جزئیات طرح صلح دولت افغانستان با طالبان

رییس جمهوری افغانستان در کنفرانس ژنو جزئیات طرح صلح جدید دولتش با گروه طالبان را اعلام کرد. این کنفرانس با حضور رهبران و مقام‌های بلندپایه افغانستان و وزیران و نمایندگان با صلاحیت جامعه جهانی،‌ در کشور سوئیس آغاز شد.

به گزارش ایمنا، اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان در سخنرانی‌اش در آغاز این کنفرانس، طرح صلح جدید را "نقشه راه صلح" برای "حرکت به جلو" نامید و گفت، این طرح را پس از مشورت با نمایندگان اقشار مختلف مردم تهیه کرده‌ است.

همزمان با این سخنرانی، دفتر ریاست جمهوری افغانستان در کابل، اعضای هیات ۱۲ نفره مذاکره کننده با طالبان را معرفی کرد. عبدالسلام رحیمی، رییس دفتر اشرف غنی، ریاست این هیات را بر عهده خواهد داشت.

کنفرانس ژنو توسط سازمان ملل متحد در مقر اروپایی این سازمان در شهر ژنو سوئیس برگزار ‌می‌شود. ریاست کنفرانس را افغانستان و سامان ملل به صورت مشترک بر عهده دارند.

این کنفرانس با سخنرانی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و صلاح‌الدین ربانی، وزیر خارجه افغانستان افتتاح شد. وزیر خارجه افغانستان درباره "پیشرفت‌های" کشورش به کشورهای شرکت کننده گزارش داد.

رییس‎جمهوری افغانستان به شرکت‌کنندگان کنفرانس ژنو گفت که کشورش اکنون وارد دومین مرحله از اجرای صلح خواهد شد. او تاکید کرد که "نقشه راه" مورد نظر او، به دنبال صلحی است که "طالبان شامل یک جامعه فراگیر و مردم‌سالار شوند."

غنی گفت گام اول در این راه، پایبندی به حقوق پیش‌بینی شده در قانون اساسی افغانستان برای همه شهروندان کشور، به ویژه زنان است. او در عین حال که تاکید کرد طالبان باید قانون اساسی را بپذیرند، از امکان تعدیل قانون اساسی بر اساس مواد خود قانون سخن گفت.

به گزارش بی‌بی‌سی، در طرح صلح جدید دولت افغانستان، که دفتر ریاست جمهوری جزئیات بیشتر آن را منتشر کرده، آمده است که "به هیچ‌ یک از گروهای مسلحی که با شبکه‌های تروریستی خارجی، سازمان‌های مخرب خارجی، نهادهای دولتی یا غیر دولتی رابطه داشته باشند و در جستجوی راه نفوذ در افغانستان باشند، اجازه فعالیت داده نمی‌شود".

شرط‌های برآمده از "مشورت با مردم"

در بیانیه دفتر ریاست جمهوری افغانستان گفته شده که در جریان آماده کردن طرح صلح جدید، با اقشار مختلف مردم هم مشورت شده است.

به گفته دفتر ریاست جمهوری، سه شرط زیر در نتیجه مشورت با مردم به طرح صلح اضافه شده است:

تاکید بر اهمیت و اعتبار قانون اساسی مصوب سال ۲۰۰۴

شراکت اساسی افغانستان با جامعه جهانی

رهبری روند صلح توسط حکومت افغانستان

برگزاری انتخابات

در طرح صلح جدید دولت افغانستان تاکید شده است که انتخابات ریاست جمهوری کشور در سال ۲۰۱۹، حتماً باید برگزار شود؛ زیرا "افغان‌ها برای تصویب موافقتنامه صلح، عملی ساختن آن و رهبری مصالحه اجتماعی، به یک حکومت منتخب نیاز دارند".

در حالی که دوره ریاست جمهوری اشرف غنی (در دور اول) رو به پایان است و او برای ادامه حکومت، نیاز به انتخاب مجدد دارد، در طرح صلح جدید تاکید شده است اجرای این طرح، پنج سال زمان خواهد برد.

مذاکره‌کنندگان

دفتر ریاست جمهوری افغانستان اعضای هیات ۱۲ نفره مذاکره کننده با طالبان را معرفی کرده است.در ترکیب این هیات که عبدالسلام رحیمی، رییس دفتر ریاست جمهوری افغانستان، ریاست آن را بر عهده دارد، دو زن هم دیده می‌شوند. در خبرنامه ارگ ریاست جمهوری همچنین گفته شده، این فهرست قابل تغییر است.

منبع:ایسنا

کد خبر 359915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.