بیش از ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای احیا دریاچه ارومیه سرمایه‌گذاری شد

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه تا کنون بیش از هفت هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه سرمایه گذاری شده، گفت: طرح نجات دریاچه ارومیه حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشته و بهبود وضعیت این دریاچه موجب امید و نشاط در مردم این منطقه شده است.

به گزارش ایمنا به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری در یازدهمین جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به اقدامات انجام شده برای احیا این دریاچه اظهار کرد: بهبود وضعیت این دریاچه کار مهم و تعیین کننده ای بود و مردم سراسر کشور و به خصوص مردم شمال غرب کشور همواره نسبت به سرنوشت این دریاچه حساسیت ویژه ای داشته و دارند.

جهانگیری محدودیت منابع بودجه دولت را یادآور شد و خاطرنشان کرد: با وجود همه محدودیت ها نباید اجازه داد که روند اجرای طرح‌ها و برنامه‌های نجات دریاچه ارومیه با کندی مواجه شود.

معاون اول رئیس جمهور از دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه و سازمان برنامه و بودجه خواست راهکارهایی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت استمرار طرح های نجات دریاچه ارومیه تدوین و تدابیری بیاندیشند تا برنامه های نجات این دریاچه در سال ۹۸ نیز تداوم داشته باشد.

جهانگیری همچنین با اشاره به سخنان استاندار کردستان در خصوص مسایل این استان خاطرنشان کرد: مسایل استان کردستان همیشه مورد توجه دولت بوده است و نباید بگذاریم مردم این استان احساس کنند که دولت نسبت به آنها کم توجهی دارد. نباید اجازه دهیم کارهای خوب دولت به خاطر برخی ضعف‌های کوچک بهانه به دست کسانی دهد که می خواهند دولت را تضعیف کنند.

مردم کشور نسبت به سرنوشت دریاچه ارومیه حساسیت ویژه‌ای دارند

عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تا کنون بیش از ۷ هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه سرمایه گذاری شده، گفت: طرح نجات دریاچه ارومیه حدود ۸۰ درصد پیشرفت داشته و بهبود وضعیت این دریاچه موجب امید و نشاط در مردم این منطقه شده است.

در این جلسه که وزیر نیرو، استانداران آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان نیز حضور داشتند، مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، گزارشی از برنامه عملیاتی طرح نجات این دریاچه در سال ۹۸ ارائه کرد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت دریاچه ارومیه در حال حاضر به تراز مطلوبی رسیده، گفت: با توجه به بارش های اخیر و اقدامات صورت گرفته در جهت نجات دریاچه ارومیه، خوشبختانه روند دریاچه به سمت احیا ادامه دارد.

تجریشی تامین آب از منابع جدید برای دریاچه، تسهیل ورود رواناب های حوضه به دریاچه و صرفه جویی در مصارف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را از جمله برنامه های پیش رو برای نجات این دریاچه برشمرد و افزود: در سال ۹۸ مدیریت برداشت از منابع آب توسط وزارت نیرو و کاهش مصرف از سوی وزارت جهاد کشارزی در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه دنبال خواهد شد.

وی همچنین به ارائه توضیحاتی در خصوص مقایسه میزان بارش در حوضه آبریز و تغییرات تراز دریاچه ارومیه پرداخت و گفت: تراز دریاچه ارومیه در تاریخ ۱۲ اردیبهشت نسبت به تاریخ مشابه سال قبل ۸۸ سانتیمتر افزایش داشته است و انتظار داریم پس از اجرای فاز دوم مرحله احیا دریاچه ارومیه شاهد افزایش یک متری تراز این دریاچه باشیم.

تجریشی همچنین انتقال آب از رودخانه زاب و سد سیلوه به دریاچه ارومیه و انتقال پساب تصفیه خانه های فاضلاب شهر تبریز و شهر ارومیه به دریاچه ارومیه را از پروژه های طرح تامین منابع آب جدید برای احیا عنوان کرد و گفت: در صورت تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه‌ها، روند احیا دریاچه ارومیه سرعت خواهد گرفت.

در این جلسه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه و دبیرخانه ستاد احیا دریاچه ارومیه راهکارهایی را برای تامین منابع مالی جهت استمرار طرح های احیا دریاچه ارومیه تدوین کنند.

کد خبر 375219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.