شاپور سهرابی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، استفاده از کود سبز را دارای مزیت اقتصادی دانست و اظهار کرد: کود شیمیایی گران است و در دراز مدت موجب شوری خاک و فرسایش زمین می شود در حالیکه کود سبز علاوه بر اینکه دارای قیمت پایین و ارزان است، موجب تقویت خاک و افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزان می شود.
وی گفت: استفاده از کود سبز به معنای کاشت یک گیاه قوی از لحاظ غذایی در خاک است که در کوتاه مدت پوسیده شود و با انتقال مواد آلی به خاک موجب حاصلخیزی و غنی سازی خاک میشود همچنین در بحث غنی سازی و تامین آب باعث می شود تا خاک بتواند آب بیشتری را در خود نگهدارد و مواد مورد نیاز گیاه را به صورت کامل تامین کند.
کارشناس مسئول نباتات علوفه ای سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به تقسیم کود ها به دو نوع شیمیایی و آلی، ادامه داد: کود سبز یکی از انواع کود آلی است که تقریبا هیچ آلودگی زیست محیطی برای طبیعت ایجاد نمی کند همچنین موجب افزایش بهره وری خاک و حاصلخیزی آن می شود.
سهرابی اضافه کرد: میزان استفاده از انواع مختلف کود سبز همچون ماشک، منداب و شبدر در استان اصفهان متفاوت است اما آمار دقیق استفاده از این کود در زمین های زراعی استان اصفهان مربوط به دو هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی این استان در غرب و مرکز آن می شود.
وی با بیان اینکه از کود سبز در هر دو مرحله کاشت در بهار و پاییز استفاده می شود، گفت: استفاده از این کود برای گیاهان وجینی و غدهای همچون سیب زمینی، گوجه فرنگی و چغندر قند مرسوم است و برای ذرت نیز از آن استفاده زیادی می شود.
نظر شما