دفن زباله؛ نمکی بر زخم‌ آب و خاک

گلپایگان- مرگ تدریجی محیط زیست به دست انسان همچنان ادامه دارد و روز به روز دستان بشر عرصه را برای ادامه حیات آن تنگ‌تر می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان گلپایگان، از آنجایی که دفن زباله‌ها از مسائل مهم و حیاتی است و با سلامت و زندگی مردم ارتباط دارد باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد. پسماندها، حاصل نامهربانی‌های مردمانی است که زیبایی طبیعت را نادیده می‌گیرند و با تولید انواع زباله هر روز نمک بر زخم‌ کیفیت آب و خاک محل زندگی‌ می‌پاشند.

دفن غیراصولی زباله در هر نقطه‌ای به طبیعت آسیب می‌رساند و این موجب نگرانی طبیعت دوستان است؛‌ برای همین در سال‌های اخیر در بسیاری شهرهای کشور بهترین و متداول‌ترین روش‌هایی دفن بهداشتی زباله بکار گرفته می‌شود تا نه تنها از نفوذ شیرابه آن به آب‌های زیرزمینی جلوگیری شود بلکه خاک نیز از آسیب‌های آن در امان بماند.

با وجود گذشت یک قرن از تاسیس شهرداری گلپایگان تصمیمی برای احداث کارخانه بازیافت در این شهر وجود ندارد در حالی که مسئولان باید در چنین شهر بزرگی این موضوع را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند زیرا انباشت زباله در سال‌های متمادی و نبود اقدام مؤثر برای مدیریت دفن بهداشتی آن نگرانی برای دوستداران محیط زیست این شهرستان را همراه داشته است.

محیط زیست متعلق به نسل‌های آینده است

جعفر کامرانی، مدیرعامل شرکت بازیافت زباله شهرستان گلپایگان و خوانسار با بیان اینکه تجزیه کیسه‌های پلاستیکی در طبیعت بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال طول می‌کشد و ایران در لیست ۱۰ کشور جهان از لحاظ بیشترین استفاده کننده پلاستیک و نایلون قرار دارد، اظهار می‌کند: محیط زیست تنها متعلق به ما نیست بلکه متعلق به نسل‌های آینده هم هست.

مدیر شرکت بازیافت زباله شهرستان گلپایگان و خوانسار با بیان اینکه طرح تفکیک زباله از منازل باید فرهنگ سازی شود، می‌گوید: "شرکت بازیافت" در گلپایگان و خوانسار با مشارکت شهرداری‌ گلپایگان، خوانسار، گوگد، گلشهر و دهیاری‌های دو شهرستان در حال احداث است و تا کنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که در صورت تأمین اعتبار تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسد.

وی می‌افزاید: با راه‌اندازی این شرکت زباله‌های دو شهرستان به کارخانه انتقال داده می‌شود و مواد پسماندی به کود کمپوست تبدیل شده و اقلام قابل بازیافت به چرخه اقتصاد کشور باز می‌گردد این طرح در راستای اقتصاد مقاومتی پیامدهای مثبت و امید بخشی برای شهرستان دارد.

کامرانی ادامه می‌دهد: در ماه‌های اخیر با جدیت شهرداری گلپایگان و شرکت بازیافت در راستای حفظ محیط زیست طرح تفکیک زباله از مبدأ در گلپایگان در دستور کار قرار گرفته است.

وی تصریح می‌کند: برای حفظ محیط زیست با همکاری "شرکت پاکیزه کاران سپاهان اصفهان" با مراجعه به در منازل آموزش طرح تفکیک زباله از مبدأ انجام می‌شود.

مدیر شرکت بازیافت شهرستان گلپایگان و خوانسار تاکید می‌کند: شهروندان می‌توانند اقلام بازیافتی را به پیمانکاران شرکت پاکیزه کاران سپاهان اصفهان یا کانکس‌های ثابت جمع‌آوری بازیافت سطح شهر تحویل دهند.

وی اظهار می‌کند: آموزش چهره به چهره، توزیع بروشور، پرداخت اقلام تشویقی مانند لوازم التحریر و مواد شوینده به مردم در قبال تحویل زباله‌های خشک به کانکس‌های جمع آوری از برنامه‌های این طرح است.

جمع آوری روزانه ۳۰ تن زباله از سطح شهر

محمدامین جمالی، شهردار گلپایگان با اشاره به روند احداث کارخانه بازیافت می‌گوید: دستگاه‌های کارخانه بازیافت را ۱۲ سال قبل خریداری کرده‌ایم، اما به دلیل جانمایی نشدن در تملک زمین مناسب، ۱۱ سال ساخت کارخانه معوق مانده بود که خوشبختانه از دو سال قبل کار احداث آغاز شد و تا کنون پیشرفت فیزیکی خوبی داشته است.

وی خاطرنشان می‌کند: با احداث کارخانه بازیافت زباله ۵۱ درصد سهام کارخانه متعلق به شهرداری گلپایگان، ۲۰ درصد شهرداری خوانسار،  ۱۱ درصد شهرداری گلشهر، هشت درصد شهرداری گوگد، پنج درصد شرکت تعاونی‌ دهیاری خوانسار و پنج درصد شرکت تعاونی روستایی گلپایگان روستایی خواهد بود.

شهردار گلپایگان ادامه می‌دهد: تا کنون اقدامات احداث این کارخانه بازیافت شامل ساخت و نصب سوله به مساحت یک هزار و ۵۶۰ متر، اجرای بتن کف سوله با سیمان ضد سولفات به صورت مسلح با ارتفاع ۱۵ سانتی‌متر و مساحت یک هزار و ۵۶۰ متر مربع، اجرای دیوار کشی سوله با آجر لفتون به متراژ ۹ هزار متر مربع بوده است.

وی می‌افزاید: ساخت اتاقک نگهبانی، اتاق برق به مساحت ۳۶ مترمربع، خرید امتیاز برق ۲۴۰ کیلو ولت و اجرای شبکه برق به طول یک هزار و ۳۰۰ متر صورت گرفته است.

جمالی می‌گوید: اجرای فنس‌کشی زمین کارخانه به طول ۷۰۰ متر با ارتفاع سه متر، اجرای دیوار برشی مسلح جهت بارگیری زباله و تخلیه به دستگاه کیسه بازکنی به متراژ ۴۸ مترمربع، جدول‌گذاری سایت تخمیریه به طول ۳۰۰ متر از دیگر اقدامات انجام شده است.

وی اظهار می‌کند: از آنجایی که زباله‌های قابل بازیافت در چرخه تولید مؤثر است و از طرفی رها شدن آنها در طبیعت سال‌ها طول می‌کشد که تجزیه شوند طرح تفکیک زباله از مبدأ به مقصد در گلپایگان کلید خورد.

شهردار گلپایگان می‌افزاید: در آینده‌ای نزدیک نیز در شهر گوگد و گلشهر و روستاهای شهرستان طرح تفکیک زباله از مبدأ اجرا می‌شود که با این اقدام زباله‌های تولیدی از مبدأ تفکیک و تحویل مراکز جمع آوری می‌شود.

وی عنوان می‌کند: در شهر گلپایگان روزانه ۳۰ تن زباله از سطح شهر جمع آوری می‌شود که با اجرای طرح تفکیک زباله می‌توان از ورود زباله‌های قابل بازیافت به محیط زیست جلوگیری کرد.

کد خبر 362120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.