دولت باید آنچه اکثریت می‌خواهند را اجرا کند

معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: دولت باید بداند از رای مردم برخواسته است و باید آنچه اکثریت می‌خواهند را اجرا کند، اکثریت مردم هم دنبال اصلاح و بهبود اوضاع کشور هستند.

به گزارش ایمنا، معاون اول رییس جمهور صبح امروز در همایش استانداران، مدیران کل سیاسی و فرمانداران کل کشور با اشاره به اینکه از سال ۸۷ تا ۹۲ متوسط ایجاد شغل ۷۰ هزار نفر بود، اظهار کرد: پنج سال گذشته به طور متوسط ۴۸۰ هزار شغل درست شده است که می گویند این خیلی بد است. در آن دوره که تورم ۳۵ درصد بود می‌گویند دوره خیلی خوبی بود، اما اکنون که تورم زیر ۱۰ درصد می گویند خیلی بد است. وقتی رشد اقتصادی منفی هفت درصد بود می گفتند دوره خوبی بود، الان که رشد اقتصادی به شش درصد رسیده می گویند رکود است. برادر عزیز می دانید رکود یعنی چه؟ یکبار رکود را برای مردم تعریف کنید.

جهانگیری ادامه داد: اگر گفته شود این اقدامات توسط دولت انجام شده، اما به اقدامات بیشتری نیاز است ما این را قبول داریم و درست است. دولت بیش از ۸۰۰ هزار شغل ایجاد کرده‌، ولی هنوز افراد بیکار زیاد داریم کارهای بزرگی انجام شده که نباید ‌آنها را کوچک جلوه داد. اشتباه می کنند که دولت را ناکارآمد جلوه می دهند و با آمریکا که می خواهد بگوید نظام ناکارامد است هم صحبت می شوند. شاخص‌های اقدامات دولت مشخص است.

معاون اول با بیان اینکه من راجع به دوره بد کشور خیلی صحبت کرده‌ام، بیان کرد: از مقطعی به من توصیه به سکوت کردند و من هم گفتم چشم، ولی الان سر تا ذیل حکومت را به بحث گرفته و می گویند انتخابات زودهنگام و بدون مهندسی برگزار شود. وقتی نگذاشتید اقدامات او گفته شود الان باید به این حرف‌ها جواب بدهید البته اگر لازم باشد من موتور را مجدد روشن می کنم.

فرماندار می تواند حس دولت داری را در مردم تقویت کند

جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه فرمانداران بالاترین مقام اداری و نماینده دولت در سطح شهرستان‌ها هستند، اظهار کرد: فرماندار باید راجع به همه مسائل اداره شهر خود اندیشه داشته باشد و بداند چگونه باید اقدام کند. فرماندار می تواند حس دولت داری را در مردم تقویت کند، زیرا حس دولت داری زمینه ساز حل بسیاری از مشکلات کشور است.

وی تاکید کرد اولین وظیفه فرماندار این است که شناخت دقیقی از حوزه مسئولیت خود، فرصت‌ها، تهدیدات چالش‌ها یا ابر چالش‌ها داشته باشد و برای آنها هم راه حل داشته باشد. فرماندار باید یک اطلس از مسائل و آسیب‌های حوزه خود ترسیم کرده و نقشه راهی برای حل مشکلات داشته باشد و برای شهرستان خود یک افق ترسیم کند. که این افق مبتنی بر برنامه‌هایی است که رییس جمهور آن را در زمان انتخابات  اعلام کرده است، برنامه‌های توسعه هم می تواند افق دیگری باشد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه یکی از مهمترین تهدیداتی که متوجه مسئولان اجرایی و فرمانداران است، روزمرگی و حبس شدن در مسائل لحظه‌ای است، خاطر نشان کرد: این روزمرگی باعث می شود فرصت مشورت با نخبگان و تفکر درباره مسائل آینده را نداشته باشیم و از مسائل اصلی کشور غافل شویم و یکباره ببینیم که آب یا هوا یک مسئله مهم در کشور شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اکنون زمان کار است و باید با کار بیشتر امید مردم را بالا ببریم، تصریح کرد: مسائل اقتصادی اجتماعی فرهنگی و سیاسی ما تحت تاثیر مسائل پرشتاب و سریع و تحولات جهانی و منطقه‌ای است، بنابراین باید برای مسائل راه حل نو داشته باشیم، یا باید فکر خود را نو کنیم یا افرادی در کنار خود داشته باشیم که به ما  فکر و ایده نو بدهند. جامعه به سمت تنوع و تفاوت می رود؛ این تنوع هم می تواند تهدید باشد و هم فرصتی برای گفت‌وگو و ما باید از این تنوع برای گفت‌وگو با مردم استفاده کنیم. از نقد و اعتراض مردم هم نباید نگران باشیم.

آنچه باید ما را نگران کند نفرت، خشم  و کینه مردم نسبت به مسئولان و نظام است

جهانگیری ادامه داد: اتفاقات دی ماه ۹۶ هم خسارات و هم منافعی داشت همه شخصیت‌های سیاسی حتی از کسانی که انتظار نمی‌رفت بیان کردند که اعتراض حق مردم است البته در برخی اعتراضات حرفهای بی ربطی زده شد که برای ما قابل قبول نبود، اما همه به این نتیجه رسیدند که باید صحبت مردم را شنید. آنچه باید ما را نگران کند نفرت، خشم  و کینه مردم نسبت به مسئولان و نظام است، بنابراین نباید اجازه دهیم اعتراض مردم به نفرت و خشم تبدیل شود . هنر ما باید این باشد که به اعتراض مردم پاسخ دهیم. من به دبیرخانه دولت هم ماموریت دادم که کار قانونمندی برای پاسخگویی دولت به اعتراضات قانونی مردم انجام شود و دولت مکلف باشد پاسخ اعتراضات را بدهد.

وی همچنین گفت: ما باید با جامعه مدنی احزاب و جریان‌های سیاسی قانونی و شناخته شده گفت‌وگو کنیم. راه حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی ما صرفا راهکاری تکنیکی و فنی نیست، راهکار اصلی ما سیاسی است؛ اگر می خواهیم همه مسائل کشور را حل کنیم باید دنبال راهکار سیاسی باشیم، یعنی همه با هم باشند و در یک راستا قرار بگیرند. مثلا افزایش قیمت حامل‌های انرژی فقط با تصمیم و جلسه گذاشتن اجرایی نمی شود، بلکه همه قوا، دستگاه‌ها و در راس همه رهبری و مردم باید با گفت‌وگو به این  نتیجه برسند که برای حل مشکل کشور باید مثلا این تصمیم را گرفت. خوشبختانه وزرات کشور  وارد بحث و گفت‌وگو شده و جای گفت‌وگوهای سیاسی هم در وزارت کشور است، استانداران و فرمانداران نیز باید با نخبگان و احزاب وارد گفت‌وگو شوند.

جهانگیری با اشاره به اینکه مردم در انتخابات اخیر به روش خاصی رای داده‌اند، تصریح کرد: نباید عده‌ای کاری کنند که مردم چنین احساسی به دست آورند که نمی‌توانند مطالبات خود را از طریق انتخابات پیگیری کنند، این ظلم به نظام است. دولت هم نمی‌تواند به عهد خود با مردم خیانت کند. دولت، استانداران و فرمانداران باید نمایندگان خواست ملت باشند. دولت باید بداند از رای مردم برخواسته است و باید آنچه اکثریت می‌خواهند را اجرا کند. اکثریت مردم هم دنبال اصلاح و بهبود اوضاع کشور هستند. دولت باید ارتباطش را با مردم قوی‌تر کرده و پاسخگوی جامعه منتقد و مطالبه‌گر هم باشد. مردم هم باید احساس کنند که دولت مدافع اساسی حقوق آنهاست. ما باید کاری کنیم که مردم به حقوق خود آشنا شوند و حس دولتداری پیدا کنند؛ زیرا این حس پیش‌نیاز هر اقدام توسعه‌ای است و اگر تضعیف شد، آشفتگی و خود رایی مخل هر اقدام اجرایی می‌شود.

فساد سیستمی وجود دارد

معاون اول رییس‌جمهور ادامه داد: فرمانداران باید از فساد دور بوده، قانونگرا و مردمدار باشند. چند ماهی جلسات ستاد مبارزه با فساد به دلایلی تشکیل نشد، ولی از اوایل سال آینده فعال می‌شود. من این شیوه که عده‌ای فکر می‌کنند همه مدیران حقوق نجوم‌بگیر هستند و آنها را زیر سوال می‌برند قبول ندارم و اینکه بگوییم همه خوب هستند را هم قبول ندارم. فساد در کشور زیاد است و فساد سیستمی وجود دارد. برخی از کسانی هم که آلوده هستند سعی می‌کنند با علامت‌هایی ناصحیح ما را منحرف کنند، اما من تاکنون فریب این علامت‌های انحرافی را نخورده ام. معتقدم در حوزه پیشگیری از فساد باید خیلی کار انجام دهیم و بازرسی‌های بیشتری داشته باشیم حتی از مردم اطلاعات بگیریم که  آیا در ادارات از آنها رشوه می‌خواهند؟

یک روز در هفته برای گفت‌وگو با مردم

جهانگیری همچنین گفت: استانداران و فرمانداران در هفته، روزی را برای گفت‌وگو با مردم در نظر بگیرند. من این موضوع را بخشنامه کردم و با برگزاری این جلسات، شما به مردم می‌گویید که آنها می‌توانند به مسئولان دسترسی داشته باشند و اگر کسی به آنها اجحاف کرده می‌توانند آن مساله را طرح کنند.

وی با اشاره به تعداد کم بانوان حاضر در جلسه، گفت: در چند استان این موضوع را در شورای اداری دیدم و مطرح کردم چرا تعداد خانم‌ها کم است. نیمی از جامعه ما خانم‌ها هستند که تحصیلکرده و توانمند بوده و شاید کارها را از مردها هم بهتر انجام می‌دهند. من خواهش می‌کنم حتما از ظرفیت و توانایی زنان استفاده بیشتری شود و این موضوع را باید جدی گرفت. البته کشور برخی محدودیت‌ها وجود دارد و آن محدودیت‌ها را نیز باید مدنظر قرار داد.

جهانگیری همچنین گفت: فرمانداران در همه دستگاه‌های کشوری در شهرستان‌ها نظارت دارند و این نظارت باید قوی انجام شود تا همه دستگاه‌ها کار کنند. ما به مدیران با انگیزه و فعال نیازمندیم و اگر مدیری انگیزه کار ندارد حتما باید او را تغییر داد.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به اینکه کشور در سال ۹۶ دستاوردهای مهمی به دست آورد، گفت: ترامپ دنبال از بین بردن برجام بود، اما تاکنون موفق نشده است با این حال آنها ظلم بزرگی در رابطه با برجام انجام می‌دهند. روح حاکم بر برجام برای ما مهم است که آنها سعی کرده‌اند فضای کار با ایران را مسموم کنند. البته ما بیش از ۵۰ میلیارد دلار موافقتنامه با دنیا به دست آورده‌ایم که بیش از ۳۰ میلیارد دلار آن به مرحله امضای قرارداد رسیده است و برای بیش از ۱۲ میلیارد دلار پروژه و ال‌سی تعریف شده است. ایران روابط خود را با کشورهای آسیایی و اروپایی از جمله هند، چین و روسیه در همه ابعاد توسعه می‌دهد و برخی کشورهای اروپایی مثل ایتالیا هم به ما پیشنهاد ایجاد خط اعتباری داده اند. البته مسائل منطقه نگران‌کننده است و وضعیت بدی در برخی کشورها حاکم بوده که باید با راهکار سیاسی و گفت‌وگو بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.

مردم باید احساس کنند که تحرک جدی در کشور ایجاد شده است

وی ادامه داد: ما باید در سال آینده تلاش جدی‌تری کنیم. موتور تحرک دولت در جامعه استانداران و فرمانداران هستند و شما می‌توانید در جامعه تحرک ایجاد کنید. باید تحول جدی در شهرستان‌هایی که عقب‌ مانده‌تر و محروم‌تر هستند، انجام شود. مردم باید احساس کنند که تحرک جدی در کشور ایجاد شده است. اکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان برای اشتغال روستایی در نظر گرفته شده است و شما باید دقت کنید که این سرمایه منجر به ایجاد شغل شود و افراد نیز وام نگیرند و آن را جای دیگری هزینه کنند. باید سیستم نظارتی قوی در این زمینه انجام شود. هر شهرستانی هم که بهتر کار می‌کند باید اعتبار بیشتری دریافت کند. به مردم هم بگویید کدام مسئولان برای آنها کمتر کار می‌کنند. این سرمایه فرصت خوبی برای ایجاد اشتغال در روستاهاست.

جهانگیری در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروز، گفت: هنر ما باید این باشد که تلفات جاده‌ای را به حداقل برسانیم. فرمانداران همچنین باید شهرستان‌های خود را برای مسافران نوروزی تجهیز کنند. باید از این فرصت برای نشاط و شادی در کشور استفاده کنیم. کالاهای اساسی مردم نیز برای نوروز تامین شده است که باید نظارتی بر قیمت این کالاها انجام شود.

منبع: ایسنا

کد خبر 338897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.