پدافند غیرعامل تنها برای زمان وقوع بحران نیست/ ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری

شهردار اصفهان گفت: پدافند غیر عامل و مدیریت بحران فقط برای زمان وقوع بحران نیست بلکه یک سیستم است که همیشه باید در حالت آماده‌باش باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، قدرت الله نوروزی ظهر امروز (پنج شنبه) در دوره آموزشی مدیریت رخداد شهری در حوادث بشرساز اظهارکرد: مجمع جهانی سازمان ملل متحد ۳۱ اکتبر هر سال را به عنوان «روز جهانی شهرها» برگزیده است و در سال ۲۰۱۸ شعار کلی روز جهانی شهرها را با عنوان «شهر بهتر، زندگی بهتر» و عبارت  «ساخت شهرهای پایدار و تاب‌آور» انتخاب کرده است.

وی افزود: مجمع جهانی سازمان ملل متحد می خواهد شهر بهتر و زندگی بهتر را برای شهروندان تامین کند، از این رو عنوان  «ساختن شهرهای پایدار و تاب‌آور» را مورد تاکید قرار داده است.

شهردار اصفهان با بیان اینکه ارتباط منطقی بین دوره آموزش تخصصی مدیریت رخداد شهری در حوادث انسان‌ساز و شعار «ساختن شهرهای پایدار و تاب‌آور» وجود دارد، تصریح کرد: اصفهان از جمله شهرهای برتر جهان است و شهرداری در برنامههای خود از ابتدا بر شهر بهتر برای زندگی بهتر تاکید داشته است، زیرا نمی‌توان خواستار یک زندگی خوب باشیم، اما شهر خوبی نداشته باشیم.

وی ادامه داد: یکی از هشت محور برنامه‌های اعلام شده شهرداری اصفهان در دوره جدید، شهر تاب‌آور بوده و حالا در شعار روز جهانی شهرها واژه «پایدار» نیز قید شده، البته توسعه پایدار معنا و مفهوم خاص خود را دارد.

«پایدار» مکمل «تاب‌آوری»

نوروزی با بیان اینکه شهر تاب‌آور امروز و آینده را در کنار هم می‌بیند، با مفاهیم حقوق بشری سروکار دارد و مبنای توسعه پایدار محیط‌زیست و مسایلی از این قبیل را مورد توجه قرار می‌دهد، افزود: واژه «پایدار» مکمل «تاب‌آوری» است، البته تاب‌آوری و پایداری نیز با توسعه پایدار ارتباط دارد؛ بنابراین اگر بخواهیم شهر اصفهان در جایگاه واقعی خود قرار گیرد، این موضوع اهمیت فوق العاده‌ای از لحاظ پدافند غیرعامل ایجاد می‌کند.

وی افزود: شهر اصفهان به لحاظ شرایط جغرافیایی خاصی که دارد همچون کاسه ای در معرض فشار جو و آلودگی سنگین هوا از اطراف قرار گرفته و در نقطه‌ای واقع شده که در مسیر وزش بادها است، همچنین صنایع بالا دستی در جایگاهی استقرار یافتهاند که این آلودگی ها به وسیله وزش باد به سمت شهر حرکت می کند و شهر دچار فرونشست می شود و این کاسه از آلودگی های متفاوت لبریز می شود، شهری که نه ظرفیت طغیان رودخانه و نه تاب ریزش کوه را دارد و نه از لحاظ موقعیت به گونه ای است که آلودگی ها ایجاد خفگی نکند، پس باید چاره‌ای اندیشید.

شهردار اصفهان تاکید کرد: با وجود تمام این مشکلات می‌گوییم اصفهان شهری جهانی، تاریخی، گردشگری، فرهنگی و میراثی است و باید با تدابیر مناسب، این اوصاف گران‌بها را پاسداری کرد و اجازه نداد آلودگی، شهر اصفهان را بیش از این تحت فشار قرار دهد؛ بنابراین نباید بگذاریم یک رویداد ساخت بشری باعث آسیب دیدن شهر شود.

وی با بیان اینکه شهر اصفهان هنوز بسیاری از تجربه‌ها را ندارد، گفت: در واقع نمی‌دانیم اگر در این شهر زلزله‌ای رخ داد و به دلیل تغییرات اقلیمی و خشکی زاینده رود، برخی نقاط شهر دچار فرونشست شد، چه ابزاری برای مقابله در اختیار داریم.

نوروزی گفت: پدافند غیرعامل و مدیریت بحران از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و تاب‌آوری شهری مثل اصفهان که فرسوده است، باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بیش از دو هزار هکتار از مساحت شهر اصفهان بافت فرسوده است، افزود: بافتهای فرسوده اصفهان در بافتهای تاریخی، میانی و روستایی وجود دارد و این خطر بزرگی است چرا که نمی‌توان برخی از این بافت‌های فرسوده را دست کاری کرد بلکه باید ترمیم و مقاومسازی شود.

شهردار اصفهان تصریح کرد: می‌توان بافت‌های فرسوده روستایی را تاب‌آور و پایدار کرد، از نو ساخت و با استاندادها انطباق داد؛ این اقدامات شدنی است و در جلسات تخصصی باید این موارد مطرح شود و سیاستها در این راستا باشد.

وی ادامه داد: اگر در مجمع عمومی سازمان ملل به این نتیجه می‌رسند که شهرها باید تاب‌آور شود، دلیل آن است که می‌خواهند زندگی خوبی ایجاد کنند و بشر از رفاه برخوردار شود؛ البته نمی‌توانیم به دنبال شهر خوب و زندگی خوب باشیم، اما برای رفاه و خدمات عمومی همچنین دسترسی به امکانات حمل و نقل عمومی چاره‌اندیشی نکنیم.

ایجاد مدیریت واحد شهری ضروری است

نوروزی تصریح کرد: این موارد پکیج پیچیده و در هم آمیخته‌ای  است که باید هر کسی میخواهد چاره‌اندیشی کند، فردی جامع‌نگر باشد؛ بنابراین باید مدیریت واحد شهری ایجاد شود.

وی با بیان اینکه شهرداری به عنوان یک جزیره از رشته‌های متفاوت هنوز خود نمی‌تواند تمام حلقه‌ها را به هم متصل کند، گفت: تجربه سال‌های گذشته نشان داده که شهرداری خود نیز نیاز به انسجام بیشتری دارد؛ دستگاه‌های خدماتی در شهر از ادارات مختلف تشکیل شده و اگر شهر با یک بحران مواجه شود، مشخص نیست آن زمان چند نفر از متولیان در شهر باشند وکدام‌یک از دستگاه‌ها آمادگی کامل در برابر بحران را دارند؛ بنابراین برای یک زندگی بهتر باید انسجام اداری ایجاد شود، مدیریت واحد ایجاد و موازی کاری‌ها کم و همافزایی‌ها افزایش پیدا کند.

وی با ابراز تأسف از اینکه امروز در تمام بخش‌های کشور دچار آفت‌های بزرگ موازی‌کاری هستیم، ادامه داد: بسیاری از دستگاه ها متولی امور مخابراتی یا آب هستند، از این رو باید سیاستِ کاری ایجاد و سلسله مراتب در آنها رعایت شود.

گسترش موازی‌کاری‌ها 

نوروزی با بیان اینکه بین دستگاه‌های خدمت‌رسان شهر باید یک رابطه طولی ایجاد شود، گفت: این در حالی است که امروزه روابط موازی و کارهای موازی به کرار صورت می‌گیرد، در حالی که با انسجام، همه به وظیفه خود عمل خواهند کرد.

وی تصریح کرد: امروزه مدعیان متعدد برای کارهای واحد و کارهای واحد توسط افراد متعدد ناهماهنگی به وجود آورده که نتیجه این ناهماهنگی عدم حصول نتیجه مناسب برای یک زندگی بهتر است، بنابراین باید گفت زندگی بهتر نیاز به زیرساخت دارد.

شهردار اصفهان اظهارامیدواری کرد: با تشکیل جلسات تخصصی و نگاه جدی به پدافند غیرعامل بتوانیم هر روز مردم را یک گام به رفاه بیشتر نزدیک کنیم و البته اگر این اتفاق نیفتد، نشان می‌دهد ما به وظایف خود، خوب عمل نکردیم.

وی با بیان اینکه پدافند غیر عامل و مدیریت بحران فقط برای زمان وقوع بحران نیست بلکه یک سیستم است که همیشه باید در حالت آماده‌باش باشد، افزود: امید است با تعامل دستگاه‌ها بتوانیم در مسیر ارتقاء سطح کیفیت خدمات‌رسانی و تامین رفاه بیشتر برای شهروندان از هیچ کوششی دریغ نورزیم.

کد خبر 357554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.