مهم‌ترین علت شیوع سرطان مری/لوازم آرایشی ذخیره تخمدانی زنان را تهدید می‌کند

 دوعامل اختلال باروری، توسعه پایگاه‌های سلامت در حاشیه شهرها و روستاها، خودداری بیمه ها از پوشش هزینه های ییوند، شناسایی مهم ترین علت شیوع سرطان مری و نحوه مصرف داروی ایبوپروفن در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا گفت: هر چند هنوز بررسی‌های دقیق انسانی در مورد مضرات امواج الکترومغناطیسی انجام نگرفته اما آزمایش‌های بر روی حیوانات نشان می‌دهد که این امواج سبب اختلالات باروری در مردان و زنان می‌شود.

سیمین ظفردوست افزود: پیشرفت علم و تکنولوژی به‌طور حتم، فواید و مزیت‌های فراوانی برای مردم به همراه دارد، اما این کار معمولاً مضراتی هم در پی خواهد داشت، در مورد امواج الکترومغناطیسی مانند تلفن‌همراه و وای فای هم به‌این‌ترتیب بوده و این امواج در مقابل هم فواید، می‌تواند بر کاهش باروری نقش داشته باشند.

وی گفت: امواج الکترومغناطیسی بر کاهش ذخیره تخمدانی زنان یا کم شدن تولید اسپرم مردان، می‌تواند نقش مؤثری داشته باشد.

جراح و متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری به مردم به‌خصوص جوانان توصیه کرد از استفاده بیش از حد موبایل خودداری کنند و در صورت نیاز نداشتن به وای فای، آن را در منازل روشن نکنند.

بیشتر لوازم آرایشی بر ذخیره تخمدانی زنان تأثیر منفی می‌گذارد

وی درباره استفاده بیش از حد لوازم آرایشی توسط دختران هشدار دارد و گفت: بیشتر لوازم آرایش حاوی هورمون‌های استروژن، سرب و برخی مواد سمی هستند که این مواد بر ذخیره تخمدانی زنان تأثیر منفی می‌گذارد.

ظفردوست ادامه داد: بیشتر لوازم آرایشی موجود در بازار، این مشکلات را دارند و استفاده از این مواد می‌تواند سلامت باروری دختران را تهدید و آنان را با مشکلاتی مواجه سازد.

وی با اشاره به اینکه زنان و دختران از لوازم آرایشی بهداشتی استاندارد و مناسب به دلیل قیمت بالای آن استفاده نمی‌کنند، گفت: سن استفاده از لوازم آرایش در کشور کاهش یافته است.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا گفت: دختران کشورمان بیش از حد از لوازم آرایشی استفاده می‌کنند و باید آگاهی داشته باشند که این موضوع می‌تواند در سال‌های آتی برای آنان عواقبی داشته باشد.

وی تأکید کرد: تحقیقات نشان داده دختران جوانی که دانش بیشتری در مورد سلامت باروری دارند، بیشتر این مسائل را رعایت و کمتر در این زمینه دچار مشکل شده‌اند.

ظفردوست گفت: گنجاندن این مطالب در آموزش‌های دوران نوجوانی، سبب ارتقای آگاهی و سلامت باروی نسل جوان می‌شود و طرح این موارد در مدارس دخترانه می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از مشکلات باروری داشته باشد

مهم ترین علت شیوع سرطان مری شناسایی شد

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با انجام مطالعات بر روی ۵۰ هزار نفر در شمال گلستان به این نتیجه رسیدیم که مهمترین علت شیوع سرطان مری در این منطقه، استفاده از چای داغ است.

رضا ملک زاده در کنگره بین‌المللی "تازه‌های سرطان‌های شایع دستگاه گوارش" در گرگان اظهار کرد: در سالیان گذشته سرطان مری در گلستان دارای بیشترین شیوع در سطح جهان بود اما بعد از انقلاب که وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم در این منطقه بهبود یافت، شیوع سرطان مری کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه شبکه همکاری مهم بین‌المللی را در این زمینه تشکیل دادیم، افزود: بسیاری از راه‌هایی که دیگران رفتند را ما نباید می‌رفتیم و با همکاری می‌توانستیم از این یافته‌ها استفاده کنیم.

ملک زاده با اشاره به آغاز مطالعات در خصوص شیوع سرطان مری در این منطقه بیان کرد: بعد از مطالعاتی که به مدت سه سال بر روی ۵۰ هزار نفر از افراد بالای ۴۰ سال در شهر گنبد و روستاهای شهرستان‌های گنبد، کلاله و آققلا انجام دادیم مشخص شد، مهمترین علت سرطان مری در این منطقه مصرف چای داغ است. مردم چای را با دمای بالاتر از ۶۵ درجه مصرف می‌کردند.

مصرف تریاک باعث ۵ نوع سرطان می‌شود

وی با بیان اینکه ویروس نقشی در سرطان مری در این منطقه ندارد، گفت: مطالعات ما نشان داد تریاک یک ماده سرطان زاست و باعث سرطان‌های مری، معده، پانکراس، مثانه و ریه می‌شود. خیلی‌ها معتقد هستند که تریاک برای سلامتی آنها خوب است در حالی که تریاک ماده‌ای مضر برای سلامتی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: استفاده از آب آب‌انبار برای شرب، آلودگی هوا در خانه، مصرف کم سبزیجات و میوه جات و موضوعات مربوط به بهداشت دهان و دندان از دیگر علل سرطان مری در این منطقه است.

ملک زاده با بیان اینکه عوامل ژنتیکی در بروز سرطان مری مؤثر هستند اما نه به تنهایی، گفت: سیستانی هایی که از جنوب شرق کشور به این استان مهاجرت کردند نیز شیوع سرطان مری در آنها با آمدن به این منطقه افزایش یافت.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر محققان کشورمان، در این تحقیق محققانی از فرانسه، آمریکا، انگلیس و سوئد نیز حضور داشتند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: روش‌های جدیدی در این مطالعات به کار گرفتیم و توانستیم زیر ساختی را برای مطالعات در کشور ایجاد کنیم

بیمه‌ها از پوشش هزینه‌های پیوند خودداری می کنند

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت، گفت: هزینه های جزء فنی اعمال پیوند اعضا با هدف جلوگیری از ضرر و زیان مراکز درمانی، به صورت علی الحساب پرداخت می شود.

مهدی شادنوش، با بیان اینکه پیوند اعضا در کشور ایران از شرایط مناسبی برخوردار است گفت: یکی از مشکلات موجود در مسیر پیوند اعضا عدم حمایت‌های کافی از این حوزه بوده است، علی رغم اینکه در بسیاری از موارد، پیوند یک انتخاب نیست بلکه ضرورتی برای ادامه حیات بیمار است و یا در مواردی مانند بیماری‌های کلیه که فرد از دیالیز استفاده می‌کند زندگی سختی را می‌گذراند در حالی که با یک پیوند کلیه می‌تواند به زندگی عادی خود باز گردد.

وی با اشاره به اینکه یکی از موانع موجود بر سر راه پیوند عدم حمایت مالی کافی بیمه‌ها از مراکز پیوند است، بیان داشت: دستورالعمل پوشش هزینه‌های پیوند و جز فنی بیمار که شامل هتلینگ، پاراکلینیک، دارو و لوازم مصرفی بخش می‌شود، مرداد ۹۵ جهت اجرا به بیمه‌ها ابلاغ شده که تاکنون عملیاتی نشده است.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت: هزینه‌های جز فنی اعمال پیوند اعضا با هدف جلوگیری از ضرر و زیان مراکز درمانی و تا زمان اجرای دستورالعمل‌های ارسالی به بیمه‌ها به صورت علی الحساب توسط معاونت درمان وزارت بهداشت به این مراکز پرداخت می‌شود. این پرداخت‌ها از ابتدای سال ۹۸ از محل بسته یارانه طرح تحول سلامت برای تکمیل هزینه‌های پیوند و کمک به بیماران به صورت ویژه استفاده می‌شود و پرداخت‌های جز حرفه‌ای نیز همانند گذشته و به موقع توسط وزارت بهداشت در حال انجام است.

نحوه مصرف داروی ایبوپروفن

مصرف ایبوپروفن شاید موجب سوء هاضمه در شما گردد که می‌توانید آن را بعد از مصرف غذا و یا با شیر مصرف کنید.

ایبوپروفن یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی شناخته می‌شود که در صورت مصرف بیش از حد آن فرد به حالت تهوع، استفراغ، دل درد یا حتی بیهوش شدن دچار می‌شود. این دارو عوارضی دارد که امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد به تشریح آن بپردازد.

ایبوپروفن چیست؟

ایبوپروفن (Ibuprofen) که با نام‌های تجاری ادویل (Advil)، جنپریل (Genpril)، میدل آی بی (Midol IB)، مورتین آی بی (Motrin IB)، پروپرینال (Proprinal) و غیره، نیز شناخته می‌شود، یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است.

نحوه‌ کارکرد ایبوپروفن به این شکل است که هورمون‌هایی را که در بدن باعث التهاب و درد می‌شوند را کاهش می‌دهد.

مقدار و نحوه مصرف ایبوپروفن

ایبوپروفن را می‌توان روزی ۳ الی ۴ بار مصرف کرد؛ حداکثر دوز مصرفی ایبوپروفن بدون نسخه پزشک روزی ۱۲۰۰ میلی‌گرم است. این دارو را نباید برای درمان درد به مدت بیش از ۱۰ روز و برای درمان تب به میزان بیش از ۳ روز مصرف کرد، در صورت ادامه درد و تب باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک می‌تواند در صورت صلاح‌دید ایبوپروفن را با مقادیر تا ۳۲۰۰ میلی‌گرم و یا به مدت بیشتر تجویز کند.

توجه کنید؛ دارو را در ساعات مشخصی از روز مصرف کنید تا احتمال فراموش شدن یک وعده کم شود با این حال در صورتی که مصرف یک وعده از ایبوپروفن را فراموش کردید به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید و در صورتی که زمان به یاد آوردن، همان زمان مصرف وعده بعدی باشد دوز مصرفی را دو برابر نکنید و فقط به مصرف دوز فعلی بسنده کنید.

ایبوپروفن در دوران بارداری جزو گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد، اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود، اما در ۳ ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می‌گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می‌شود.

در صورتی که مصرف ایبوپروفن موجب سوء هاضمه در شما می‌شود می‌توانید آن را بعد از مصرف غذا و یا با شیر مصرف کنید.

قبل از مصرف ایبوپروفن به پزشک خود بگویید چه داروهای دیگر حتی داروهای گیاهی را مصرف می‌کنید. این داروها ممکن است با ایپوپروفن تداخل اثر داشته باشند.

پس از خوردن قرص‌های ایبوپروفن برای جلوگیری از آسیب و تحریک ۳۰-۱۵ دقیقه از خوابیدن یا دراز کشیدن اجتناب کنید.

سالمندان بیشتر از سایرین در معرض خطر مشکلات گوارشی و خونریزی دهنده هستند.

اگر ایبوپروفن را برای درد یا تب می‌خورید و درد ظرف ۱۴ روز و تب ظرف ۳ روز بهتر نشده یا حتی بدتر شده است با پزشکتان مشورت کنید.

ایبوپروفن را دور از دسترس کودکان، دور از گرما، نور مستقیم یا حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط ایبوپروفن فاسد می‌شود).

در حین مصرف این دارو نباید مشروبات الکلی بنوشید. زیرا احتمال آسیب به معده بیشتر خواهد شد. همچنین نباید تا مشخص شدن پاسخ بدنتان به دارو رانندگی یا در فعالیت‌های خطرناک شرکت کنید زیرا این دارو در برخی از افراد موجب گیجی، سرگیجه، یا خواب آلودگی می‌شود.

ایبوپروفن را بدون توصیه پزشک به کودکان کوچکتر از ۱۲ سال ندهید.

از مصرف استامینوفن یا آسپرین همزمان با ایبوپروفن اجتناب کنید.

این مطلب را از دست ندهید: خود درمانی و مصرف خود سرانه دارو معضل این روزهای جامعه پزشکی

چنانچه بیشتر از میزان مورد نیاز، ایبوپروفن را مصرف کردید، به موارد اورژانسی در مورد مصرف زیاد این دارو مراجعه کنید و یا از پزشک کمک بگیرید.

علائم مصرف بیش از حد ایبوپروفن

حالت تهوع، استفراغ، دل درد، خواب‌آلودگی، مدفوع سیاه یا خونی، سرفه به همراه بالا آوردن خون، تنفس سطحی و کم عمق، غش کردن یا بیهوش شدن از علائم مصرف بیش از حد ایبوپروفن است.

از چه مواردی در دوره مصرف ایبوپروفن باید خودداری کرد؟

از نوشیدن الکل خودداری کنید؛ زیرا ممکن است خطر خونریزی معده را در شما افزایش دهد.

از مصرف آسپرین در دوره مصرف ایبوپروفن خودداری کنید. اگر در حال مصرف آسپرین برای پیشگیری از سکته‌ مغزی یا حمله‌ قلبی هستید، از مصرف ایبوپروفن خودداری کنید؛ زیرا ایبوپروفن باعث کاهش تاثیر آسپرین در محافظت از قلب و رگ‌های خونی می‌شود. در صورتی که مجبورید که هر دو دارو را مصرف کنید، ایبوپروفن را حداقل ۸ ساعت قبل یا ۳۰ دقیقه بعد از آسپرین، مصرف کنید.

قبل از مصرف هر گونه داروی سرماخوردگی، آلرژی یا مسکن، از دکتر یا مسئول داروخانه در مورد امکان مصرف همزمان این داروها بپرسید. زیرا بسیاری از داروهایی که به صورت آزاد به فروش می‌روند، حاوی آسپرین هستند و یا بسیار به ایبوپروفن شبیه است.

مصرف این داروها به همراه هم، می‌تواند باعث شود که شما یک ماده‌ دارویی را به میزان زیاده از حد وارد بدن خود کنید. قبل از مصرف این داروها بررسی کنید که آیا حاوی آسپرین، ایبوپروفن، کتوپروفن یا ناپروکسن هستند یا خیر.

عوارض مصرف ایبوپروفن

علائم گوارشی مانند سوء هاضمه، سوزش سردل، معده درد و… از علائم شایع داروهای NSAIDs است که برای کاهش آن‌ها مصرف دارو پس از غذا توصیه می‌شود. در صورت ادامه دار شدن این عوارض با پزشک خود مشورت کنید.

برای بهبود اسهال ناشی از مصرف این دارو، مصرف وعده‌های غذایی ساده و مایعات به مقدار کافی توصیه می‌شود.

احساس تهوع ناشی از این دارو با مصرف وعده‌های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای پرچرب و پرادویه کاهش می‌یابد.

در صورت مشکلات تنفسی و هرگونه علائم حساسیت دارویی (مانند ورم صورت و دهان) به پزشک خود مراجعه کنید.

در صورت مشاهده دفع خون یا مدفوع تیره، استفراغ حاوی خون یا شکم درد شدید، مصرف دارو را قطع و به پزشک خود مراجعه کنید.

کد خبر 374775

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.