بیش از ۱۰۰ سالن سینما توسط حوزه هنری بازسازی شده است

سازمان سینمایی حوزه هنری در آستانه چهل‌سالگی انقلاب اسلامی با ۳۵ هزار و ۱۰۶ صندلی و ۱۱۱ سالن سینما در ۳۴ شهر ایران پذیرای مخاطبان است.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، کمبود ظرفیت سالن‌های سینما نسبت به جمعیت علاقه‌مند این حوزه در سال‌های اخیر بر کسی پوشیده نیست و تمامی نهادهای هنری و فرهنگی همیشه سعی بر این دارند تا بتوانند در شرایط کنونی این کمبود را به بهترین شکل جبران کنند.

بر این اساس، شاید بتوان گفت نهضت سینماسازی حوزه هنری در چند سال اخیر بیش از گذشته نمود و درخشندگی پیدا کرده است. این نهاد انقلابی که میراث‌دار مجموعه‌ای از سینماهای فرسوده و متروکه بوده با مدیریتی جهادی تلاش می‌کند روندی مستمر و متداوم را در مسیر توسعه سینماها، نوسازی، بازسازی، تجهیز و مدرن سازی سالن‌هایی سینمایی در پیش بگیرد.

خبر خوش اینکه سازمان سینمایی حوزه هنری فقط در سال ۹۷ توانسته است ۱۴ سالن سینمایی به ظرفیت سینماهای کشور اضافه کند.

نکته مهم و قابل توجه در این چرخه فعالیت، جوهره ذاتا فرهنگی و سینمایی سالن‌هایی است که توسط حوزه هنری و موسسه بهمن سبز احداث می‌شوند و برخلاف بسیاری از پردیس سینمایی که در دل مجتمع‌های اقتصادی و تجاری و با انگیزه‌های چندگانه ایجاد می‌شوند، سینماهای حوزه بر اساس نیازسنجی مناطق‌ها و شهرستان‌ها و با راهبرد فرهنگی، طراحی و سیاست‌گذاری می‌شوند.

با نگاهی آماری به فعالیت‌هایی که حوزه هنری در طرحی پنج ساله توسط موسسه بهمن سبز انجام داده است، می‌توان از مقایسه شرایط سالن‌های سینمای کشور در فاصله زمانی سال های ۹۲ تا ۹۷ به نکات قابل توجهی دست پیدا کرد که در ادامه می‌خوانید.

حوزه هنری از ۴۶ سینما با دارا بودن ۶۱ پرده و ۲۷۰۰۰ صندلی در ۲۹ شهر در مهر ۹۲ امروز به ۶۰ سینما با ۱۱۱ پرده و ۳۵۱۰۶ صندلی در ۳۴ شهر رسیده است. بنابراین ۶۹ درصد رشد تعداد پرده نمایش و ۲۳ درصد رشد صندلی‌های فعال داشته است.

دو شورای تخصصی تحت عنوان شورای تخصصی اکران و شورای تخصصی پخش توسط حوزه هنری تشکیل شده و طی پنج سال اخیر ۳۵ عنوان فیلم در سینماهای سراسر کشور پخش و ۴۰۸ عنوان فیلم در سالن‌های موسسه بهمن سبز روی پرده رفته است.

در 9 ماهه اول سال ۹۷ رکورد سال ۹۶ توسط موسسه بهمن سبز شکسته شد و سینماروها از مرز پنج میلیون مخاطب عبور کردند. با توجه به علاقه جمعیت سینمادوست می‌توان ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال، رکورد سال ۹۵ (به عنوان پر فروش‌ترین سال سال‌های اخیر) هم شکسته شود.

در این پنج سال، ۲۴ سینما به عبارتی۴۰ سالن و ۹۵۰۰ صندلی توسط حوزه هنری بازسازی شد و ۲۳ سینما یعنی ۳۸ سالن و ۹۰۰۰ صندلی در حال بهره‌برداری است. به این ترتیب ۹ سینما ۲۷ سالن و ۳۵۰۰ صندلی به ناوگان سینمایی کشور اضافه شده است. نکته مهم در چرخه سینماداری حوزه هنری توجه و اهتمام آن به مناطق و استان‌های مختلف است و اینکه صرفا به سینماداری در تهران بسنده نکرده است.

سازمان سینمایی حوزه هنری به عنوان بزرگ‌ترین کمپانی سینمایی کشور با بهبود وضعیت کیفی و کمی سینماهای خود و نیز ایجاد بسترهای مطلوب برای حضور بیشتر تماشاگران به‌ویژه خانواده‌ها، با به‌کارگیری امکانات صوتی و تصویری مدرن، ایجاد محیطی آرام و دلنشین و نیز، نمایش فیلم‌های پرمحتوا با ویژگی‌های اخلاقی و انسانی در سالیان متمادی نقش مهمی در پُرکردن اوقات فراغت آنان داشته است.

در حالی‌که مشکلات اقتصادی در سال‌های اخیر بیش از همه بخش‌ها روی سینماها و توسعه زیرساخت‌های سینمایی تاثیر منفی گذاشته است، حوزه هنری با مهندسی هدفمند از طریق ظرفیت اقتصادی درون‌زا از محل درآمد سینماها در کنار همکاری برخی مراکز توانسته است نهضت گسترده‌ای را در زمینه سینماسازی، نوسازی و تجهیز سینماهای در تهران و شهرستان‌ها فراهم آورد. نهضتی که همچنان ادامه دارد و طی هفته‌های اخیر دومین پردیس سینمایی حوزه هنری در استان اصفهان به بهره‌برداری رسیده است.

کد خبر 366648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.