طرح تحول سلامت باید از توانبخشی حمایت کند

عضو کمیته مشورتی توانبخشی وزارت بهداشت با بیان اینکه دولت هیچ حمایتی از جامعه توان‌خواه نمی‌کند، گفت: نظام سلامت تا مادامی که به توانبخشی در طرح تحول سلامت توجه نکند، موفق نخواهد بود.

به گزارش ایمنا، اتابک وثوقی اظهار کرد: در کشور ما جامعه توان‌خواه سالیان سال است که مطالبات خود را پیگیری می‌کند اما متاسفانه راه به جایی نمی‌برد و از حمایت‌های دولت برخوردار نمی‌شود. البته اخیرا لایحه حقوقی افراد دارای معلولیت که قبلا توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود به تایید شورای نگهبان نیز رسیده است که امیدواریم درآینده شاهد تصمیمات و حمایت‌های مناسبی باشیم.

عضو کمیته مشورتی توانبخشی وزارت بهداشت با تاکید براینکه جامعه توان‌خواه نیازمند حمایت‌های مالی دولت است، افزود: جامعه توان‌خواه به خدمات گسترده و متنوعی از جمله گفتاردرمانی، کاردرمانی، فیزیوتراپی، ارتوز- پروتز، شنوایی‌شناسی و بینایی سنجی نیاز دارد که با توجه به افزایش نرخ تورم و مشکلات اقتصادی کشور دسترسی به این خدمات در اقصی نقاط کشور با مشکل مواجه شده است. بنابراین ضروری است نظام سلامت کشور در طرح تحول سلامت به توانبخشی توجه داشته باشد.

این آسیب‌شناس گفتار و زبان، ادامه داد: تا زمانی که نظام سلامت کشور و دولت به خدمات توانبخشی توجه نداشته باشد، در سطح برقراری نظم سلامت روان و اجتماعی و حتی اقتصادی موفق نخواهد بود. تشخیص و ارجاع به موقع بیماران علاوه بر کاهش هزینه‌های خانواده‌ها موجب کاهش هزینه‌های دولت در آینده می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر دولت سهمیه جامعه توان‌خواه را پرداخت نکند در آینده دچار مشکلات عدیده‌ای خواهد شد، تصریح کرد: برای مثال اگر خانواده‌ای صاحب فرزندی با اختلال رشدی باشد علاوه بر مشکلات مالی دچار درگیری و بیماری‌هایی می‌شود که می‌تواند در روند کارآیی و تاثیرگذاری وی در جامعه موثر باشد مثلا وقتی مادر صاحب فرزند دارای اختلال است به دلیل مشکلات مالی و درمانی و عدم حمایت‌های بیمه‌ای و دولتی دچار بیماری‌های اعصاب و روان می‌شود که این فرد در صورت شاغل بودن نمی‌تواند کارآیی لازم را داشته باشد بنابراین دولت با پرداخت سهمیه جامعه توان‌خواه از بسیاری آسیب‌ها و هزینه‌های هنگفت در آینده پیشگیری می‌کند. از طرفی جامعه ای که رو به سالمندیست باید به توانبخشی، حقوق هر دو جامعه توانبخشی و توانخواه توجه ویژه ای داشته باشد.

مسئول کمیته فنی انجمن علمی گفتاردرمانی ایران، در خصوص سهمیه جامعه توان‌خواه، گفت: منظور از سهمیه صرفا پرداخت مستمری نیست بلکه دولت می‌تواند با حمایت‌های درمانی و بیمه‌ای هزینه‌های درمان را کاهش و موجب بهبود زندگی این افراد شود. این در حالی است که در اکثر جوامع دولت سقفی را برای حمایت جامعه توان‌خواه اعلام کرده و بر اساس آن حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد.

وثوقی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد حدود ۹ تا ۱۲ درصد افراد جوامع نیازمند مراقبت‌ها و خدمات توانبخشی هستند و حدود ۳۵ درصد افراد در طول زندگی خود یکبار به گفتار درمانگر مراجعه می‌کنند که بررسی‌های ما در کشور نیز نشان می‌دهد این آمارها حدودا در کشور ما نیز صدق می‌کند بنابراین ضروریست دولت توجه به جامعه توان‌خواه را در اولویت خود قرار دهد.

منبع: خبرگزاری مهر

کد خبر 343326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.