۱۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۵
تاثیرات مخرب نیکوتین بر جنین

مطالعه جدید دانشگاه شربروک کانادا نشان می‌دهد، قرار گرفتن جنین در معرض نیکوتین تأثیراتی منفی بر رشد قلب و پاسخ آن به آدرنالین دارد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، قرار گرفتن جنین در معرض دود سیگار با سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و آریتمی قلبی در نوزادان مرتبط است. SIDS، عامل اصلی مرگ نوزادان در سال اول زندگی‌شان محسوب می‌شود.

مواجهه با دود سیگار در دوران جنینی، در ۸۵ درصد موارد باعث بروز این سندروم می شود؛ به همین خاطر منطقی است که درمان‌های جایگزین نیکوتین (NRTs) را برای زنان بارداری که مایل به ترک سیگار هستند، در این دوران تجویز کرد. دود تنباکو حاوی بیش از ۳۰۰۰ ترکیب سمی است که از میان آن‌ها، تنها نیکوتین با آریتمی قلبی در نوزادان در ارتباط است.

جنین در رحم نمی‌تواند خودش نفس بکشد و به این خاطر قلب با کند کردن میزان ضربان و متابولیسم آن برای حفظ انرژی، به کاهش اکسیژن واکنش نشان می دهد. این سازگاری جنینی به عنوان "رفلکس شیرجه" شناخته می شود. هنگامی که یک نوزاد در طول خواب حس خفگی تحربه می‌کند، مغز کاهش اکسیژن را در خون احساس می کند و باعث ترشح آدرنالین (اپینفرین) برای تسریع ریتم قلب می شود.

هنگامی که ریتم قلب تسریع می شود، به علت افزایش تحریک پذیری (جریان سدیم) در قلب، نوزاد از خواب بیدار می شود؛ این حالت موسوم به "رفلکس احیا" به نظر می رسد که در نوزادان با SIDS وجود ندارد. در واقع این نوزادان هنگام فقدان اکسیژن، کاهش سرعت ضربان قلب را نشان می دهند، به طوری که گویا پس از تولد توسعه قلبی دچار تاخیر شده و هنوز در حالت جنینی به سر می برد.

این پژوهش از این حیث اهمیت دارد که اولین بار به طور مستقیم نشان می دهد قرار گرفتن در معرض نیکوتین در رحم، اثرات پس از زایمان را بر روی رشد قلب و پاسخ آن به آدرنالین در نوزاد بروز می‌دهد.

این پژوهش در مجله "HeartRhythm" منتشر شده است.

کد خبر 371648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.