابی از شیوه گذاشتن یک حبه سیر در زیر بالشت استفاده می کردند؛ شاید عجیب به نظر برسد که رایحه قوی سیر بتواند آرام بخش باشد اما مشخص شده است که استنشاق ترکیب گوگردی سیر به انسان کمک می‌کند تا تمام شب را راحت بخوابد.

خواص سیر به قدری زیاد است که با خواندن فواید و خواص آن شاید خود را مجبور به استفاده از آن در هر وعده غذایی و در طول روز بکنید اما در برخی موارد هم باید در مصرف سیر احتیاط کرد.

به طور خلاصه اما مفید می‌توان گفت که سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین‌های، واست. از گذشته تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می‌شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد. خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می‌کند و با این کار از شدت و زحمت تنگی نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می‌شود. سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده‌ها را از عفونت‌ها پاک می‌کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.

یکی از شگفت انگیزترین کاربردهای سیر، به عنوان یک کمک درمان است. اما قبل از اینکه به علت این موضوع پی ببریم بهتر است نگاهی به فواید کلی سیر داشته باشیم. سیر کالری نسبتاً زیادی دارد بطوریکه هر ۱۰۰ گرم سیر ۱۰۰ کالری دارد. با این وجود سیر از لحاظ طعم آنقدر قوی است که هیچکس نمی‌تواند ۱۰۰ گرم سیر را در یک وعده غذایی مصرف کند. سیر حاوی کربوهیدرات‌ها و ویتامین‌های پیچیده و مواد معدنی مهم و ویتامین‌هایی نظیر ویتامین B، سدیم، پتاسیم و منیزیم است.

سیر همچنین حاوی مقدار کمی آلیسین، یک ترکیب گوگردی است که بوی قابل توجهی به سیر می‌دهد. به این دلیل است که سیر برای درمان عفونت‌ها بسیار خوب است و می‌تواند بهتر از آنتی بیوتیک برخی از ویروس‌ها را بکشد. علاوه بر این سیر حاوی آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است که عملکرد تقریباً تمام سیستم‌های بدن را تقویت می‌کند.

مصرف سیر بطور منظم با تقویت جریان خون از سلامت قلب و عروق حمایت می‌کند. سیر می‌تواند موجب کاهش سطوح کالری بد شود و فشار خون را تنظیم کند. مصرف سیر برای اختلالات متابولیکی و مشکلات تنفسی توصیه شده است. حتی تصور می‌شود که سیر با مهار فعالیت رادیکال‌های آزاد از پیری زودرس پیشگیری و در نتیجه از گسترش چین و چروک و خطوط بر روی پوست صورت جلوگیری می‌کند.

گذشته از تمام فوایدی که مصرف سیر دارد، در این گزارش به این موضوع می‌پردازیم که چرا گذاشتن یک حبه سیر تازه در زیر بالشت به داشتن یک خواب عمیق و آرام کمک می‌کند:

از قدیم مردم برای درمان بی خوابی از شیوه گذاشتن سیر در زیر بالشت استفاده می‌کردند. استنشاق ترکیب گوگردی «آلیسین» سیر اثر آرام بخش دارد که به انسان کمک می‌کند تمام شب را راحت بخوابد. کمی عجیب به نظر می‌رسد که چنین رایحه قوی و متمایزی بتواند آرام بخش باشد اما بسیاری از مردم از این شیوه برای برخورداری از یک خواب خوب استفاده می‌کنند. یکی از راه‌هایی که می‌تواند کمک کننده باشد این است که این بو می‌تواند راه‌های هوایی مسدود شده بینی را باز و در نتیجه موجب تقویت تنفس شود. همچنین گذاشتن سیر در زیر بالشت موجب می‌شود که فرد کمتر بیمار شود زیرا تصور می‌شود که آلیسین مانع فعالیت دو گروه از آنزیم‌هایی می‌شود که توانایی میکروب‌های عفونی برای تهاجم و زنده ماندن در بدن ناشی از فعالیت آنها است.

همچنین مصرف سیر قبل از خواب نیز همین تأثیر را دارد. با اینکه تحقیقات زیادی در رابطه با سیر و خواب انجام نشده اما مشخص شده است که سیر حاوی مقدار مناسبی منیزیم و پتاسیم، دو ماده معدنی است که نقش مهمی در کیفیت خواب ایفا می‌کنند.

منیزیم با کمک به حفظ سطوح سالم GABA از یک خواب عمیق و آرام حمایت می‌کند؛ GABA یک انتقال دهنده عصبی است که فعالیت نورون‌ها را در مغز و سیستم عصبی مرکزی کاهش می‌دهد و به نوبه خود باعث افزایش آرامش و کاهش استرس می‌شود.

همچنین تصور می‌شود که پتاسیم باعث تقویت خواب عمیق و کوتاه کردن فاصله بیداری تا خواب رفتن شود. البته اگر در رژیم غذایی به اندازه کافی منیزیم و پتاسیم داشته باشیم در آن صورت نیازی به مصرف سیر قبل از خواب نیست.

علاوه بر این اگر بوی سیر برای شما نامطبوع است، می‌توان از مکمل‌های سیر استفاده کرد. البته فواید مصرف مکمل‌های سیر به اندازه مصرف سیر طبیعی نیست اما با این حال مقداری از فواید سیر طبیعی را داراست. با این حال باید توجه داشت که مصرف مقدار زیاد این مکمل‌ها نیز می‌تواند در کارایی برخی داروها اختلال ایجاد کند.

زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه، کاهش فشار خون، آلرژی (حساسیت)، و در موارد نادر منجر به خونریزی می‌شود.  ‌همچنین بیمارانی که از داروهای ضد انعقاد خون مثل آسپرین استفاده می‌کنند، باید در مصرف سیر احتیاط کنند، زیرا سیر مانع از انعقاد خون می‌شود. ‌از این رو افرادی که جراحی می‌کنند، باید ۷ تا ۱۰ روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند، زیرا زمان خونریزی را طولانی‌تر می‌کند. ‌

مادران شیرده نیز باید در مصرف سیر زیاده روی نکنند زیرا سبب تغییر مزه شیر آنها شده و ممکن است نوزاد از خوردن شیر صرف نظر کند.

پرهزینه ترین بیماری نارد در جهان را بشناسیم

بیماری SMA به عنوان پر هزینه ترین بیماری نادر در جهان شناخته می شود که در اشکال مختلف شاهد بروز آن هستیم.

بیماری SMA به دلیل نقص در ژن SMN۱ ایجاد می‌شود که مسئول ساخت پروتئینی است که مسئول حفظ سلامتی توده‌های حرکتی است و جهت زنده ماندن نورون‌های حرکتی ضروری است. میزان اندک این پروتئین در سلول‌ها موجب از دست رفتن عملکرد طبیعی در سلول‌های عصبی شاخ قدامی نخاع شده و آتروفی عضلات را در پی دارد.

این بیماری در درجات متفاوتی از شدت خود را نشان می‌دهد که همگی تحلیل رفتن عضلانی و اختلال در تحرک را دارا هستند. عضلات پروگزیمال (ران‌ها و بازو) و ماهیچه‌های تنفسی قبل از بقیه درگیر می‌شوند. سایر دستگاه‌های بدن نیز به ویژه در نوع زودرس بیماری گرفتار می‌شوند.

بیماری SMA شایع‌ترین دلیل ژنتیکی مرگ نوزادان و شیرخواران است.

حسین غیاثی مدیر انجمن SMA، با اشاره به اینکه  بیماری SMS اندام تحتانی فرد را درگیر می‌کند و باعث می‌شود او از ویلچر استفاده کند،   اظهار کرد: این بیماری در سه تیپ مختلف شایع است که ۵۰ درصد مبتلایان از نوع تیپ یک بیماری هستند.

وی با اشاره به نقش ژنتیک در بروز این بیماری، افزود: بررسی‌ها نشان داده است که اگر پدر و مادر هر دو ناقل این ژن باشند، احتمال ابتلای فرزند به این بیماری، یک به چهار است ولی احتمال اینکه فرد ناقل این بیماری شود، دو به چهار است.

غیاثی گفت: از هر ۶ هزار تا ۱۱ هزار تولد یک نفر با این بیماری متولد می‌شود.

مدیر انجمن SMA با اشاره به وجود دو قلم دارو برای این بیماران، افزود: اولین دارو در سال ۲۰۰۶ با مجوز FDA وارد بازار دارویی دنیا و چند ماه قبل نیز یک داروی دیگر وارد که البته قیمت این داروها بسیار سر سام آور است.

علی آهنی متخصص ژنتیک پزشکی، گفت: داروهای این بیماران بسته به نوع دارو بین ۷۰۰ هزار دلار تا دو میلیون دلار هزینه دارد و هیچکدام از بیمه‌های ما توان پوشش این هزینه‌های سنگین را ندارند.

به نظر می‌رسد اجباری شدن غربالگری حین ازدواج برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری، بتواند از تولد بچه‌هایی با این بیماری جلوگیری کند و در عین حال، روند تشخیص و شناسایی این قبیل بیماری‌های نادر نیز بهتر شود.

کد خبر 380294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.