معرفی هفت نشانه سرطان ریه در زنان/ افزایش افسردگی در افراد چاق

احتمال بروز افسردگی در افراد چاق، فله ای شدن دارو، پزشکان و ۱۵ دقیقه زمان صرف ویزیت بیمار، فلفل قرمز تند و افزایش طول عمر و معرفی هفت نشانه سرطان ریه در زنان را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، رئیس سازمان نظام پزشکی میزان زمانی را که پزشکان عمومی و متخصص باید صرف ویزیت بیماران کنند، اعلام کرد. .
محمد رضا ظفر قندی، با اشاره به «میزان زمانی که پزشکان باید برای ویزیت بیماران اختصاص دهند»، اظهار  کرد: زمان آن برای پزشک عمومی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و برای پزشک متخصص ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به پیچدگی بیماری، زمان فرق می‌کند و این چارچوب قطعی نیست. مریض پرونده مدارک پزشکی دارد و گاهی اوقات نیم ساعت طول می‌کشد تا پزشک از مشکل او با خبر شود و باید این معدل زمانی رعایت شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی درباره «میزان دریافت زیر میزی توسط برخی از پزشکان»، افزود: بنده آماری در این خصوص ندارم. با توجه به اصلاح شرایط وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس و ارگان‌های نظارتی همگی معتقد هستند بحث زیر میزی نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است، اما بنده عدد صحیحی در این خصوص ندارم

فلفل قرمز تند باعث افزایش طول عمر می شود

تحقیقات جدید پیام آورخبرهای خوش برای دوستداران غذاهای تند است: خوردن فلفل قرمز تند ممکن است به افزایش طول عمر کمک کند و خطر مرگ و میر را در افراد کاهش دهد.مطالعه ی بیش از ۱۶۰۰۰ نفر در ایالات متحده نشان می دهد در افرادی که فلفل قرمز تند مصرف می کنند خطر ابتلا به مرگ به طور متوسط ۱۸ سال دیر تر از سایر افراد است.
انواع مختلفی از فلفل قرمز تند وجود دارد که درجه تندی در همه ی آنها متفاوت است. مصرف مواد غذایی تند سبب کاهش خطر ابتلا به مرگ می شود.
در فلفل های تند، عطر و طعم آتشین از ترکیباتی به نام کپسایسین می آید، این ترکیب می تواند مزایای سلامتی فراوانی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، احتمال دارد که کپسایسین از سرطان سینه و سرطان کولورکتال پیشگیری کند. همچنین احتمال بروز سرطان پروستات را حدود ۱۳ درصد کاهش می دهد.
با توجه به تحقیقات صورت گرفته، مصرف فلفل قرمز تند با کاهش خطر مرگ بعلت بیماری های عروقی، مانند بیماری قلبی و سکته مغزی همراه است.
درحالی که محققان قادر به مشخص کردن مکانیسم دقیق و علت افزایش طول عمر فلفل قرمز تند نیستند، اما علت را احتمالا به کپسایسین، که فعالیت های کانال های پتانسیل گیرنده (TRP) را متوقف می کند نسبت می دهند.
این تحقیقات نشان می دهد که فعال سازی TRP وینیلوئید نوع ۱ (TRPV۱) باعث تحریک مکانیسم های سلولی با تغییر واسطه های کاتابولیسم لیپید و ترموژنز در برابر چاقی می شود، و این امر(محفاظت در مقابل چاقی) منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی، متابولیکی و ریه می شود.
کپسایسین همچنین می تواند در برابر بیماری های قلبی از طریق مدولاسیون جریان خون کرونر از طریق انتقال TRP دفاع کند.

دارو فله‌ای می‌شود!

گران شدن کاغذ، تنها بر مطبوعات و نوشت‌افزار تأثیر ندارند.

بخش عظیمی از زمینه‌های پزشکی، درمانی و معیشتی مردم را شامل می‌شود.

 شهرام شعیبی، سخنگوی سازمان غذا و دارو، با اشاره به تأثیرات گرانی و نایاب شدن کاغذ، در صنعت غذا و دارو می‌گوید: گران شدن کاغذ بر بسته‌بندی این محصولات و در نهایت بر کیفیت آنها تأثیر خواهد داشت.

تولید کنندگان مواد غذایی که در بسته‌بندی خود از فرآورده‌های کاغذی استفاده می‌کنند، در زمینه ایمنی، دچار مشکل خواهند شد. این اما تنها مشکلی نیست که کمبود کاغذ، در صنایع غذایی ایجاد می‌کند.

شاید بخش عظیمی از کمبود کاغذ، صنعت بسته‌بندی دارو را دچار اختلال کند. شعیبی توضیح می‌دهد: در صورتی که با کمبود کاغذ در بسته‌بندی مواجه شویم، مجبور به بسته‌بندی فله‌ای دارو هستیم. این اتفاق اما به پایداری داروها آسیب می‌زند و این امکان وجود دارد که با دسترسی راحت داروها برای بچه‌ها، آسیب‌ها و مصمومیت‌های دارویی، بیشتر هم بشود. هرچند شعیبی می‌گوید کمبود کاغذ روی هزینه داروها هم تأثیر خواهد داشت و ممکن است، با افزایش دارو مواجه باشیم.

چرا احتمال بروز افسردگی در افراد چاق بیشتر است؟

محققان موفق به شناسایی مکانیسمی شدند که نشان می‌دهد چرا احتمال بروز افسردگی در افراد چاق و افرادی که رژیم غذایی پرچرب دارند، بیشتر است.
مطالعات قبلی بارها نشان داده بوده که احتمال بروز افسردگی در افراد مبتلا به چاقی و دارای اضافه وزن بیشتر است، ولی دلیل آن مشخص نبود.

یک گروه تحقیقاتی از محققان دانشگاه‌های گلاسکو در انگلیس و موسسه گلدستون در سانفرانسیکو، تحقیقاتی را روی مدل‌های حیوانی برای درک ارتباط چاقی و رژیم غذایی پرچرب با افسردگی آغاز کردند. این تحقیقات نشان می‌دهد مکانیسم افسردگی در افراد مبتلا به چاقی و افرادی که اضافه وزن ندارند، کاملا متفاوت است. این تمایز زمانی مهم می‌شود که درمان‌ها و داروهای متداولی که در افراد لاغر کار ساز است، در افراد چاق و دارای اضافه وزن تاثیر متفاوتی دارد و بهبود کمتری در این افراد دیده می‌شود. همچنین پردازش شناختی و بهبود عصب‌شناختی در این افراد کمتر است و عوارض جانبی دارو ها نیز در این افراد متفاوت است.
برای بررسی‌های بیشتر محققان موش‌های آزمایشگاهی را تحت رژیم غذایی پرچرب حاوی اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع قرار دادند.

محققان نحوه انباشت اسیدهای چرب در مغز موش‌ها و تاثیر این مواد بر سلامت روحی و تغییرات رفتاری مرتبط با افسردگی را بررسی کردند. نتایج نشان داد در موش‌هایی که رژیم غذایی چرب دارند، نفوذ پالمیتیک اسید در بخشی از مغز به نام هیپوتالاموس بسیار زیاد است. این بخش از مغز مسئول تنظیم ترشح هورمون‌های مختلف به جریان خون است.

پالمیتیک اسید یک اسید چرب اشباع است که در بسیاری از مواد غذایی مانند پالم و روغن زیتون، پنیر، کره، ‌مارگارین و برخی محصولات گوشت یافت می‌شود.
مطالعات قبلی نشان می‌دهد این اسید چرب ارتباط بین چاقی و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را توجیه می کند. مطالعات جدید نشان می‌دهد ‌این اسید چرب نقش دیگری نیز دارد و مسیر سیگنال‌دهی مرتبط با افسردگی را تغییر می‌دهد. این مسیر cAMP/PKA نام دارد و در بسیاری از فرآیندهای سوخت و ساز از جمله عملکرد دوپامین به عنوان یک هورمون مرتبط با خلق و خو و افسردگی نقش دارد.

رژیم غذایی ناسالم و پرچرب و به تبع آن چاقی و اضافه وزن، احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می دهد.
محققان بر این باورند که نتایج این مطالعه بر توسعه روش های مفید و کارآمد برای درمان افسردگی موثر است.
نتایج این مطالعه در نشریه Translational Psychiatry منتشر شده است.

معرفی هفت نشانه سرطان ریه در زنان

در میان افراد غیرسیگاری زنان نسبت به مردان بیشتر به سرطان ریه مبتلا می‌شوند و از این رو توجه به برخی از نشانه‌ای ابتلا به این سرطان در زنان اهمیت بسیاری دارد.

هر ساله تعداد افرادی که در اثر ابتلا به سرطان ریه جان خود را از دست می‌دهند، افزایش می‌یابد و این موضوع تنها به افراد سیگاری مربوط نمی‌شود. افرادی که هرگز در طول زندگی خود لب به سیگار نزده‌اند نیز می‌توانند به این سرطان مبتلا شده و نشانه‌های آن در آن‌ها بروز کند.
اگر چه مردان به دلیل سبک زندگی نامناسب‌تر مانند استعمال بیشتر دخانیات بیش از زنان به سرطان ریه مبتلا می‌شوند، اما در میان افرادی غیرسیگاری ابتلای زنان به این نوع سرطان بیش از مردان است. هر چند نشانه‌های سرطان ریه در زنان و مردان تقریبا یکسان است، اما ابتلا به انواع مختلف این بیماری در آن‌ها متفاوت است.
خبر خوب آن است که غربالگری و درمان سرطان ریه پیشرفت‌های قابل توجهی کرده است و کارگروه خدمات پیشگیری ایالات متحده آمریکا توصیه می‌کند که افراد بین ۵۵ تا ۸۰ ساله که در حال حاضر سیگاری هستند یا سیگار را در ۱۵ سال گذشته ترک کرده اند، حتما برای انجام غربالگری سرطان ریه به پزشک متخصص مراجعه کنند.
حتی برای افرادی که به سرطان ریه از نوع پیشرفته مبتلا هستند، در حال حاضر درمان‌های بسیاری وجود دارد تا بتوانند زندگی چند ساله باکیفیتی داشته باشند.
اما راه دیگری نیز وجود دارد تا بتوان از این بیماری پیشگیری کرد و آن شناخت نشانه‌های سرطان ریه است. در ادامه نشانه‌های مهم ابتلا به این بیماری به نقل از سایت تخصصی "وومنزدی" آورده شده است:

۱) سرفه: یکی از شایع‌ترین نشانه‌های سرطان ریه، سرفه است. متخصصان توصیه می‌کنند افرادی که سرفه می‌کنند، هر چه زودتر به دنبال درمان خود باشند و در صورتی که سرفه‌ها بیش از دو ماه به طول انجامید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند.
۲) تغییر صدا: تغییر در زنگ صدا، عدم توانایی در صحبت با صدای بلند، گرفتگی و خش‌دار شدن صدا که همگی به طور کلی تغییر صدا خوانده می‌شوند، می‌توانند از نشانه‌های ابتلا به سرطان ریه باشند. این تغییرات صوتی هنگامی به وجود می‌آید که تومورهای سرطان ریه شروع به فشار بر عصب حنجره‌ای می‌کنند که از مغز آغاز شده و به پایین به سمت قفسه سینه رفته و دوباره به سمت تارهای صوتی بازمی‌گردد.
۳) عود برونشیت یا ذات‌الریه: سرطان ریه یک گرفتگی در مسیر هوایی ایجاد می‌کند که باعث می‌شود مسیر هوایی قادر به پاکسازی خود نبوده و یک ماده چسبناک در مسیر آن به وجود بیاید که در نهایت تبدیل به عفونت شود. این نوع عفونت‌ها معمولا چندین بار با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شوند، اما ذات‌الریه (سینه‌پهلو) از بین نمی‌رود و با آنتی بیوتیک درمان نمی‌شود و در سی‌تی‌اسکن یا عکس‌برداری ایکس‌-ری قفسه سینه دیده می‌شوند. این نوع از عفونت باید حتما مورد بررسی قرار بگیرد.
۴) کمر درد: این نوع از کمر درد یک نوع درد روزمره نیست، بلکه یک نوع درد بی‌امان و شدید است که به سمت جلوی بدن حرکت می‌کند. این درد در بالای کمر در نزدیکی قفسه سینه حس شده و اغلب به سمت پایین شکم رانده می‌شود. متاسفانه درد کمر ناشی از سرطان ریه نشان می‌دهد که سرطان به سمت مهره‌های ستون فقرات یا اعصاب اطراف استخوان‌های مهره‌ها پیشرفت کرده است.
۵) درد قفسه سینه: درد قفسه سینه ممکن است به سرطان ریه ارتباط نداشته باشد، اما به باور متخصصان در صورت داشتن این درد بهتر است حتما پیگیر علت آن باشید. اغلب برای کسانی که مبتلا به سرطان ریه هستند، درد قفسه سینه ناشی از هجوم سرطان به سمت دنده‌هاست. این درد ممکن است به قسمت‌های دیگر قفسه سینه و پشت بیمار نیز برسد. این درد شدیدتر از دردی است که افراد به هنگام حمله قلبی یا آنژین قلبی در قفسه سینه خود احساس می‌کنند و حضور آن دائمی‌تر است. متخصصان توصیه می‌کنند تا در صورت احساس درد دائمی در ناحیه قفسه سینه حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند.
۶) سرفه خونی: سرفه خونی اگر چه به عنوان یکی از مشخص‌ترین نشانه‌های سرطان ریه و دیگر بیماری‌های تنفسی و ریوی شناخته می‌شود، اما این عارضه می‌تواند دلایل بسیار زیاد دیگری از جمله عفونت‌های مختلف تا پلیپ‌های خوش‌خیم و حتی خون‌ریزی بینی داشته باشد. سرفه خونی همیشه نشانه ابتلا به سرطان ریه نیست، اما نشانه‌ای نگران کننده به شمار می‌رود؛ بنابراین طبق معمول در صورت داشتن این نشانه حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
۷) کاهش وزن بی‌دلیل: در فرهنگی که کاهش وزن همیشه امری خوشایند محسوب می‌شود، بی‌توجهی به "عاملِ کاهش وزن بدون پیروی از رژیم خاص غذایی یا ورزش کردن یا هر تغییر دیگر" متداول است. این در حالی است که کاهش وزن بدون دلیلی خاص، امری نگران کننده است. سرطان ریه و به طور کلی انواع سرطان‌ها می‌توانند یکی از علل کاهش وزن بی‌دلیل باشد و از همین رو بهتر است در صورت کاهش وزن بدون دلیل حتما به پزشک مراجعه کنید.

دو دلیل وجود دارد که افراد مبتلا به سرطان دچار کاهش وزن می‌شوند. یکی از این دلایل کاهش اشتهای افراد و در نتیجه کاهش وزن آهسته و تدریجی آن‌هاست. دلیل دیگر این است که در نوع پیشرفته سرطان، سلول‌های سرطانی با فرد برای دریافت و سوزاندن کالری‌ها رقابت می‌کنند.
به گفته متخصصان زمانی که فرد برای کاهش وزن خود تلاشی نمی‌کند کاهش وزن ۵ تا ۱۰ کیلوگرمی طی دوره شش ماه نیز برای نگران شدن و مراجعه به پزشک برای تشخیص علت آن کافی است.

کد خبر 376114

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.