درمان افراد معتاد بیمار در دستور کار است

وزیر بهداشت گفت: اولین گامی که در حوزه کاهش معضل اعتیاد در کوتاه مدت باید برداشته شود، این است که این گروه گرفتار را تحت مداوا قرار داده و از طرفی، از بازگشت مجدد آنها به منجلاب اعتیاد جلوگیری کنیم. در وزارت بهداشت، با اتخاذ راهکارها و شیوه های مختلف در صدد هستیم، این گروه آسیب دیده را مداوا کنیم.

به گزارش ایمنا، سعید نمکی در همایش دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور، اظهار کرد: به عنوان کهنه سرباز نظام سلامت به مقوله اعتیاد، با نگاهی بسیار متفاوت تر از آنکه فقط به درمان و ساماندهی افراد درگیر اعتیاد توجه شود، می نگرم. مقوله اعتیاد فقط با درمان، ساماندهی و کنترل عرضه مواد مخدر برطرف نمی شود. به موضوع اعتیاد باید با نگاهی ژرف تر از آنچه تاکنون وجود داشته، نگریسته شود. به همین دلیل است که در سال های بعد از انقلاب، علی رغم تلاش هایی که صورت گرفت و شهدای عزیزی که در این راه از دست دادیم، باز هم این گرفتاری در کشور وجود دارد.

وی گفت: باید از دو منظر به موضوع اعتیاد نگریسته شود، یکی اینکه این موضوع یک گرفتاری حاد است و در کوتاه مدت باید مورد رسیدگی قرار گرفته و نباید نسبت به آن بی تفاوت بود و از منظر دیگر اینکه، به موضوع اعتیاد باید با نگاهی درازمدت هم نگاه شود. یعنی اینکه وضعیت را در طول زمان مدیریت کنیم و راهکارها و اقدامات پیشگیرانه ای را در پیش گیریم تا آوار این بار سنگین اجتماعی در آینده بر دوش ما سنگینی نکند. یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری نیز رسیدگی به مقوله اعتیاد است.

وزیر بهداشت اظهار کرد: اولین گامی که در حوزه کاهش معضل اعتیاد در کوتاه مدت باید برداشته شود، این است که این گروه گرفتار را تحت مداوا قرار داده و از طرفی، از بازگشت مجدد آنها به منجلاب اعتیاد جلوگیری کنیم. در وزارت بهداشت، با اتخاذ راهکارها و شیوه های مختلف در صدد هستیم، این گروه آسیب دیده را مداوا کنیم.

معتادان مبتلا به ایدز درمان می‌شوند

 وی افزود: در نشستی که با سردار مومنی داشتیم، به این جمع بندی رسیدیم که برای معتادینی که HIV مثبت بوده یا به زخم های مزمن مبتلا هستند و بسیاری از مراکز درمانی به سختی آنها را پذیرش نمی‌کنند، شرایط درمانی فراهم کنیم تا تحت مداوا قرار گیرند. این افراد نیز مردمان این سرزمین هستند و به نوعی، به گرفتاری یا بیماری جسمی مبتلا شده اند، بنابراین وظیفه داریم که در جهت درمان آنها نیز بکوشیم. به قول حافظ: "مکن در این چمنم سرزنش به خودرویی، چنانکه پرورشم می‌ دهند می رویم.

 نمکی ادامه داد: این جوانان در گرفتاری در منجلاب اعتیاد تقصیری ندارند، بلکه خانواده، حکومت، جامعه و ساختار تربیتی در پیشگیری از آن کوتاهی کرده اند و تاوان این کوتاهی را باید جبران کنیم. این افراد، فرزندان این سرزمین هستند، در هیچ کجای دنیا، حتی گناهکاران و مجرمان را در حالت بیماری رها نمی کنند. وزیر بهداشت، برای تمام مردم یک مملکت، وزیر بهداشت است و هر کجای این سرزمین که داد دردمندی به گوش رسد، برای درخواست عاجزانه او باید راهی یافت.

وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت تاسیس مرکزی برای درمان و مداوای افراد گرفتار اعتیادی که با HIV مثبت، زخم ها و بیماری مختلف دست به گریبان هستند، تصریح کرد: گروهی از این افراد، به دلیل وضعیت نامناسب و مشکلات جسمی که دارند، از پذیرش در بیمارستان ها باز می مانند. لذا ضرورت دارد، مرکزی برای پذیرش اینگونه بیماران در نظر بگیریم که در حال حاضر این موضوع را دنبال کرده و به سرانجام خواهیم رساند.

 نمکی، رسیدگی به وضع بهداشت و درمان زندانیان معتاد و ساماندهی افراد معتاد HIV مثبت را از دیگر اهداف وزارت بهداشت برشمرد و گفت: در وزارت بهداشت، اعتباری بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان برای درمان افراد معتاد تخصیص داده شده است.

وزیر بهداشت از فعالیت ۱۷۰۰ کارشناس روانشناس بالینی در مراکز بهداشتی و درمانی در جهت خدمات رسانی به افرادی که در مرحله درمان و ترک اعتیاد هستند، خبر داد و گفت: یکی از تکالیف برنامه پنجم و ششم توسعه، استقرار پرونده الکترونیک سلامت است که این موضوع تا پایان بهار تکمیل شده و تمامی افراد، دارای پرونده الکترونیک سلامت خواهند شد. در پرونده الکترونیک سلامت، پکیج آموزش و پیشگیری از بازگشت دوباره به سمت اعتیاد، گنجانده شده و بهورزان و کارشناسان بهداشت در این سامانه آموزش خواهند دید که چگونه برای استمرار درمان افراد معتاد، پیشگیری از بازگشت دوباره و روان درمانی آنها، اقدام کنند. در سال گذشته، حدود ۴۷ هزار مورد مراجعه در این مورد ثبت شده است.

وی با بیان اینکه برخی از استان ها درخصوص پیشگیری از بازگشت دوباره این افراد، در مورد بازتوانی زندانیان معتاد و ایجاد زیرساخت های اشتغال، اقدامات مطلوبی انجام داده اند، خاطرنشان کرد: گام بعدی این است که الگوهای مواد مصرفی باید تغییر کند. در سال های گذشته، بیشتر افراد به تریاک اعتیاد داشتند، اما در آن سال ها، هرگز با این شدت که مواد صنعتی به گرفتاری افراد دامن زده اند، مواجه نبوده ایم. عوارض سوءمصرف مواد صنعتی ویرانگرتر و خطرناک تر از مواد مخدری مانند تریاک است.  

ضرورت رسیدگی به امور حاشیه شهرها

وزیر بهداشت در ادامه سخنان خود، درخصوص آسیب های اجتماعی مربوط به حاشیه شهرها نیز گفت: گرچه در حاشیه شهرها، افراد شریف و آبروداری زندگی می کنند، افرادی که به علت فقر مالی یا مهاجرت، مجبور به زندگی در این مناطق شده اند تا زیرساخت های ازران تری برای سکونت فراهم کنند، اما باید توجه کرد که حاشیه شهرها به شدت مستعد بروز آسیب های اجتماعی هستند و در عین حال، بدترین پدیده های اجتماعی در حاشیه شهرها اتفاق می افتند. رسیدگی به امور حاشیه شهرها از جمله اقدامات ضروری تمامی دستگاه ها محسوب می شود.

 وی افزود: از دیگر مواردی که لزوم توجه به آن احساس می شود، فضای حاکم بر زندان ها است. خوشبختانه در سال های اخیر، تغییرات مثبتی در اداره امور زندان ها رخ داده اما باز هم نیازمند توجه است.

وزیر بهداشت در توضیح اقدامات پیشگیرانه در حوزه اعتیاد، مدرسه را اولین پایگاه آموزشی و تربیتی خواند و افزود: داگلاس نورث، یکی از تئوریسین های معروف مبحث توسعه در این باره گفته، چنانچه می خواهید میزان رشد، توسعه و پیشرفت مملکتی را ارزیابی کنید، مدرسه های آن ممکلت را مدنظر قرار دهید. به گفته سعدی، "هر که در حُردیش ادب نکنند، در بزرگی فلاح ازو برخاست، چوب تر را چنانکه خواهی پیچ، نشود خشک جز به آتش راست". بنابراین، ضرورت دارد، مدرسه های کشور را دریابیم و طرح هایی را تدوین و اجرایی کنیم که به افزایش آگاهی فرزندان ما در مقوله پیشگیری از اعتیاد کمک کند.

کد خبر 374551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.