ترامپ لیاقت اعلان جنگ ندارد!

کشورهای جهان، در بیست و چهار ساعت گذشته شاهد تحولات مختلفی بوده‌اند، از مهمترین آن‌ها می‌توان به نخستین سفر رسمی رییس جمهور چین به کره شمالی و تصمیم جدید کنگره آمریکا مبنی بر عدم صلاحیت ترامپ در اعلان جنگ اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اخبار جهان در بیست و چهار ساعت گذشته، همچنین مرور تحولات خاص سیاسی در عرصه بین الملل را می‌توانید در بسته خبری "جهان سیاست" مطالعه کنید:

بوکوحرام ۱۸ قربانی گرفت

سرکرده بوکوحرام

تروریست‌های بوکوحرام با حمله به یک پاسگاه نظامی در شمال‌شرق نیجریه، ۱۸ سرباز را کشته و ۸ تن دیگر را زخمی کردند.

بر اثر حمله گروه تروریستی بوکوحرام به یک پاسگاه نظامی در شمال‌شرق نیجریه، ۱۸ نظامی این کشور کشته و ۸ تن دیگر نیز زخمی شدند. به گزارش رسانه‌های نیجریه، این حمله در منطقه «گاجرام» ایالت بورنو رخ داده است. این، چهارمین حمله تروریستی بوکوحرام به مقر نظامیان طی یک هفته اخیر است.

بوکوحرام در سال ۲۰۰۰ اعلام موجودیت کرد و از سال ۲۰۰۹ تاکنون با انجام اقدامات خشونت‌آمیز، حدود ۲۰ هزار تن را کشته است. این گروه تروریستی از سال ۲۰۱۵ در کشورهای کامرون، بنین، چاد، نیجر و نیجریه عملیات تروریستی انجام می‌دهد.

آلمان: بگویید مرسی چگونه فوت شد؟

محمد مرسی

سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان بر لزوم انجام تحقیقات فوری و جامع درباره درگذشت محمد مرسی تاکید کرد.

راینر برول، سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی ضمن ابراز تأسف از درگذشت محمد مرسی، رئیس‌جمهوری پیشین مصر گفت: برلین خواهان انجام تحقیقات فوری و جامع در این زمینه است.

او در پاسخ به این پرسش که «تحقیقات مذکور باید در مصر صورت بگیرد یا مجامع بین‌المللی؟»، اظهار داشت: اولین اقدامات در این باره را باید مسئولین مصر آغاز کنند. برول با اشاره به این که مرسی در یک انتخابات آزاد پیروز شده بود، گفت: نگرانی خود را نسبت به رعایت استانداردهای حداقلی و حقوق انسانی در زندان‌های مصر به قاهره بیان کرده‌ایم.

پیش‌تر، کلاودیا روث، معاون رئیس پارلمان آلمان تأکید کرد، دستگاه قضائی مصر به مضحکه‌ای سیاسی برای دولت عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهوری کنونی این کشور تبدیل شده است.

بر اساس گزارشی از الجزیره، معاون رئیس پارلمان آلمان تصریح کرد: ما خواهان اجرای تحقیقات سالم، شفاف و جامع در خصوص دلایل مرگ محمد مرسی هستیم.

سئول مشتاق دیدار دو کره

image.png

کره‌جنوبی خواستار برگزاری دیداری میان رهبران دو کره پیش از سفر رئیس‌جمهوری آمریکا به سئول شد.

بر اساس گزارشی از خبرگزاری رویترز، لی دو هون، نماینده سئول در امور کره‌شمالی دیروز (چهارشنبه) اعلام کرد، کره‌شمالی باید پیش از سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا به سئول طی روزهای آتی، نشست سرانی با کره‌جنوبی داشته باشد.

او طی اظهارات خود در شورای آتلانتیک خواستار برگزاری چنین دیداری شد و گفت: از کره‌شمالی می‌خواهم در صورت امکان به دعوت مون جائه این، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی برای برگزاری نشست سران میان دو کره قبل از سفر ترامپ پاسخ دهد.

لی دو هون به آمریکا سفر کرده است. سفر این مقام کره‌جنوبی در آستانه نخستین سفر شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین به کره‌شمالی صورت می‌گیرد که ۲۰ و ۲۱ ژوئن به این کشور آسیایی می‌رود.

کناره گیری ناگهانی شاناهان از وزارت دفاع آمریکا

پاتریک شاناهان ترامپ

کناره‌گیری پاتریک شاناهان از سرپرستی وزارت دفاع آمریکا باز هم تعیین وزیر دفاع دائمی برای پنتاگون را با اما و اگر رو به رو کرد و از طرفی اعلام این کناره‌گیری باعث خشم سناتورهای آمریکایی شد که چرا در جریان بسیاری از جزئیات مربوط به سوابق و گذشته شاناهان قرار نگرفته‌اند و این در حالی بوده که او پیشتر برای انتصاب به عنوان معاون وزیر دفاع فرآیند تأیید در سنا را طی کرده بود.

بر اساس گزارشی از پایگاه هیل، کناره‌گیری شاناهان از وزارت دفاع آمریکا همزمان با انتشار گزارش هایی در رسانه‌های آمریکایی مبنی بر اینکه او چندین سال پیش پرونده‌هایی را به خاطر اختلاف با همسر سابقش نزد اف بی ای داشته و یکی از این پرونده‌ها مربوط به ضرب و شتم شدید میان او و همسرش بوده رخ داده است.

سناتور ریچارد بلومنتال یک عضو کمیته خدمات مسلح سنای آمریکا گفت: من احساس می‌کنم که این بار احتمالاً یک پنهانکاری عمدی صورت گرفته است وباید بازرس کل وزارت دفاع آمریکا در این مورد تحقیق کند و یک تحقیقات جامع باید نسبت به کل این روند صورت بگیرد چرا که احتمالاً نقض قوانین کیفری رخ داده است.

سناتور جک رید دموکرات ارشد کمیته خدمات مسلح سنا نیز گفت: در زمان فرآیند تأیید پاتریک شاناهان به عنوان معاون وزیر دفاع از اینکه او یک  طلاق پرمناقشه را تجربه کرده بود باخبر شده اما جزئیاتی که اخیراً در مورد پرونده اختلافات او با همسر سابق منتشر شده کاملاً جدید است.

بعد از آنکه دونالد ترامپ در توییتی کناره‌گیری شاناهان از وزارت دفاع را اعلام کرد، شاناهان در بیانیه‌ای چند ساعت بعد از آن اعلام کرد: علت کناره‌گیری او این بوده که نمی‌خواسته فرزندانش "یک فصل وحشت آور" را در زندگی خود تجربه کنند.

او نوشت: این بسیار تأسف برانگیز است که یک موضوع شخصی خانوادگی مربوط به خیلی وقت پیش مطرح شده و در  این فرآیند به شکلی ناقص و گمراه کننده ارائه شده است. من از فرصتم برای اینکه وزیر دفاع باشم استقبال می‌کردم اما نه به قیمت اینکه پدر خوبی نباشم.

شاناهان همچنین گفت: از معاونت وزیر دفاع که از ژوئیه ۲۰۱۷ در اختیار داشت کناره گیری می‌کند.

اوبرادور خواستار برگزاری رفراندوم ریاست جمهوری شد

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور

رئیس جمهوری مکزیک خواستار برگزاری رفراندوم ریاست‌جمهوری برای وی در سال ۲۰۲۱ شد تا در آن، شهروندان این کشور دیدگاه‌هایشان را درباره ریاست جمهوری وی بیان کنند.

بر اساس گزارشی از خبرگزاری اسپوتنیک، آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس جمهوری مکزیک در جریان نشست خبری خود گفت: من پیشنهاد برگزاری رفراندومی را در ۲۱ مارس ۲۰۲۱ مطرح کردم. این تاریخ روز یکشنبه است و روز خوبی است.

لوپز اوبرادور نخستین بار ایده برگزاری همه پرسی را در اول دسامبر اعلام کرد که به عنوان رئیس جمهوری جدید مکزیک امور را به دست گرفت. لوپز اوبرادور از مردم مکزیک دعوت کرد تا فرصتی داشته باشند در نیمه دوره شش ساله ریاست جمهوری، حق انتخاب داشته باشند.

بر اساس قانون اساسی مکزیک، یک رئیس جمهور حق انتخاب شدن مجدد ندارد.

ترامپ لیاقت اعلان جنگ ندارد

مجلس نمایندگان آمریکا

دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا به لغو "اختیار استفاده از نیروی نظامی به رئیس‌جمهور" در سال ۲۰۰۱ که چند روز پس از حملات ۱۱ سپتامبر تایید شد و به جورج بوش اجازه ورود به جنگ با القاعده و دیگر سازمان‌های مرتبط داد، رای مثبت دادند.

بر اساس گزارشی از پایگاه ووکس، در ۱۸ سال گذشته دو رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکا از همان مجوز جنگی سال ۲۰۰۱ کنگره برای توجیه جنگ‌ها در سراسر خاورمیانه سوء استفاده کرده‌اند. همزمان با تشدید تنش‌ها در منطقه، دموکرات‌های مجلس نمایندگان این پیام را به ترامپ ارسال می‌کنند که اگر قصد هرگونه اقدام نظامی دارد، باید اول از کنگره مجوز بگیرد.

این هفته ایالات متحده طرح‌هایی برای اعزام ۱۰۰۰ نیروی دیگر به خاورمیانه را تایید کرد. این تصمیم پس از حوادثی اتخاذ شد که برای نفتکش‌های متعلق به عربستان، امارات، ژاپن و نروژ رخ داد.

این اولین بار است که مجلس نمایندگان آمریکا توانست با موفقیت لغو قانون جنجالی سال ۲۰۰۱ را از زمان تایید آن، تصویب کند. بعید به نظر می‌رسد که این لایحه به سنا برسد؛ جایی که جمهوری‌خواهان به رهبری میچ مک‌کانل، رهبر اکثریت قدرت را در دست دارند.    

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه به سی‌بی‌اس گفت: ما همواره اجازه داریم از منافع آمریکایی دفاع کنیم.

ترامپ خواستار بهبود روابط با چین و روسیه شد

ترامپ پوتین

دونالد ترامپ با اشاره به ملاقات پیش روی خود با رؤسای جمهور چین و روسیه در اجلاس سران گروه ۲۰ در ژاپن، بر ضرورت ایجاد روابطی خوب با هر دو کشور تاکید کرد.

بر اساس گزارشی از خبرگزاری اسپوتنیک، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفت: ما روابط خوبی با روسیه نداریم و همینطور با چین، این بسیار اهمیت دارد که این روابط تقویت شود.

وی افزود: آنها کشورهای قدرتمندی هستند و ما نیز یک کشور قوی هستیم. من می خواهم با روس‌ها روابط دوستانه داشته باشیم و فکر می‌کنم می‌توانیم. همینطور چینی‌ها، می‌خواهم روابط دوستانه باشد.

ترامپ تصریح کرد: من با هر دو رهبران این کشورها طی روزهای آینده در نشست گروه ۲۰ در ژاپن دیدار خواهم کرد.

شی جینگ پینگ در راه کره شمالی

شی کیم

رئیس‌جمهور چین امروز (پنج‌شنبه) برای سفر رسمی به کره‌شمالی و دیدار با کیم جونگ اون و دیگر مقام‌های عالی‌رتبه عازم پیونگ‌یانگ شد.

شبکه تلویزیونی سی‌سی‌ تی‌وی گزارش داد، شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین با وانگ یی وزیر خارجه، دینگ ژوئژیانگ دبیرکل حزب کمونیست چین و یانگ جیئچی، مدیر دفتر روابط خارجی حزب کمونیست چین همراهی شده است.

رئیس‌جمهوری چین از سوی کیم جونگ اون،‌ رهبر کره‌شمالی برای سفر به پیونگ‌یانگ رسما دعوت شده است. انتظار می‌رود شی جینپینگ پس از سفر دو روزه به پیونگ‌یانگ، برای شرکت در نشست گروه بیست و دیدار با مقام‌هایی از جمله دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا عازم ژاپن شود.

کد خبر 379839

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.