۲۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۰:۲۳
چرا زیتون بخوریم؟

همه ما درباره فواید روغن زیتون و اینکه استفاده از زیتون می‌تواند فوایدی فراتر از بهبود عطر و مزه یک سالاد یا پیتزا را ارائه کند، چیزهایی شنیده‌ایم. در حقیقت، این ماده غذایی منبعی سرشار از فواید سلامت مختلف است.

به گزارش ایمنا، زیتون در سراسر سال در دسترس ما قرار دارد. زیتونی که تازه از درخت چیده شده است برای مصرف بیش از اندازه تلخ است و نیازمند پشت‌سر گذاشتن مراحلی برای کاهش این تلخی است. در ادامه با برخی از فواید سلامت مهم این ماده غذایی مغذی بیشتر آشنا می‌شوید.

کاهش التهاب

التهاب می‌تواند عامل موثر در بسیاری از بیماری‌های مهم محسوب شود. افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که مصرف زیتون سطح گلوتاتیون را افزایش می‌دهد که به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی شناخته می‌شود.

پیشگیری از سرطان

مشخص شده است که ابتلا به سرطان در کشورهایی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند، کمتر است. این نوع رژیم غذایی شامل زیتون و روغن زیتون فراوان می‌شود. روغن زیتون نشان داده است که از اثرات ضد تومور سود می‌برد.

کاهش آلرژی‌های فصلی

زیتون دارای ویژگی‌های ضد التهاب است که می‌تواند آلرژی‌های فصلی را کاهش دهد. نتایج یک مطالعه نشان داد که هیدروکسی تیروزول، یک آنتی‌اکسیدان قدرتمند که در عصاره روغن زیتون وجود دارد، می‌تواند در برابر آلرژی‌ها بسیار مفید باشد.

سرکوب رشد باکتری‌ها

نتایج یک مطالعه نشان داده است که زیتون دارای مواد تشکیل دهنده‌ای است که در برابر باکتری‌هایی که موجب عفونت‌های معده و مسیرهای هوایی می‌شوند، به‌عنوان سد دفاعی عمل می‌کنند.

ویژگی‌های ضد باکتری

گلوکوزید تلخ در زیتون‌های سبز دارای الوروپین است که در برابر عفونت‌های باکتریایی هم از درون و هم از بیرون از بدن محافظت می‌کند.

مواد مغذی زیتون

زیتون سرشار از مواد مغذی آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهاب و همچنین فلاوونوئید و مواد مغذی گیاهی است. همچنین، زیتون منبع خوبی برای مس، آهن، فیبر غذایی و ویتامین E است.

محافظت در برابر سرطان پستان

مشخص شده است که پوست زیتون دارای ویژگی‌هایی است که از ابتلا و توسعه سرطان پیشگیری می‌کنند.اسید اولئیک، اسید چرب تک غیراشباع اصلی موجود در روغن زیتون، توانایی خود در توقف رشد سلول‌های سرطانی در پستان را نشان داده است.

کاهش خطر سکته مغزی

در مطالعه‌ای با حضور ۷,۶۲۵ شرکت کننده ۶۵ ساله و پیرتر بدون تاریخچه سکته مغزی در سه شهر فرانسه، مشخص شد که خطر سکته مغزی برای افرادی که به‌طور منظم از روغن زیتون برای پخت و پز، چاشنی سالاد یا به همراه نان استفاده می‌کردند، ۴۱ درصد کمتر بوده است.

کد خبر 353157

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.