درآمد چندین میلیونی و کرایه ماهانه تنها ۳۰۰ هزار تومانی کیوسک‌های روزنامه فروشی

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران گفت:

به گزارش ایمنا، حمیدرضا تحصیلی در رابطه با ساماندهی کیوسک‌های روزنامه‌فروشی تهران، اظهار کرد: کیوسک‌های امروزی که تبدیل به روزنامه‌فروشی شده است در قدیم دکه‌های یخ‌فروشی بوده‌اند که به علت تغییر مدیریت‌های مختلف شهرداری این دکه‌ها به مرور زمان پیکره خود را تغییر داده‌اند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران افزود: این کیوسک‌ها به صورت روز به روز کار خود را گسترش داده‌اند و به روزنامه‌فروشی روی آوردند و در کنار آن اقلامی مانند سیگار و تنقلات نیز به فروش می‌رسد.

تحصیلی ادامه داد: اصل وجودی ای آن‌ها به این شکمدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهرانل بود که بیان کردم، اما باید نگاه کرد که ساز و کار جای‌گذاری آن به چه شکل بوده است که گاهی مشاهده می‌شود به فاصله چند متر چندین کیوسک جای‌گذاری شده است؛ به عنوان مثال می‌توان به خیابان خیام اشاره کرد که در یک فاصله محدود گاهی تا شش کیوسک روزنامه‌فروشی جای‌گذاری شده است و این جای‌گذاری از لحاظ مدیریت شهری صحیح نیست.

وی تصریح کرد: علت این اتفاق این است که در گذر زمان به علت نبود نظارت، نبود قرارداد و نبود نظارت و مدیریت، این کیوسک‌ها جای خود را تغییر دادند و به خیابان‌هایی که دارای پاخور بهتری است و یا بالای شهر قرار داده است منتقل شده است.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران اضافه کرد: در حال حاضر با یک آشفتگی در جای‌گذاری کیوسک‌ها مواجه هستیم و مدیریت شهری تصمیم گرفت با توجه به شعار تهران شهری برای همه اقداماتی انجام دهد تا مردم از تمام امکانات شهری به طور مساوی بهره‌مند شوند.

تحصیلی در پاسخ به این سوال که کیوسک‌های مطبوعاتی منبع درآمد پایدار برای شهرداری است یا خیر، اظهار کرد: کیوسک مطبوعات می‌تواند به عنوان منبع درآمد پایدار برای شهرداری تهران باشد و به علت برخی از موارد قانونی محدودیت‌هایی نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از قوانین در حوزه شهری این است که خیابان و پیاده‌راه به عنوان یک مسیر عمومی شناخته می‌شود و کسی حق ندارد آن را اجاره دهد و به همین علت تصمیم به ساماندهی کیوسک‌های روزنامه گرفتیم.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران در پاسخ به این سوال که چه کسانی از امتیاز اجاره و تملک این کیوسک‌ها برخوردار هستند، گفت: در ابتدا این کیوسک‌ها با سهم‌های مشخص به اقشار ضعیف و گاهی خانواده شهدا و ایثارگران واگذار شد، اما امروز شاهد هستیم که این کیوسک‌ها چندین دست چرخیده و طرف مذاکره ما برای ساماندهی دیگر صاحبان یا مستأجران اولیه این کیوسک‌ها نیستند.

تحصیلی در رابطه با ساز و کار ساماندهی کیوسک‌های روزنامه افزود: ما به عنوان مدیریت شهری وظیفه داریم ساماندهی کیوسک‌ها را انجام دهیم و در این‌باره جلسه‌های متعدد با اتاق اصناف برگزار کرده‌ایم و توافق‌هایی نیز در این باره صورت گرفت و نماینده دادگستری برای بحث قیمت گذاری کیوسک‌ها نیز وارد مذاکره شد.

کیوسک‌های روزنامه‌فروشی ساماندهی می‌شوند

وی اظهار کرد: در حال رایزنی با دوستانمان در اتحادیه کیوسک‌دارها هستیم تا بتوانیم از لحاظ جای‌گذاری مکانی، کیوسک‌ها را ساماندهی کنیم و این کیوسک‌ها ثابت شوند تا امکان جابه‌جایی نداشته باشند و در موردهای مشخص، خیابان‌هایی که کیوسک‌های متعدد در آن جای‌گذاری شده است، کیوسک‌های اضافی حذف شوند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران تاکید کرد: امروزه مردم پایتخت کیوسک‌های روزنامه را دکه‌ای می‌بینند که چندین روزنامه، سیگار و تنقلات در آن به فروش می‌رسد، اما نگاه ما برای ساماندهی این دکه‌ها به شکل امروزی نیست.

تحصیلی افزود: ما می‌توانیم بر روی این کیوسک‌ها پنل‌های خورشیدی برای تأمین برق نصب کنیم و در کنار آن تابلوهای تبلیغاتی نیز نصب شود؛ یکی دیگر از برنامه‌های ما این است که آنتن‌های اینترنت و اپراتورهای تلفن همراه نیز بر روی کیوسک‌ها نصب شود.

وی درباره دیگر اقداماتی که در طرح ساماندهی این کیوسک‌ها قرار است انجام شود، خاطرنشان کرد: تعدادی از بانک‌ها به ما اطلاع دادند که می‌خواهند دستگاه خودپرداز بانکی در محل کیوسک‌ها نصب کنند و در ادامه بسیاری از فروشگاه‌ها اعلام کردند که دستگاه‌های فروشگاهی خود را می‌خواهند در کنار این کیوسک‌ها جای‌گذاری کنند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران افزود: مهم‌ترین موضوعات مطرح شده این است که شرکت‌هایی اعلام آمادگی کردند که اتاق شارژ موتورسیکلت‌های برقی که در آینده قرار است جایگزین موتورهای انژکتوری و کاربراتوری شود را در این کیوسک‌ها نصب کنند.

تحصیلی اضافه کرد: تمام مواردی که گفته شد می‌تواند برای مدیریت شهری درآمد پایدار ایجاد کند و در کنار آن نیز می‌تواند برای صاحبان مشاغل سودآوری داشته باشد.

وی با بیان اینکه ساختار کیوسک‌ها بعد از ساماندهی کاملا عوض می‌شود، اظهار کرد: باید توجه کرد که ابعاد کیوسک‌ها بزرگ نمی‌شود، اما از شکل امروزی که مردم ۴۰ سال است مشاهده می‌کنند به طور کامل خارج و ساختار آن بسیار چشم‌نواز می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران تصریح کرد: اعتقاد ما این است که روزنامه به این شکل نباید روی زمین چیده شود و برای حل این مشکل با استارت آپ‌های داخلی در حال مذاکره هستیم تا برنامه‌ای تهیه شود که بتوانیم به وسیله آن این مشکل را حل کنیم.

تحصیلی گفت: به طور کلی برنامه‌ریزی ما به شکلی است که کیوسک‌ها را به محلی برای خدمات الکترونیکی به مردم و حتی جایی که مردم به عنوان یک مکان دیدنی به آن نگاه کنند، تبدیل کنیم.

وی در خصوص رایزنی‌های صورت گرفته برای ساماندهی کیوسک‌ها بین نهادهای مربوطه گفت: تمام این ساماندهی باید مسیر قانونی خود را طی کند و خدمات مدیریت شهری و کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر باید طرح ارائه شده را تایید کند که خوشبختانه موافقت‌های اولیه آن صورت گرفته است و منتظر هستیم طرح به صورت نهایی آماده شود تا بتوانیم آن را به عنوان طرح نهایی ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی به مراجع ذی‌ربط ارائه کنیم.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران افزود: در این راستا تیم برنامه‌ریزی و مدیریت شهری تشکیل شده است و در آینده نزدیک طرح خود را به عنوان لایحه به شورای شهر تقدیم می‌کند و با توجه به استقبال مدیریت شهری امید است هرچه سریع‌تر شاهد ساماندهی این کیوسک‌ها باشیم.

تحصیلی در پاسخ به این سوال که میزان عوارض و مالیات پرداختی صاحبان این کیوسک‌ها به چه شکل است، گفت: در حال حاضر اطلاعاتی در این باره ندارم.

عواید حاصل از تبلیغات محیطی کیوسک‌های روزنامه‌فروشی برای شهرداری است

وی درباره مبلغ پرداختی ماهیانه این کیوسک‌ها به مدیریت شهری گفت: در حال حاضر عددی که پرداخت می‌شود و گاهی هم پرداخت نمی‌شود ماهی ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است و پرداخت این مبلغ به این شکل است که خیابان‌های بالای شهر ما و به عنوان مثال لاکچری، ۳۰۰ هزار تومان و کیوسک‌های پایین شهر ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران درباره تعداد کیوسک‌های نصب شده در پایتخت گفت: در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ عدد کیوسک در تهران وجود دارد که ۳۰۰ عدد آن متعلق به گلفروشی است.

تحصیلی درباره ساز و کار تبلیغات این کیوسک‌ها و نحوه واگذاری این فضا به پیمانکاران مربوطه افزود: در سال‌های گذشته قراردادی با پیمانکار جهت واگذاری فضای تبلیغاتی این کیوسک‌ها بسته شد که امروز این قرارداد ماه‌های آخر خود را طی می‌کند و به زودی این قرارداد پایان می‌یابد.

وی در پاسخ به این سوال که عواید حاصل از تبلیغات محیطی کیوسک‌های روزنامه‌فروشی نصیب چه نهادی می‌شود؟ تصریح کرد: به طور حتم عواید حاصل از این تبلیغات برای شهرداری و مدیریت شهری است و باید توجه شود بعد از اتمام این قرارداد تبلیغاتی که به شکل امروز بر کیوسک‌ها مشاهده می‌شود جمع‌آوری می‌شود و در طرح ساماندهی کیوسک‌ها شکل تبلیغات عوض می‌شود.

مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران در خصوص نحوه نظارت بر فعالیت کیوسک‌داران گفت: این صنف دارای اتحادیه است و اتحادیه آن مانند سایر اتحادیه‌های شغلی کار نظارت و بازرسی را انجام می‌دهد و هرجایی که تخلفی صورت گیرد مراجع ذی‌ربط به آن ورود می‌کنند.

تحصیلی اظهار کرد: همه جا امکان بروز تخلف وجود دارد و کیوسک‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ هرگاه تخلفی صورت بگیرد مطمئنا برخورد لازم با آن انجام خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: کیوسک‌دارها باور کنند که ما می‌خواهیم از وضعیت نابسامانی امروز آن‌ها را خارج کنیم و سر و سامانی به کسب و کار آن‌ها بدهیم و امیدواریم آن‌ها با این دید در بحث ساماندهی کیوسک‌های مطبوعات با مدیریت شهری همکاری‌های لازم را جهت عقد قراردادهای لازم انجام دهند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

کد خبر 377550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.