مصرف سالانه ۴۲ میلیارد قلم دارو در کشور/ خطرات خروپف را بشناسید

شفافیت در تولید و واردات دارو، عدم سلامت داروهای گیاهی ماهواره ای، افزایش ریسک سرطان روده با مصرف گوشت قرمز و خطرات خروپف را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گروهی از متخصصان سلامت و سازمان‌های بهداشتی درمانی از راه‌اندازی کمپینی برای درمان بیماری فراموش شده هپاتیت B خبر دادند. هپاتیت B بیماری مزمنی است که اگرچه تعداد قربانیان آن بیش از مالاریاست اما کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

"پیتر ریویل" از موسسه "دوهرتی" بیمارستان ملبورن استرالیا گفت: به رغم خسارت‌های اقتصادی و تلفات ناشی از هپاتیت مزمن B تحقیقات در رابطه با این بیماری کمتر مورد توجه قرار می گیرد و بودجه کافی به آن اختصاص داده نمی‌شود.

بر اثر هپاتیت B کبد آسیب دیده و به نوعی سرطان کشنده منجر می‌شود. درمانی برای مقابله با این بیماری وجود ندارد اما تاثیر داروهای ضد ویروسی به منظور مقابله با علائم این بیماری مورد تایید قرار گرفته‌ است.

بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) از دهه ۱۹۷۰ آزمایش تشخیصی هپاتیت مزمن B و واکسنی با اثربخشی ۹۵ درصدی از اوایل دهه ۱۹۸۰ در دسترس قرار گرفته‌ است. با این وجود در سال ۲۰۱۷ حدود ۹۰۰ هزار نفر بر اثر ابتلا به این نوع هپاتیت جان خود را از دست دادند که دو برابر رقم قربانیان مالاریا بوده‌ است.

تنها یک دهم از افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B تست‌های تشخیصی را انجام می‌دهند و تعداد محدودی از کشورهایی که این بیماری در آن‌ها شایع است به واکسن دسترسی کافی دارند.

از سال ۱۹۹۲ سازمان جهانی بهداشت نسبت به لزوم واکسیناسیون در برابر این ویروس در ۲۴ ساعت نخست تولد تاکید کرده‌ است اما تنها نیمی از نوزادان تازه متولد شده بلافاصله واکسینه می‌شوند.

به گزارش ژاپن تودی، چین، هند، نیجریه، اندونزی و فیلیپین نزدیک به ۶۰ درصد از تمامی موارد ابتلا به هپاتیت مزمن B را شامل می‌شوند.

مصرف سالانه ۴۲ میلیارد قلم دارو در کشور

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به آمار و ارقام مصرف و همچنین تولید دارو در کشور، تاکید کرد: امسال برنامه ما شفافیت در تولید و واردات دارو است.

مهدی پیرصالحی در مراسم افتتاح مجموعه داروسازی اکتوور گفت: امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده است و حتماً ما هم برای رونق تولید و تسریع در کار تولید برنامه‌ریزی می‌کنیم. باید توجه کرد که در ابتدای سال گذشته ۵۴۰ قلم داروی وارداتی مشابه تولید داخل داشتیم، اما با اقدامات انجام شده و با حمایت تولید کنندگان داخلی دارو، این رقم در شش ماهه دوم سال ۹۷ به ۴۴۰ قلم رسید و ۱۰۰ قلم از داروهای وارداتی کاهش یافت و به صورت تولید داخلی تأمین شد.

وی افزود: در ادامه راه در سال ۹۸ هم این مسیر را ادامه می‌دهیم، در حال حاضر حدود ۱۶۰ میلیون دلار واردات داروهای مشابه تولید داخل داریم. این در حالیست که شرکت‌های تولیدی ما توان تولید این داروها را با کیفیت مناسب دارند و حتماً امسال این داروها را از چرخه واردات حذف کرده و وارد چرخه تولید داخل می‌کنیم. در این زمینه کمیته‌ای در حوزه رونق تولید گذاشته‌ایم تا بر اساس نامگذاری امسال برای تسریع و رونق و تولید برنامه‌ریزی کنیم.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: از نظر عددی سالانه حدود ۴۲ میلیارد قلم دارو در کشور مصرف می‌شود که بزرگترین تولیدکنندگان ما از نظر عددی ۲.۵ تا سه میلیون عدد دارو تولید می‌کردند. حال امروز با افتتاح این کارخانه شش میلیارد عدد دارو به ظرفیت تولید کشور اضافه می‌شود و تقریباً ۱۵ درصد از بازار دارویی کشور را در بر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ما قطعاً از این میزان تولید در کشور استقبال می‌کنیم، گفت: اما باید بازارهای صادراتی را در نظر بگیریم. آینده کشور باید به سمت صادرات محور شدن رود و باید برای بازارهای جهانی برنامه‌ریزی کنیم. امسال برنامه ما شفافیت در تولید و واردات است.

پیرصالحی همچنین گفت: امسال کمیته‌ای را برای واگذاری امور غیر حاکمیتی به سندیکاها ایجاد کردیم و امیدواریم با واگذاری فرآیندهای غیر حاکمیتی، بتوانیم فرآیند نظارت را تقویت و به تولید داخل سرعت دهیم.

وی گفت: در عین حال تفاهم‌نامه‌ای را با معاونت علمی ریاست جمهوری امضا کردیم تا بتوانیم از ۸۵ ماده اولیه و ۹۰ محصول ساخته شده حمایت کنیم تا از حوزه واردات به تولید داخل منتقل شوند. بنابراین سیاست گذاری ما این است که کمترین وابستگی را به واردات داشته باشیم و بتوانیم اکثر بار بیماری‌ها را با داروهای تولید داخل پوشش دهیم.

افزایش ریسک سرطان روده با مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده

محققان عنوان می کنند حتی مصرف کم و روزانه گوشت قرمز و فرآوری شده هم می تواند ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش دهد. محققان دریافتند افرادی که روزانه سه ورقه گوشت فرآوری شده (بیکن) می‌خورند با افزایش ۲۰ درصدی ریسک ابتلاء به سرطان روده روبرو هستند.

در این مطالعه حدود ۵۰۰ هزار مرد و زن بریتانیایی در رده سنی ۴۰ تا ۶۹ سال به مدت میانگین ۵.۷ سال تحت نظر بودند.

در طول این مدت ۲۶۰۹ نفر مبتلا به سرطان روده شدند.

محققان مشاهده کردند به ازای هر ۱۰ هزار نفر در مطالعه که روزانه ۲۱ گرم گوشت قرمز و فرآوری شده می‌خوردند، ۴۰ نفر مبتلا به سرطان روده تشخیص داده شدند. این تعداد با مصرف روزانه ۷۶ گرم، به ۴۸ نفر افزایش یافت.

طبق دستورالعمل فعلی خدمات بهداشت ملی بریتانیا، مصرف روزانه گوشت قرمز و فرآوری شده نباید بیش از ۷۰ گرم در روز باشد.

ضمانتی برای سلامت داروهای گیاهی ماهواره ای وجود ندارد

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تبلیغات داروهای طبیعی مشمول ضوابط و مقررات است، گفت: فرآورده‌هایی که در ماهواره تبلیغ می‌شوند شرایط تبلیغ در فضای رسمی را نداشته‌اند و برای سلامت این محصولات هیچ ضمانتی وجود ندارد.

مهناز خانوی در مورد تبلیغات داروهای طبیعی، عنوان کرد: تبلیغات این فرآورده‌ها فقط در صورتی در رسانه مجاز است که از سازمان غذا و دارو مجوز گرفته باشند.

وی افزود: براساس برگزاری جلساتی با معاونت بازرگانی صداوسیما، مقرر شد که فرآورده‌های شرکت‌هایی که قصد تبلیغات محصول خود را داشته باشند، باید ضمن طی مراحل مشخص، فرآورده مورد بررسی قرار گرفته و اصالت پرونده تولید مشخص شود.

مدیرکل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه متن تبلیغ داروهای طبیعی مورد بررسی قرار می‌گیرد، عنوان کرد: سازمان غذا و دارو بر واقعی بودن کارکرد محصول تبلیغاتی توجه ویژه دارد و بر همین اساس، فرآیند تبلیغات و صدور مجوز آن تنها برای موارد خاص قابل انجام است.

بنابر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، وی با تاکید بر اینکه هیچ ضمانتی برای سلامت فرآورده‌های تبلیغاتی در شبکه‌های ماهواره‌ای وجود ندارد، گفت: قطع تبلیغ فرآورده‌ها از شبکه‌های رسمی به این معناست که این فرآورده‌ها امکان گرفتن مجوز برای تبلیغ رسمی را نداشته اند و در نتیجه خرید و مصرف این فرآورده‌ها اعم از داروهای چاقی، لاغری و انواع مکمل‌ها پیشنهاد نمی‌شود.

خروپف خطرناک است؟

یک متخصص گوش حلق و بینی گفت: خروپف به تنهایی خطرناک نیست و در صورت قطع تنفس فرد با اختلالات قلبی و ریوی همراه می‌شود.

علی اصغر شیرازی متخصص گوش حلق و بینی درباره ابتلا به خروپف و راه‌های درمان آن اظهار کرد: ابتلا به اختلال خروپف به تنهایی خطری خاص به همراه ندارد، اما اگر این عارضه با علائمی مثل قطع تنفس که آن را آپنه تنفسی می‌نامیم همراه باشد، می‌تواند خطرناک باشد.

وی ادامه داد: اگر قطع تنفسی در هنگام خواب به تعداد دفعات بالا تکرار شود، ممکن است در نهایت به اختلالات قلبی و عروقی، فشار خون بالا، افزایش خطر سکته‌های مغزی و قلبی و مشکلات ریه منجر شود.

این متخصص گوش حلق و بینی تصریح کرد: عللی متعدد به بروز خروپوف‌های شبانه منجر خواهد شد، اما اغلب آن‌ها به انسداد مجاری فوقانی مثل بینی، حلق، دهان و قسمت بالایی حنجره مربوط است. به طور کلی می‌توانیم توصیف کنیم که به هنگام خوابیدن به خصوص طاق باز، عضلات فک و زبان به سمت عقب می‌رود که این حالت به مسدود شدن راه‌های تنفسی و فشار به ریه‌ها منجر خواهد شد؛ در ادامه فشار وارده به مجاری تنفسی به ایجاد صداهایی منجر خواهد شد که ما آن را به نام خروپف می‌شناسیم.

شیرازی گفت: گاهی به دنبال عقب رفتن فک و مسدود شدن راه تنفسی فرد بیمار علاوه بر خروپف دچار قطع تنفس هم می‌شود و اگر تعداد دفعات قطع تنفس زیاد شود خطراتی را برای فرد به همراه خواهد داشت.

وی تشریح کرد: بررسی کیفیت خواب در مراکزی به نام کلینیک خواب انجام می‌شود، این مراکز خواب شما را بررسی کرده و تعداد دفعات قطع تنفس، ضربان قلب، اشباع اکسیژن و ... را بررسی می‌کند تا در صورت نیاز درمان صورت گیرد.

این متخصص گوش حلق و بینی درباره راه‌های درمان خروپف اظهار کرد: به طور کلی مشاهده می‌شود که افراد چاق و دارای BMI بالا، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به خروپف قرار دارند، پس پیش از هر چیزی کاهش وزن می‌تواند تاثیر زیادی بر بهبود سلامت و کیفیت خواب شما داشته باشد.

شیرازی با اشاره به اینکه مصرف به موقع وعده شام نیز می‌تواند تاثیر مثبت بر کاهش خروپف داشته باشد، بیان کرد: در برخی از افراد استفاده از قرص‌های آرام‌بخش و خواب آور باعث افزایش خروپف می‌شود، همچنین نحوه خواب تاثیر زیادی بر ایجاد خروپف دارد؛ برای مثال کسانی که به صورت طاق باز می‌خوابند نسبت به سایر افراد بیشتر با این اختلال درگیر می‌شوند.

وی تشریح کرد: گاهی در موارد حاد نیاز به استفاده از وسایلی وجود دارد تا راه تنفسی افراد باز نگه داشته شود، برخی از این تجهیزاتی طوری طراحی شده‌اند که با قرار گرفتن در بینی امکان تنفس را آسان‌تر می‌کنند، همچنین برخی از وسایل از حرکت کردن فک به سمت عقب جلوگیری کرده و مانع مسدود شدن راه‌های تنفسی می‌شود.

این متخصص گوش حلق و بینی ادامه داد: گاهی ممکن است در موارد شدیدتر از دستگاه‌های اکسیژن استفاده کنیم که با اعمال فشار باعث شوند هوا از راه‌های تنفسی مسدود شده، اما در صورتی که روش‌های نام برده پاسخگوی درمان بیمار نبود دست به انجام اعمال جراحی می‌بریم.

کد خبر 373591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.