به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، یکی از مهمترین اصولی که در زمان روزهداری باید رعایت شود پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرحجم است چرا که این غذاها با ایجاد اختلال در کار معده و رودهها، منجر به سوءهاضمه و نفخ شکم میشود و در درازمدت آسیبهای جبرانناپذیری برای دستگاه گوارش به همراه خواهد داشت.
به روزهداران توصیه میشود که افطار خود را با یک لیوان شیر، آب و یا چای کمرنگ آغاز کنند؛ مصرف نوشیدنیهای سرد در وعده افطاری باعث تحریک عصبهای معده میشود و عوارض گوارشی ایجاد میکند. بهتر است مواد قندی نظیر خرما، کشمش، عسل، توت خشک و حتی نبات را که سرعت جذب بالایی دارند در وعده افطار مصرف کرد.
پس از گذشت یک ساعت از خوردن افطار سبک مانند چند لقمه نان و پنیر، فرنی، سوپ یا آش، معده آماده پذیرش غذای اصلی است و افراد میتوانند شام خود را میل کنند. این وعده غذایی باید از میان مواد پروتئینی کم چرب همچون سینه مرغ و ماهی به همراه سبزیجات آبپز، سالاد و غذاهای سبک و فیبردار انتخاب شود.
برای داشتن خواب آرام، پیشگیری از کم آبی بدن، کمک به هضم غذا و آمادگی بهتر معده برای دریافت سحری، پیشنهاد میشود افراد دو تا سه ساعت پس از صرف شام، چند واحد میوه و سبزیجات میل کنند. باید توجه داشت که مصرف غذاهای چرب و دیرهضم در وعده افطار و شام، سبب بیاشتهایی در وعده سحری میشود.
نظر شما