آغازماموریت TESS برای کشف زمینی دیگر!

ناسا در تازه‌ترین پروژه فضاییش قصد دارد⁣ ۱۶آوریل، ماهواره‌ای به نام (⁣TESS) را به‌منظور جست‌وجو و کشف حیات خارج از منظومه شمسی، به فضا پرتاب کند.

به گزارش ایمنا، در روز دوشنبه ۲۷ فروردین( ۱۶ آوریل)، ناسا برنامه جدید خود را برای شکارچیان خارج از چارتری راه اندازی کرده است اما اینکه چه چیزی در مورد TESS ویژه است؟ برای نخستین بار، این اولین بررسی فضاپیما است که تمام آسمان را مشاهده خواهد کرد. TESS در طول ماموریت تحقیقاتی دو ساله خود، به بیش از ۲۰۰ هزار ستاره همسایه زمین نگاه می‌کند تا شکار سیارات را از غول‌های زمین به غول‌های گاز ببرد. در این قسمت از کمک جاذبه، جیم سبز با مارتین استیل کمک می‌گیرد.

"تس" و مطالعه سیاراتی که ۳۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارند

قرار است " تس" ستاره‌هایی که فقط ۳۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارند را رصد کند، همچنین این فضاپیما سیاراتی که ۳۰ تا ۱۰۰ برابر روشن‌تر از سیاره‌های قبل هستند را رصد کند که این امر با استفاده از "طیف سنجی" مقدور خواهد بود.

محققان امیدوارند با استفاده از"طیف سنجی" که مطالعه "جذب" و " انتشار" نور است، بتوانند "جرم"، "چگالی" و" ترکیب جوی" سیارات را دریابند.

جیم سبز می‌گوید: «سیستم خورشیدی ما یک مکان شگفت انگیز با یک ستاره، خورشید ما و همه چیزهایی است که در اطراف آن می چرخد، سیارات، قمرها، سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله دار چه چیزی در مورد منظومه شمسی منظومه شمسی ما به خانه می‌دانیم؟ این بخشی از کیهان حتی بزرگتر با میلیاردها دیگر سیستم های خورشیدی است».

سلام من جیم سبز هستم مدیر علوم سیاره‌ای در ناسا و این کمک گرادیان است، یکی از معدود کشف‌های ذهنی در چند دهه اخیر واقعا چیزی است که ما توسط ناسا و بسیاری از کشورهای دیگر در مورد دنیاهای جدید عجیب و غریب بررسی کرده‌ایم و من در مورد منظومه شمسی هم فکر می‌کنم، اما در این مورد، ما در مورد سیستم خورشیدی صحبت می‌کنیم.

ما هزاران سیاره را که ستاره‌های دیگر را در حال چرخش می‌بینیم پیدا کرده ایم و ما آن سیاره‌ها می‌نامیم. در بعضی موارد، ما حتی سیاره‌های چندگانه در اطراف یک ستاره را می‌بینیم که بسیار شبیه به منظومه شمسی ما هستند.

ماموریت "تس" دومین تلاش ناسا برای یافتن سیاره یا سیاراتی است که در خارج از منظومه شمسی قرار دارند. به طور کلی این فضاپیما به دنبال یافتن سیاره‌ای قابل سکونت است که بتواند به عنوان " زمین دوم" محسوب شود یا حتی حاوی موجودات فضایی باشد.

برخلاف فضاپیماهای دیگر که قادر به پیدا کردن سیاراتی در خارج از منظومه شمسی هستند، "تس" برای جستجوی سیاراتی طراحی شده است که به اندازه زمین بوده و به دور "کمربند حیات" در حال چرخش هستند. شرایط جوی این سیارات نیز  به نحوی باشد که شرایط وجود آب مایع در سطح این سیارات وجود داشته باشد.

"تس" جایگزین مناسب برای "کپلر"

این تئوری بر این مبنا است که اگر سیاره‌ای اندازه‌ای یکسان با زمین داشته باشد، بتواند آب را در سطح خود نگهدارد و به دور یک ستاره بچرخد، در آن صورت احتمال دارد آن سیاره قابل زیستن باشد.

" تس" ماموریت تلسکوپ "کپلر" که در سال ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شد را ادامه خواهد داد. "کپلر" طی ماموریت ۹ ساله خود، دو هزار و ۶۰۰ سیاره در خارج از منظومه شمسی را که دور ستاره هایی با فاصله ۳ هزار سال نوری از این سیارات می‌چرخند، اکتشاف کرد.

گرچه که "کپلر" در این محدوده و فاصله، یعنی تا فاصله ۳ هزار سال نوری  را رصد کرده است، ولی بعضی از سیارات کشف شده توسط این تلکسوپ، در فاصله‌ای دورتر از  این محدوده واقع شده‌اند.

کد خبر 341462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.