مهمترین محدودیت مبادلات اقتصادی ایران و عراق، مسائل بانکی است

معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه توسعه همکاری‌های اقتصادی و مناسبات تجاری ایران و عراق نیازمند شکل گیری توافقات سازنده است، گفت: ایران و عراق نیازمند یک سند جامع برای همکاری اقتصادی هستند تا آن را مبنای همکاری‌های اقتصادی فی مابین قرار دهند.

به گزارش ایمنا، «اسحاق جهانگیری» عصر چهارشنبه-۱۶ اسفند- در نشست مذاکرات مشترک ایران و عراق با تبریک پیروزی‌های پی در پی ملت عراق، مرجعیت دینی و دولت این کشور در برابر داعش اظهار کرد: ملت عراق به توفیقات بزرگی در یکپارچگی سرزمینی دست یافتند و با تدبیر مسئولین و مردم این کشور توطئه های دشمنان نقش بر آب شد.

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق روابطی بسیار خوب و سازنده است افزود: مناسبات دو کشور در بخشهای مختلف به سطح قابل قبولی رسیده و روابط سیاسی تهران و بغداد روابطی راهبردی است و اشتراکات متعدد دو ملت می تواند زمینه ساز گسترش روابط اقتصادی فی مابین باشد. 

وی خاطر نشان کرد: اکنون در مقطعی هستیم که عراق بر بسیاری از مشکلات غلبه کرده و با قدرت به دنبال بازسازی است و جمهوری اسلامی ایران که در مشکلات و پیروزی ها در کنار ملت عراق بوده، آمادگی دارد در دوران بازسازی این کشور نیز مشارکت جدی داشته باشد. 

جهانگیری از آمادگی ایران برای حضور و مشارکت در بازسازی عراق خبر داد و گفت: ایران آمادگی دارد خط اعتباری تا میزان ۳ میلیارد دلار در اختیار عراق قرار دهد تا شرکت ها و بخش خصوصی ایران بتوانند مشارکت جدی تری در بازسازی عراق داشته باشند.

جهانگیری مهمترین محدودیت پیش روی مناسبات اقتصادی دو کشور را مسائل بانکی دانست و اظهار کرد: مسائل بانکی دو کشور هنوز در نقطه ابتدایی است که لازم است با تدبیر و راهکارهای مناسب به دنبال حل و فصل این مسائل باشیم.

معاون اول رییس جمهوری همچنین بر ضرورت تجارت آزاد میان ایران و عراق تاکید کرد و افزود: تجارت آزاد می تواند زمینه ای برای افزایش مبادلات اقتصادی ایران و عراق باشد. البته برخی شرکت های ایرانی هنوز مطالباتشان پرداخت نشده که لازم است این موضوع حل و فصل شود تا این شرکت ها بتوانند نقش پررنگ تری در بازسازی عراق ایفا کنند. 

جهانگیری بر ضرورت اتصال راه آهن ایران و عراق تاکید کرد و گفت: اتصال راه آهن دو کشور نیازمند احداث یک پل و ایجاد ۳۰ کیلومتر خط ریلی است که با تحقق این امر عراق می تواند به آسیای میانه و چین دسترسی داشته باشد و خط ریلی ایران نیزتا دریای مدیترانه ادامه خواهد یافت. 

معاون اول رییس جمهوری از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری ها با عراق در حوزه دارویی خبر داد و افزود: ایران آمادگی دارد همکاری های خود را با عراق بدون هر گونه محدودیتی در حوزه های مختلف از جمله نفت و گاز افزایش دهد. 

وی همچنین ضمن اعلام آمادگی ۲۴ ساعت شدن گمرکات ایران اظهار کرد: توافقات خوبی در زمینه گمرکات و استاندارد میان دو کشور انجام شده اما هنوز مشکلات و محدودیت هایی وجود دارد که باید با همکاری دو کشور برطرف شود. 

جهانگیری به مسئله اروند رود اشاره و تصریح کرد: متاسفانه بیش از ۳۰ سال است که مردم دو کشور از مزایای این رودخانه محروم هستند و با توجه به اینکه ساز و کارهای لازم در قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر پیش بینی شده امیدوارم هر چه زودتر مذاکرات لازم انجام و شاهد حل و فصل مسائل اروند رود باشیم.

وی یکی از دغدغه های مردم ایران را مسئله ریزگردها عنوان کرد و با اشاره به اینکه منشأ بخش زیادی از ریزگردها در کشور عراق است، گفت: مردم استان های خوزستان و ایلام با مشکلات متعدد ناشی از ریزگردها مواجه هستند که انتظار داریم این مسئله با همکاری مشترک دو کشور هرچه سریعتر حل و فصل شود. 

نخست وزیر عراق نیز در این مذاکرات مشترک با اشاره به روابط دیرینه دو ملت و اشتراکات تاریخی و دینی گفت: هیچکس نمی تواند روابط دو کشور را تخریب کند و ما مسئولیت داریم که مناسبات فی مابین را در همه زمینه های سیاسی،‌اقتصادی و فرهنگی تقویت کنیم. 

حیدر العبادی با اشاره به تلاش عراق در جهت لایروبی و پاکسازی شط العرب(اروندرود) گفت: امیدوارم مسائل مرتبط با شط العرب(اروندرود) از طریق مذاکرات طرفین حل و فصل شود.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی تعاملات بانکی دو کشور افزود: عراق آماگی دارد تلاش های لازم را برای حل این مشکلات و تسهیل مبادلات بانکی انجام دهد.

نخست وزیر عراق ضمن قدردانی از حضور شرکت های فعال ایرانی در دوران بازسازی و اصلاح زیرساخت های این کشور گفت: بخش خصوصی ایران سرمایه گذاری های خوبی در این زمینه داشته است.

در این نشست برخی وزرای ایرانی و عراقی نیز گزارشی از آخرین وضعیت مناسبات فی مابین ارائه کردند و مسائل بانکی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و همتای عراقی وی نیز پیشنهاداتی برای حل و فصل مسائل بانکی دو کشور ارائه کردند.

معاون اول رییس جمهوری کشورمان چهارشنبه در راس یک هیات بلندپایه و به دعوت رسمی نخست وزیر عراق سفر سه روزه ای به عراق آغاز کرده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 339052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.