اعتراضات به آب سازمان یافته و امنیتی نیست

وزیر کشور گفت: من وزیر کشور که باید به استان ها کمک کنم، الان باید وقت خود را بگذارم کف خیابان ها(اعتراضات مردمی) را جمع کنم. می توانم این انرژی را صرف کارهای توسعه ای دیگر بکنم. باید با این رویکرد که این نظام مال ماست و مسئولان، مسئولان ما هستند پیش برویم.

به گزارش ایمنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز، یکشنبه -۱۰ تیر- برگزار شد، اظهار کرد: بنای من این است که هر سه ماه در خدمت اصحاب رسانه باشم و آخر سال هم جمع بندی سال را خدمت مردم ارائه کنم. اولین اولویت ما برای امسال موضوع امنیت است و آن را یک موضوع اصلی می دانیم.

وی افزود: در حوزه سیاسی بحث مشارکت کماکان در دستور کار بوده و هست تلاش کردیم تشکل های سیاسی به گونه فعالیت کنند که در حوزه دستور سازی بر طبق برنامه مشارکت پیش بروند.

رحمانی فضلی سپس افزود: با منشور گفت و گو سیاسی شرایط مد نظر را فراهم کردیم اما توقعات هنوز بر طرف نشده است. با ظرفیت ماده ۱۳ خانه احزاب مکان هایی را در دولت مصوب کردیم که با حفظ امنیت و دوری از مزاحمت برای رفت و آمد عمومی اعتراضات در آنجا برگزار شود. در این رابطه با احزاب جلسات مختلفی داشتیم . در حوزه آزادی مدنی با بحثی که در تجمعات دانشجویی بوده تلاشمان این است که این فضا را تقویت کنیم.

وزیر کشور گفت: ماده ۱۳ احزاب تاکید کرده که شرایط لازم را برای تجمعات فراهم کنیم. تجمعات باید با توجه به ویژگی های قانونی که هر تجمعی مکان، مسئول و شعارهایش کاملا مشخص باشد برگزار شود؛ تا کنون ما درخواست مشخصی نداشتیم. اگر این درخواست بشود ما بررسی می کنیم.

در خرمشهر هیچ کشته‌ای نداشتیم

وی سپس در پاسخ به این پرسش که چند نفر در اعتراضات شهر خرمشهر کشته شدند گفت: چند نفر کشته شده نیست، تیراندازی بوده و یک زخمی به بیمارستان رفته است. اصلی ترین وظیفه وزارت کشور برقراری امنیت است. مجوزها اگر پاسخ گو باشند و امنیت را برقرار کنند با اعتراضات مشکلی نداریم. وقتی اعتراضاتی به کف خیابان می رسند، افرادی پیدا می شوند که هیجانی می شوند و افرادی هستند که سوءاستفاده می کنند. اقداماتی می کنند و موجب خدشه دار شدن امنیت و انتظامات می‌شوند. در این صورت نیروهای انتظامی وظایفی دارند که اگر به وظایفشان پاسخ ندهند، امنیت و انتظام دچار خدشه می شود. تلاش ما در این است که هر چه زودتر این اعتراضات را با خویشتنداری نیروی انتظامی و همکاری مسئولان به پایان برسانیم. اما اگر خلاف این باشد قوه قضاییه و نیروی های انتظامی وظایف خود را انجام می دهند.

با تجمع بدون مجوز مخالفیم

وی همچنین درباره تاثیر تک نرخی شدن بر مقابله با قاچاق کالا، خاطرنشان کرد: پیش از این بخشی از تقاضای ارز مربوط به موادمخدر یا قاچاق کالا بوده است و همین تقاضا در نوسانات ارز تاثیرگذار بود. یکی از اهداف تک نرخی شدن ارز هم مقابله با قاچاق کالا بود به خاطر همین سیاست و همچنین سیاست کنترلی دقیق در مرزها حدود ۸۰ درصد کالاهای قاچاق در مرزهای غربی کشور کنترل شده است.

وزیر کشور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره طرح در حال بررسی مجلس برای برگزاری تجمع بدون مجوز در اطراف ساختمان مجلس شورای اسلامی، گفت: وزارت کشور طبق قانون شرایط برگزاری تجمع را فراهم کرده است، اما با برگزاری تجمع بدون مجوز مخالف است، زیرا تجمعات باید با پذیرش مسئولیت هم همراه باشد، در غیر این صورت تجمع از کنترل خارج می‌شود، اما اگر این موضوع به قانون تبدیل شود وزارت کشور آن را اجرا می‌کند، ولی یقین دارم مجلس به این طرح رای نمی‌دهد. ما با نفس این کار مخالفیم چون آیین‌نامه تجمعات اعتراضی در دولت تهیه شده است و تجمع بدون مجوز هم از کنترل خارج خواهد شد.

در ادامه رحمانی فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اعتراضات چند ماه اخیر سازمان یافته بوده است یا خیر؟ خاطرنشان کرد: ما هر اعتراض را به صورت مستقل بررسی کردیم و به نتیجه رسیده‌ایم شرایطی ایجاد شده است که بهره‌برداران یک حوزه پس از اینکه مطالبات‌شان به نتیجه نرسیده و رضایت به دست نیاوردند به خیابان‌ها آمدند مثل بازاری‌ها، کامیون‌داران یا همین مساله اخیر آب، اما اگر به صورت پیوسته اعتراضات را بررسی کرده و ریشه‌های اجتماعی و سیاسی آن را دنبال کنیم به نتیجه متفاوتی می‌رسیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌های مختلف دچار ناکارآمدی، کمبود و مشکلات هستیم که بخشی از آن به نوسانات بازار ارز و بخشی از آن به دلیل پاسخگویی در زمان لازم و همچنین عدم اقناع مردم بر می‌گردد، تصریح کرد: ما هر وقت شرایط را برای مردم خوب توضیح دادیم با همراهی آنها مواجه شدیم. تاکنون به این نتیجه نرسیده‌ایم که یک گروه سیاسی خاص یا عده‌ مشخص در موضوعی افراد را به صورت سازماندهی شده تحریک و تهیج کرده باشند. وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه و قوه قضاییه به این نتیجه نرسیده است.

سیاه‌نمایی، تخریب‌ و تهمت‌ موجب ناامیدی مردم می‌شود

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه نباید کاری کرد که مردم به مسئولان بی‌اعتماد شوند، افزود: سیاه‌نمایی، تخریب‌ها و تهمت‌ها موجب ناامیدی مردم می‌شود. جنگ روانی زیادی علیه کشورمان به راه افتاده بنابراین ما باید در داخل کشور با اتحاد و انسجام داخلی رضایت مردم را جلب کنیم. همه باید تلاش کنیم که جامعه را به نوعی هدایت کنیم که در برابر دشمن انفعال نداشته باشیم البته این به معنای عدم مطالبه جامعه نیست، ما اعتراضات مردمی را به رسمیت می‌شماریم، چهار روز موضوع کامیون‌داران را داشتیم که برخی هم به اقدامات خلاف امنیت عمومی دست زدند ولی ما برخورد سختی نداشتیم و در پایان کامیون‌داران را اقناع کردیم.

وزیر کشور با بیان اینکه باید برای تقویت نظام، تقویت اعتماد مردم، وحدت کشور و حل مشکلات تلاش کنیم، تصریح کرد: فکر نکنیم دشمنان ما طرفدار حق و مردم و تامین نیازهای مردم هستند. ما باید با پیگیری حل مشکلات و اقناع‌سازی، رضایت جامعه را به دست آوریم. در جلسه شورای امنیت کشور مطرح کردیم که باید همه زمینه‌هایی که موجب نارضایتی مردم می‌شود را احصا کرد تا قبل از آنکه این زمینه‌ها موجب اعتراضات مردم شود، این زمینه‌ها رفع شود.

رسانه‌ها باید نقش ملی خود را برای اقناع مردم به کار بگیرند

رحمانی فضلی ادامه داد: از سال ۷۱ طرح غدیر برای آبرسانی به خرمشهر مطرح شد؛ یعنی ۲۵ سال این طرح در دست اجرا بود که دولت در سه سال گذشته این موضوع را اولویت اول خود قرار داد و ۱۵ تیر این طرح به نتیجه می‌رسد. پیمانکار طرح هم سپاه و قرارگاه خاتم‌الانبیاء است که در این زمینه خیلی تلاش کرد و هنوز خیلی از مطالبات خود را دریافت نکرده، اما شاهد برخی تحریک‌ها در خرمشهر بودیم، چرا در پنج روز مانده به افتتاح طرح این اعتراضات انجام می‌شود؟ به این دلیل که مردم اقناع نشدند که اینجا رسانه‌ها باید نقش ملی خود را برای اقناع مردم به کار بگیرند.

وی همچنین در واکنش به انتشار برخی فیلم‌ها که افرادی با لباس نیروی انتظامی در حال تخریب اموال عمومی هستند، گفت: این موضوع را از فرمانده ناجا سوال کردیم که توضیح آنها این بود که برای بازداشت برخی افراد مجرم در اعتراض‌ها مجبور شده‌ایم شیشه‌ای را بشکنیم، مثل آتش‌نشانی که برای مهار آتش مجبور است برخی تخریب‌ها را انجام بدهد، اما در مورد صحت فیلم‌هایی که منتشر می‌شود باید دقت زیادی شود. فیلم‌های زیادی منتشر می‌شود که قابل اعتنا نیست.

۴ شکایت از مجرم تجاوز در ایرانشهر

در ادامه این نشست خبری رحمانی فضلی در پاسخ به این پرسش که تعداد شاکیان ماجرای تجاوز در ایرانشهر چند نفر است گفت: در کوتاه ترین فاصله کسی که از او شکایت شد بازداشت شد، اول یک نفر و بعد سه نفر دستگیر شدند. دادستانی اعلام کرد کسانی که شکایت دارند شکایت خود را اعلام کنند. در این پرونده ۴ نفر شکایت کردند. شکایت ۴۱ نفر حتما کذب است.  گزارش خواستم و گفتند شاکیان بیش از چهار نفر نشدند. امروز صبح یک گزارش دیگر در این خصوص به ما دادند، به استاندار گفتم به سرعت موضوع را بررسی کنید و  مجرم را به اشد مجازات برسانید.

رحمانی فضلی با اشاره به موضوع اعتراضات مردم برخی شهرهای جنوبی کشور بر سر کم بود آب اظهار کرد: این اعتراضات امنیتی نیست، از نظر من اعتراضاتی که صورت گرفته است اصلا سازمان یافته یا برنامه ریزی شده از قبل نیست.

وی ادامه داد: موضوع امنیتی آن است که ما در مرزها درگیر هستیم ، بیش از ۲۰ تیم امنیتی را زدیم و بیش از ۳۶ گروه در مناطق جوار مرزی با تزریق پول و اطلاعاتی علیه جمهوری اسلامی اقدام می‌کنند. ما در همین ایام مراسم های مختلفی داشتیم؛ روز قدس، شب های احیا و شب های فوتبال خیلی نگرانی زیادی بود که اتفاق نیافتد؛ اما نیافتاد. به این معنا نیست که نخواستند بلکه نگذاشتیم .

وزیر کشور با بیان اینکه اگر موضوع آب به نحو احسن مدیریت نشود مشکل پیش می آید ، خاطر نشان کرد: ما در یک منطقه بیایانی و نیمه بیایانی هستیم، در این شرایط هرکاری بکنیم نمی توانیم آب اضافی تولید کنیم باید از همین مقدار که هست خوب استفاده کنیم . دولت در این سه سال ۳۰۰ درجه مصرف آب را تغییر داده است. دولت دارد به خاطر صنعت از خلیج فارس آب به مرکز انتقال می دهد. آنچه که وظیفه دولت است دارد انجام می دهد باید شدت و سرعت بدهد. هیچ کدام از کلانشهرها نیستند که بازیافت نداشته باشند در این چند سال این کارهای عظیم صورت گرفت.

به جای کمک به استانها، وقت خود را گذاشته ام تا کف خیابان ها را جمع کنم

وی افزود: همه ما باهم باید این کار را صورت بدهیم. من وزیر کشور باید به استان ها کمک کنم، اما الان باید وقت خود را بگذارم کف خیابان ها را جمع کنم. می توانم این انرژی را صرف کارهای توسعه ای دیگر بکنم. باید با این رویکرد که این نظام مال ماست و مسئولان، مسئولان ما هستند پیش برویم.

باغچه ای در فشند با قسط خریدم

رحمانی فضلی در مورد تخریب‌هایی که علیه او انجام می‌شود، گفت: من باغچه‌ای در فشند دارم، نه در فشم، این باغچه ۹۷ متر است و من آن را با قسط خریدم. آنجا ۲۰۰ واحد وجود دارد که فقط باغچه مرا خراب کردند که من اعتراض کتبی خود را اعلام کردم و البته تابع قانون هستم، اما رسانه‌ها  کاخ‌ها و ویلاهایی تحت عنوان عمارت رحمانی فضلی نوشتند. من هنوز خانه هم ندارم و پیش خرید کردم، آیا در این پنج سال نمی‌توانستم این باغچه را جزء روستا کنم؟ البته این کار غیرقانونی بود و من این کار را انجام ندادم. طرح این مسائل میان مردم و مسئولان شکاف ایجاد می‌کند.

با پروازی به ایران آمدم که بقیه می گفتند امنیت ندارد

وی در ادامه گفت: رسانه‌ها نوشتند که رحمانی فضلی با هواپیمای اختصاصی سفر می‌کند در حالیکه سفرهای من با هواپیمای نیروی انتظامی انجام می‌شود که هیچ هزینه‌ای از ما نمی‌گیرد. این هواپیما ۱۰ نفر جا دارد که ۱۲، ۱۳ نفر سوار آن می‌شوند. من سفری به پاکستان داشتم که در بازگشت چند نفر از همراهان ما با ما برنگشتند و گفتند این پرواز امنیت ندارد. در مورد تشریفات هم نیروی انتظامی می‌گوید تشریفات سفر جزء وظایف آنهاست ولی من از هر ۱۰ روز یکی دو مورد بیشتر اجازه تشریفات نظامی ندادم.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی در مورد گزینش مدیران وزارت کشور اظهار کرد: رییس‌جمهور معیار شایستگی و اعتدال را به من در مورد انتخاب مدیران اشاره کردند. من در انتخاب مدیران علاوه بر این دو شرط کسانی را انتخاب می‌کنم که مخالف دولت هم نباشند اما مثلا می‌گویم فلان فرماندار در زمان احمدی‌نژاد هم فرماندار بوده است مثل آقای فرهادی فرماندار تهران که این دلایل اصلا متقن نیست. من آقای فرهادی را می‌شناسم که یک فرد کارآمدی است. از این افراد در میان ۴۳۰ فرماندار هم افراد دیگری داریم. اگر این دلیل مبنا قرار بگیرد، فردا دولت دیگری می‌آید و همه افراد شایسته و معتدل را کنار می‌گذارد که این روند خوب نیست. من هر وقت متوجه شوم مدیران وزارت کشور در جهت دولت عمل نمی‌کنند حتما آن را عوض می‌کنم و نیم ساعت هم معطل نمی‌کنم.

تا مردم خرمشهر به خانه‌های خود نرفتند، نخوابیدم

رحمانی فضلی در پاسخ به این پرسش که چرا شما برخلاف سایر مدیران دولتی در فضای مجازی فعالیت ندارید، تصریح کرد: من در بحران‌ها فرماندهی را بر عهده دارم. تا ساعت سه شب که مردم خرمشهر به خانه‌های خود رفتند نخوابیدم، زیرا در این مسائل حتما باید با نیروی انتظامی و سایر نیروها در هماهنگی باشیم حالا عده‌ای علاقه دارند توئیت کنند اما من علاقه دارم مسائل را فرماندهی کنم. علاوه بر این من از مرزها بازدید دارم و در نشست‌های استانی هم حضور پیدا می‌کنم. اختیارات تمام هم به معاونان هم دادم زیرا در غیر این صورت نمی‌شود وزارت کشور را اداره کرد.

همکاری ما با اروپا در حوزه پناهندگان و مواد مخدر یکجانبه است

وی در خصوص برنامه همکاری ایران با اروپا در موضوع پناهندگان و موادمخدر در صورت پایان یافتن برجام، بیان کرد: همکاری ما با اروپا در حوزه پناهندگان و موادمخدر یکجانبه است. ما امسال هزار درگیری در حوزه موادمخدر داشتیم، ۱۲۰۰ تن موادمخدر کشف کردیم و در کشور نزدیک به سه میلیون مهاجر داشتیم. من جای دیگر هم گفته‌ام اگر ۲۴ ساعت چشم خود را ببندیم دو هزار تن موادمخدر و یک میلیون پناهنده از مرزهای غربی‌مان گذر می‌کنند. در زمان تحریم به ما حتی سگ موادیاب و دستگاه ایکس‌ری نمی‌دانند.

وزیر کشور با اشاره به اینکه ما به اروپا و سازمان‌های بین‌المللی گفته‌ایم به ایران کمک نکنید، بلکه به مهاجرین داخل ایران یا کل کشور افغانستان کمک کنید تا مشکلات آنها حل شود، خاطرنشان کرد: در حمله اخیر به پاسگاه مرزی ما در شرق کشور فقط ۳۰ گلوله آرپی‌چی هفت به سمت ما شلیک شد. مهاجمین با ماشین‌های دید در شب حرکت می‌کنند، ما سه سال پیش گفتیم که قاچاقچیان با تروریست‌ها در حال همکاری هستند اما اکنون سازمان‌های بین‌المللی به نتیجه ما رسیدند. نهادهای بین‌المللی در قبال مبارزه ایران با موادمخدر یا در مساله پناهندگان به ما تا دل‌تان بخواهد تشویق‌نامه دادند، ولی ما گفته‌ایم این تشویق‌ها مشکلی را حل نمی‌کند.

از تماشای خانوادگی فوتبال حمایت کردم

رحمانی فضلی در ادامه گفت: برخی ها از سر نگرانی و یا دلسوزی می گفتند که نسبت به برگزاری تماشای فوتبال در استادیوم آزادی نگرانی امنیتی و اخلاقی دارند. من تشکر کردم از نگرانی آن ها، ولی گفتم چون ما ۱۴ خرداد، روز قدس، شب های احیا و عید فطر  تسلط  نیروهای امنیتی انتظامی قضایی و اطلاعاتی  را بر اوضاع داشتیم، تایید می‌کنم اگر مردم به ورزشگاه بروند، هیچ مشکلی پیش نمی آید. بیش از ۸۵درصد حاضران در ورزشگاه از خانواده‌ها بودند، همین خانواده هایی که در خیابان می روند. من به آقای سلطانی فر گفتم امنیت داخلی را خودتان برقرار کنید. من دیدم برخی سایت های خارجی و داخلی عکس های خانوم های کشف حجاب کرده  را منتشر کردند. نمی گویم هیچ مشکلی نبود، اما با تذکر حل شد ، الحمد الله به خیر گذشت و برگزار شد.

کوله‌بری در زمان تحریمها به یک شبکه بزرگ تبدیل شد

وزیر کشور همچنین در مورد سازوکار حل مشکل کوله‌بران، اظهار کرد: کوله‌بری یک شبکه بزرگ است. در زمان تحریم اجازه داده شد برخی کالاها از مناطق مرزی وارد کشور شود که این کار ادامه یافت و به شبکه بزرگ تجاری تبدیل شد. در این موضوع ۹۰ درصد کالاها از داخل خاک عراق وارد کشورمان نمی‌شود یعنی کالاها به عنوان کالای ترانزیتی به عراق وارد می‌شود و سپس این کالاها از طریق کوله‌بران به کشور برمی‌گردد چون کالاهای ترانزیتی حقوق گمرکی خیلی کمی دارند. برخی از این کالاها در شهرهای مرزی و برخی کالاها هم در تهران و شهرهای بزرگ به فروش می‌رسد بنابراین یک شبکه‌ای از تاجر، کوله‌بر، سیستم حمل و نقل، خرده فروش، دلال و مسافران ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه ما جلوی این کار را گرفتیم ولی مردم شهرهای غربی تحصن کردند، ادامه داد: ما نمی‌خواستیم کوله‌بران و خرده فروشان را نادیده بگیریم، بنابراین طرحی با همکاری سایر وزارتخانه‌ها به دولت بردیم تا تخفیف سود بازرگانی به کوله‌بران داده شود، این کار در حال انجام شدن است البته این راه‌حل را راه‌حل مناسبی نمی‌دانیم.

مسئول رفتن بانوان به ورزشگاه نیستم

وی در پاسخ به این پرسش که تکلیف ادامه حضور زنان در ورزشگاه‌ها چه می‌شود، بیان کرد: من مسئول رفتن بانوان به ورزشگاه نیستم، بلکه مسئول امنیت کشور هستم. اگر نهادهای مسئول در این زمینه از ما درباره تامین امنیت ورود زنان به ورزشگاه سوال کردند ما حتما جواب آنها را می‌دهیم.

وی در مورد برخورد با ماموران متخلف ناجا، تصریح کرد: در هر دستگاه اجرایی خواسته یا ناخواسته اتفاقی می‌افتد که مورد تایید آن دستگاه نیست. ما در وزارت کشور پیگیر این تخلفات هستیم و ناجا این رسیدگی‌ها را انجام می‌دهد و ماهانه حتی حکم اخراج، زندان، تقلیل درجه و بازداشت دارد. البته ناجا دستگاه زحمت‌کشی است و روزانه ۴۰۰ هزار مراجعه‌کننده دارد که ممکن است در این بین تخلفی هم انجام بگیرد به هر حال ما به تخلفات رسیدگی می‌کنیم.

رحمانی فضلی در پایان درباره چگونگی مصرف درآمدهای حاصل از مبارزه با موادمخدر، گفت: برخی اموال مصادره شده در زمینه مبارزه با قاچاق به فروش رسیده و به خزانه واریز می‌شود تا از آنجا به دستگاه‌ها تخصیص یابد البته ما پیشنهاد جدیدی داریم که بخشی از این درآمد به عنوان حق‌الکشف به نیروها داده شود، این کار در حال انجام است، ولی مبلغ آن خیلی کم است.

منبع:ایسنا

کد خبر 347254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.