گسترش مناسبات ایران و ترکیه امنیت منطقه را تقویت می کند

رییس جمهورایران در دیدار دوجانبه با همتای ترک خود گفت: گسترش مناسبات ایران و ترکیه امنیت و ثبات را در منطقه تقویت می کند.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی در این دیدار با تاکید بر ضرورت توسعه همکاری بین ایران و ترکیه در زمینه حل و فصل مسائل منطقه ای به ویژه دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین، اظهار کرد: گسترش رایزنی ها و مناسبات تهران - آنکارا به نفع دو ملت و ثبات و امنیت منطقه است.

وی در این دیدار که شامگاه روز جمعه در حاشیه اجلاس فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول انجام شد، افزود: برگزاری و استقبال از این اجلاس در شرایط حساس منطقه نشان دهنده توجه کشورهای اسلامی به موضوع فلسطین است.

رییس جمهور ایران روابط دوستانه و برادرانه ایران و ترکیه در زمینه تجاری، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را حائز اهمیت خواند و اظهار کرد: تسریع در توسعه همکاری های بانکی دو کشور موجب استفاده از ظرفیت ها در راستای گسترش مبادلات تجاری فی مابین خواهد شد.

روحانی همچنین با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام، این اقدام را تخلفی آشکار از قوانین بین المللی دانست و گفت: شاهدیم که اکثر کشورهای دنیا با این اقدام دولت آمریکا مخالفت کرده و آن را محکوم کرده اند. ایران و ترکیه همواره و در شرایط گوناگون در کنار هم قرار داشته و خواهند داشت.

اردوغان: خروج آمریکا از برجام و انتقال پایتخت آن کشور به قدس برای سایر کشورها مشروع و قابل قبول نیست

اردوغان نیز در این دیدار با تقدیر از حضور تاثیرگذار رییس جمهوری و هیات ایرانی در اجلاس فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی در استانبول گفت: مسئولان دو کشور تلاش های مثبتی در راستای توسعه روابط و همکاری های دوجانبه انجام داده اند که باید این تلاش ها بیش از پیش گسترش یابد.

وی رایزنی و همکاری ایران و ترکیه در زمینه مسائل منطقه ای و تلاش در راستای توسعه ثبات و امنیت در منطقه را حائز اهمیت برشمرد و افزود: بسیاری از اقدامات دولت آمریکا مانند خروج یکجانبه آنها از برجام و انتقال پایتخت آن کشور به قدس شریف برای سایر کشورهای جهان مشروع و قابل قبول نیست و اگر در برابر این اقدامات آنها ایستادگی کنیم، به نتیجه مناسب خواهیم رسید.

به گزارش ایمنا، دیدار روحانی و اردوغان در حاشیه نشست فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی صورت گرفت. در پی افتتاح سفارت آمریکا در قدس که سبب بروز اعتراضات شدید در فلسطین از جمله درگیری در نواز غزه و موجب شهادت ۶۲ نفر و مجروح شدن بیش از سه هزار فلسطینی شد، ترکیه همراه با بسیاری از کشورهای اسلامی اقداماتی را برای محکومیت این اقدام و اعلام همبستگی با مردم فلسطین آغاز کرد.

بر همین اساس نشست فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی برای بررسی آخرین تحولات در فلسطین، محکومیت جنایات صهیونیست ها در نوار غزه و انتقال سفارت آمریکا به قدس با حضور مقامات بیش از ۴۰ کشور در استانبول برگزار شد. در این نشست ۱۳ کشور در سطح رییس جمهور، ۲ کشور در سطح معاون رییس جمهور، سه کشور در سطح معاون نخست وزیر، ۱۲ کشور در سطح وزیر امور خارجه و همچنین دیپلمات هایی از ۱۱ کشور شرکت کردند.

کد خبر 344094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.