بایدها و نبایدهای مقابله با شوره سر / وجود ۱۸۰۰ فرآورده دارویی طبیعی در کشور

کم بودن سواد سلامت ۵۰ درصد ایرانی ها، ارتباط میزان بالای آهن و ابتلا به دیابت و بیماری کبدی، وجود ۱۸۰۰ فرآورده دارویی طبیعی در کشور، باید ها و نبایدهای مقابله با شوره سر و سودمندی غذاهای تند برای سلامت بدن را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا؛ نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد افراد دارای میزان آهن بیش از حد در بدن شان با احتمال بیشتر ابتلا به دیابت و بیماری کبدی مواجه هستند.

محققان دانشگاه ساوت استرالیا و دانشکده کالج امپریال انگلیس در مطالعه ای مشترک دریافتند افراد دارای میزان بالا آهن در مقابل ابتلا به کم خونی مصون هستند و کمتر در معرض ابتلا به کلسترول بالا قرار دارند، اما احتمال ابتلا آنها به بیماری کبدی، دیابت و عفونت های پوستی باکتریایی بیشتر است.

»
ببن بنیامین»، عضو تیم تحقیق از دانشگاه ساوت استرالیا، در این باره می گوید: «ارتباط بین مازاد آهن و ریسک کمتر ابتلا به کلسترول بالا بسیار مهم است

وی در ادامه می افزاید: «این یافته مسئله مهمی است چراکه کلسترول بالا فاکتور پرخطر اصلی ابتلا به بیماری قلبی-عروقی و سکته است و طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه موجب مرگ حدود ۲.۶ میلیون نفر در جهان می شود

این محققان همچنین دریافتند افراد دارای میزان بالا آهن بیشتر در معرض ابتلا به دیابت و عفونت پوستی باکتریایی قرار دارند. در سال ۲۰۱۵، ۲۱ میلیون نفر دچار چنین عفونت پوستی ای شده بودند و ۱۷ هزار نفر هم جان شان را از دست داده بودند.

وجود ۱۸۰۰ فرآورده دارویی طبیعی در کشور

مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو از وجود ۱۸۰۰ فرآورده طبیعی در کشور خبر داد و گفت: در تنوع فرآورده‌های طبیعی سعی بر این بوده که درمان بیماری‌های بسیاری را با این فرآورده‌ها پوشش دهیم.

امیرحسین جمشیدی اظهار کرد: در سال‌های گذشته و بر اساس سیاست‌ها و اسناد بالادستی تلاش کرده‌ایم تا فرآورده‌های طبیعی و سنتی را با کیفیت بهتر و تنوع مختلف مجوز دهیم.

وی افزود: در تنوع فرآورده‌ها سعی بر این بوده که درمان بیماری‌های بسیاری را پوشش دهد؛ یعنی برای اکثر بیماری‌ها هدف‌گذاری بوده است که برای هر بیماری حداقل یک فرآورده طبیعی و سنتی داشته باشیم.

جمشیدی اظهار تصریح کرد: در ۱۰ سال گذشته سازمان غذا و دارو در این زمینه موفق بوده است و تعداد فرآورده‌ها بسیار زیاد شده است؛ به نحوی که حدود یک و دو دهم پروانه در هر روز کاری صادر شده است که این خیلی عدد بزرگی است؛ یعنی از سال ۶۰ تا سال ۸۵، ۱۳۴ فرآورده طبیعی داشته‌ایم که این عدد امروزه به ۱۸۰۰ فرآورده طبیعی رسیده است.

مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو تاکید کرد: تفویض اختیاری که یک‌ماه است به معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی داده شده در زمینه‌های توزیع بهتر، مبارزه با قاچاق فرآورده‌های طبیعی و سنتی، عرضه و مجوز دهی به این فراورده‌ها بسیار تاثیر گذار خواهد بود و مراجعه کنندگان دیگر نیاز نیست مسافت‌های طولانی را برای دریافت مجوز به تهران سفر کنند که این عامل موثری در تکریم ارباب رجوع است.

سواد سلامت ۵۰ درصد ایرانی ها کم است

رئیس سمپوزیوم و جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار با اشاره به اینکه تنها ۵۰ درصد مردم سواد سلامت مناسب و کافی دارند، گفت: با استفاده از خود مراقبتی می‌توان سواد سلامت مردم را افزایش داد.

عبدالرحمان رستمیان، در آستانه برگزاری هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار اظهار کرد: ریشه سلامتی در جامعه مسئله خود مراقبتی است و این مسئله یکی از پرسودترین و کم هزینه ترین روش‌های مقابله با بیماری‌ها در نظام سلامت به شمار می‌رود.

وی افزودمتأسفانه ۵۰ درصد ایرانیان سواد سلامت کافی ندارند و این نشان می‌دهد که هنوز باید اقدامات زیادی در جهت ارتقای سطح سواد سلامت مردم انجام داد به طور مثال اینکه افراد تحرک و فعالیت فیزیکی کمی دارند، تغذیه سلامت محور را گاهاً نداشته و رفتارهای پرخطر همچون استعمال دخانیات را شاهد هستیم این نشان می‌دهد باید در زمینه سطح سواد سلامت مردم گام‌های بیشتری را برداشت.

رئیس هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره خود مراقبتی و آموزش به بیمار ادامه داد: اگر فردی بیمار شد باید در مورد بیماری خود آگاهی پیدا کند که از خود مراقبت کند واین آموزش به بیمار از جمله فراهم کردن بروشور ویا سایت آموزشی وظیفه نظام سلامت وحق بیمار است متأسفانه در زمینه کاهش استعمال دخانیات در کشور برخی از سیاست‌ها به خوبی انجام نگرفته به طور مثال باید برای مواد غذایی سلامت محور یارانه و برای مواد غذایی زیان‌آور عوارض و مالیات اخذ کرد و این در حالی است که مجلس و سازمان مدیریت برنامه و بودجه خطاهایی در این زمینه داشته است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: استعمال دخانیات در بسیاری از کشورهای دنیا در حال کاهش است و شهرها و مدارس ودانشگاهای عاری از دخانیات ایجاد شده است ولی در کشور ما دسترسی به سیگار نسبت به گذشته بیشتر شده و از طرفی عوارض بسیار اندکی نسبت به استانداردهای در کشور برای این موضوع در نظر گرفته شده است که این مسئله نشان از ضعف مجلس و رسوخ ونفوذ برخی از افراد وسیاست های غلط در این زمینه به مجلس و سازمان مدیریت دارد.

رستمیان ضمن انتقاد از دو برابر شدن آمار کارخانه‌های سیگار در کشور در سالهای اخیر گفت: به نظرم حتی کسانی که تاکنون عوارض سیگار را بالا نبرده‌اند باید پاسخگو مردم شهرخود، محله خود وکشور باشند چرا که بیست هزار میلیارد تومان عوارض باید در این زمینه اخذ شده باشد ولی انجام نگرفته است همچنین پول این عوارض در صورتی که گرفته شود باید صرف مسائل همچون خود مراقبتی و افزایش فضاهای فیزیکی برای ورزش همچنین افزایش ارتقا سطح سلامت مردم وپرداخت هزینه مصرف شیر و لبنیات در مدارس شود.

وی از رسانه‌ها و صدا و سیما خواست که مخالفین و موافقین افزایش عوارض مالیات بر دخانیات را دعوت به مناظره کند تا مشخص شود که چه کسانی و به چه علتی با این مسئله و موضوع افزایش مالیات بر کالاهای آسیب رسان ودخانیاتمخالف هستند. وموجب زیان وآسیب به سلامت در کشور شده‌اند.

رستمیان با اشاره به اینکه دوم مرداد روز جهانی خودمراقبتی است و کشورهای بسیاری در جهان این روز را جشن می‌گیرند که پیام خود مراقبتی انتشار یابد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیماری‌های غیر واگیر نسبت به بیماری‌های واگیر شدت یافته و این در حالی است که دو سوم از بیماری‌های غیر واگیر را می‌توان از طریق خودمراقبتی پیشگیری کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفتخودمراقبتی به دو روش فردی و سازمانی قابل انجام است و در صورتی که این مسئله بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد نتایج مؤثری را در افزایش سلامت مردم به همراه خواهد داشت.
بایدها و نبایدهای مقابله با شوره سر

شوره سر یکی از معضلات جدی سلامت پوست و مو است که می‌توان با مشاوره پزشکی آن را برطرف کرد.

 شوره سر یکی از معضلات جدی برای برخی از افراد است که به‌طورمعمول به دلیل خشکی پوست، درماتیت، عدم توجه کافی به بهداشت پوست و مو و نوع خاصی از قارچ بیماری زا ایجاد می‌شود.

این عارضه غیر التهابی و مزمن با پوسته پوسته شدن سر نمودار می‌شود و استفاده از برخی روغن‌ها متداول‌ترین و بهترین نوع درمانی برای این عارضه محسوب می‌شود.

روش‌های درمان شوره سر

گفته می‌شود برخی شامپوها به نام شامپوی ضد شوره با توجه به عناصری مانند سلنیوم سولفید و سالیسیلیک اسید چندین هفته پس از استفاده در درمان موثر خواهند بود، البته چنانچه واکنش‌های آلرژیک مانند قرمزی پوست، خارش و سوزش در سر احساس شود باید از مصرف این آنها جلوگیری شود.

روغن‌های درمانی برای مقابله با شوره سر

طبق مطالعات انجام شده برخی روغن‌ها مانند روغن ترنج، روغن چای و آویشن می‌تواند در کنترل شوره سر موثر باشد؛ دقت کنید که پیش از استفاده از روغن‌ها باید با پزشک پوست درباره متدهای استفاده و دوز مورد نیاز مشورت شود زیرا فاکتورهایی نظیر سن، نوع عارضه، نحوه مصرف و طول مدت درمان از فاکتورهایی مهم است که باید در درمان شوره سر مورد توجه قرار گیرد.


توصیه می‌شود روغن‌ها به طور مستقیم با پوست سر تماس پیدا نکنند و به صورت رقیق مورد استفاده قرار گیرد، چنانچه در روش‌های درمانی مقابله با شوره سر واکنش آلرژیک حاد شوند و بر سلامتی افرد تاثیر بگذارند باید به سرعت فرد تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرد.

غذاهای تند مصرف کنید

غذاهای تند و پرادویه نه تنها می‌توانند بسیار خوشمزه باشند، بلکه سودمندی‌های زیادی را برای سلامت ما به همراه دارند.

بسیاری از کشورهای جهان (نظیر هندوستان یا مکزیک) به خاطر تهیه غذاهای پرادویه و تند مشهورند. اما مصرف غذاهای تند فقط به شهروندان این کشورها محدود نمی­شود و بسیاری دیگر از مردم جهان نیز به این دسته از غذاها گرایش دارند.

افزون بر این، آماری در ایالات متحده نشان می­دهد که شمار تعداد کسانی که غذای تند مصرف می­کنند از ۴۶ درصد در سال ۲۰۰۹ به ۵۶ درصد افزایش یافته است

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف غذاهای تند، سبب طول عمر می­شود. در این پژوهش، سبک تغذیه مربوط به نیم میلیون مرد و زن به مدت هفت سال مورد پایش قرار گرفت. نتیجه این مطالعه مشخص ساخت افرادی که هر روز غذاهای تند مصرف می­کردند، ۱۴ درصد کمتر از کسانی که یک بار (یا کمتر) در هفته به غذای خود فلفل می­زدند، در معرض مرگ قرار داشتند. این پدیده در میان زنان و مردان یکسان بود و در افرادی که مصرف الکل نداشتند نیز به مراتب چشمگیرتر بود. همچنین مشخص شد که مصرف غذاهای تند توسط زنان به کاهش خطر مرگ پس از سرطان و نیز بیماری های قلبی و تنفسی می­انجامد.

با اینکه این مطالعه هنوز مشخص نکرده است که آیا عوامل دیگر مرتبط به سبک زندگی سالم در این میان موثر بودند یا خیر، دلایل زیادی برای مصرف غذاهای تند وجود دارد.


۱. کمک به کاهش وزن

بر اساس مطالعه­ای که در سال ۲۰۱۱ صورت گرفت، مشخص شد مصرف فلفل می­تواند به افزایش سوخت­و­ساز بدن بیانجامد. مطالعات پیشین نشان داده بود که مصرف فلفل قرمز به صورت قرص می­تواند به کاهش اشتها و افزایش سوخت کالری در بدن کمک کند. اما در این مطالعه، پژوهشگران به بررسی تاثیر مقدار معمولی فلفل بر وزن افراد پرداختند. در این مطالعه ۲۵ نفر شرکت داشتند که نیمی از آنها از غذاهای تند خوش­شان نمی‌­آمد.

از این شرکت کنندگان خواسته شد تا یا به غذای خود فلفل اضافه نکنند، مقداری استاندارد فلفل اضافه کنند و یا اینکه هر قدر که دلشان می­خواهد غذای خود را تند کنند. گفتنی است این مقدار استاندارد فلفل قرمز برابر با نیم قاشق چایخوری بود. در پایان مشخص شد که هر دو گروهی که غذای تند مصرف کرده بودند، کالری بیشتری را نسبت به گروه کنترل می­سوزاندند. افزون بر این، مشخص شد که مصرف غذاهای تند (حتی به صورت غیر مستمر) می تواند به کاهش گرسنگی و نیز کاهش ولع برای مصرف غذاهای شور، چرب و شیرین بیانجامد.


۲ .تمیز کردن سینوس­ها

شاید برای شما هم پس از مصرف غذاهای تند، متوجه جاری شدن آب از بینی­تان شده باشید. دلیل بروز این پدیده را باید در ماده «کپسایسین» جست. این ماده کارکردی مشابه مواد موجود در داروهای ضدگرفتگی (دکونژستان) دارد. همچنین هر قدر فلفل تندتر باشد، اثر ضداحتقان آن بیشتر است.

اگر مقداری فلفل قرمز را به یک فنجان چای داغ اضافه کنید، بالا کشیدن بخار آن و نیز نوشیدن آن می­تواند به تحریک مخاط دیواره بینی و تمیز شدن آن بیانجامد. این امر در نهایت می­تواند به تسهیل تنفس شما منجر شود.

افزون بر این، فلفل دارای مقادیری ویتامین A است که می­تواند به تقویت مخاط­های بینی کمک کند. مخاط­های بینی سبب جلوگیری از ورود مواد مختلف بیرونی به بدن می­شود.

۳ .سودمندی برای قلب

مطالعات نشان می­دهد که فلفل تند می­تواند به کاهش خطر بروز بیماری­های قلبی بیانجامد. این کار با کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) و نیز بهبود گردش خون صورت می­گیرد. در واقع در حال حاضر مطالعاتی بر روی کپسایسین برای درمان مشکلات گردش خون، سخت شدن دیواره سرخرگ­ها و نیز ریتم ناهماهنگ قلبی در حال انجام است. افزون بر این، فلفل تند دربردارنده انبوهی از آنتی اکسیدان هاست که می­تواند جلوی فرآیند پیری را بگیرد.


۴.جلوگیری از زخم معده

بر خلاف باور بسیاری از افراد که فلفل به زخم معده می­انجامد، غذاهای تند می­تواند به جلوگیری از این مشکل کمک کند. دلیل این مساله را باید در باکتری هلیکوباکترپیلوری جست. این باکتری سبب بروز زخم معده می­شود و کپسایسین موجود در فلفل تند نیز این باکتری را از بین می­برد. پیش از این مطالعه­ای نشان می­داد کسانی که غذاهای چینی (که معمولاً کپسایسین چندانی ندارد) مصرف می کنند، سه برابر بیشتر از افرادی که غذاهای(تند) مالزیایی و یا هندی مصرف می‌کنند در معرض بروز زخم معده قرار دارند.

کد خبر 380158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.