بررسی بودجه شرکت ها برای اولین بار توسط دیوان محاسبات

رییس دیوان محاسبات در تشریح ویژگی جدید گزارش تفریغ بودجه گفت: در گزارش تفریغ بودجه ۹۶، دیوان محاسبات به بودجه شرکت ها نیز ورود کرده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایمنا، عادل آذر در جریان قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶، خاطرنشان کرد: براساس ماده ۲۱۹ آئین نامه داخلی مجلس، دیوان محاسبات گزارش کامل تفریغ بودجه ۹۶ را تقدیم مجلس کرد و امروز در صحن مجلس قرائت می شود.

رییس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: گزارش تفریغ بودجه ۹۶ دو بخش متفاوت نسبت به گذشته دارد که فوق العاده مهم بوده و اطلاعات گرانقدری دارد.

وی با بیان اینکه در گزارش تفریغ بودجه ۹۶، تفریغ بودجه شرکت ها نیز لحاظ شده است، افزود: همیشه نمایندگان مجلس از دیوان محاسبات ورود به بودجه شرکت ها را مطالبه می کردند که این مطالبه نمایندگان در گزارش تفریغ بودجه ۹۶ مورد توجه قرار گرفته است.

آذر ادامه داد: بخش دیگری که در گزارش تفریغ بودجه ۹۶ لحاظ شده حسابرسی عملکرد دستگاه ها و سازمان ها است که برای اولین بار در گزارش تفریغ بودجه آمده است.

رییس دیوان محاسبات گفت: برای اولین بار گزارش تفریغ بودجه در بستر سامانه نظارتی الکترونیکی در سطح کل کشور تهیه شده است و همانگونه که هنگام گرفتن رأی اعتماد قول دادم، در سال سوم فعالیت خود سیستم نظارت الکترونیکی را به کار گرفته ایم.

آذر تاکید کرد: گزارش تفریغ بودجه ۹۶ پنج بخش دارد که شامل منابع و مصارف، تبصره های ماده واحده، بودجه شرکت ها، حسابرسی عملکرد دستگاه ها و سازمان ها و پیشنهاداتی برای اصلاح ساختار بودجه می شود.

رییس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه گزارش تفریغ بودجه ۹۶ بیست و نهمین گزارش تفریغ بودجه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است، گفت: این گزارش با استفاده از سیستم الکترونیکی تهیه شده است.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی در خصوص شستا با ما همکاری نمی کند، شستا اجازه ورود به دیوان محاسبات را نمی دهد. برای این امر به حکم محکمی مانند مناطق آزاد نیاز داریم.

آذر ادامه داد: در سال ۹۸ برای مناطق آزاد ۵ هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده که با این شرایط دیوان محاسبات اجازه ورود به تفریغ بودجه مناطق آزاد را خواهد داشت.

رییس دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: با توجه به حکم قانونی که داشتیم، دیوان محاسبات می تواند به بودجه صندوق های بازنشستگی ورود کند.

وی یادآور شد: عدم اهلیت خریدار در واگذاری ها به بخش خصوصی باعث ضرر و زیان شده است، پرونده بعضی شرکت های دولتی واگذار شده در دیوان بررسی می شود یا اینکه به دلیل مسائل فنی اصلا اجازه واگذاری نداده ایم. واگذاری شرکت های نیشکر هفت تپه، ماشین سازی تبریز ایل گلی، پالایشگاه کرمانشاه نیز از این دست هستند.

آذر همچنین گفت: از نمایندگان مجلس می خواهم در کمیسیون ها، فراکسیون ها و مجامع استانی، گزارش تفریغ بودجه سال ۹۶ را بررسی کنند و از دیوان محاسبات و دستگاه های اجرایی توضیح بخواهند.

کد خبر 365915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.