بازآفرینی ریسباف باید محیط پیرامونی را تحت تاثیر قرار دهد

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: در بحث بازآفرینی با نگاهی دوباره به کارخانه ریسباف اصفهان، نباید فکر کنیم که این محوطه در آینده موظف به جبران کمی و کسری محیط پیرامونی خود است، بلکه ریسباف باید به گونه‌ای طراحی شود و کارکرد برایش تعریف کرد که بتواند محیط پیرامون خود را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل وزارت راه و شهرسازی سیدمحمد بهشتی درباره بازآفرینی کارخانه ریسباف اصفهان، اظهار داشت: اگر قرار است از کارخانه ریسباف اصفهان حفاظت کنیم باید از جان، روح و جسمش حفاظت کنیم نمی‌شود فقط به حفاظت از جسم آن پرداخت.

وی ادامه داد: در طراحی و بازآفرینی و حفاظت از ریسباف باید به گونه ای عمل کرد که ریسباف بتواند تا شعاع وسیعی از شهر اصفهان را تحت تاثیر اتفاقی که قرار است در آن بیفتد قرار داده و زندگی مجدد به ریسباف برگردد.

بهشتی با اشاره به اینکه در بحث حفاظت از آثار تاریخی از طرف برخی نهادها تلقی عدم توسعه مطرح می شود، گفت: این نهادها یا اشخاص می گویند آثار تاریخی، آثاری با ارزش‌های خاص هستند که به آن شیء یا بنا ارزش می‌دهند که اگر بخواهیم از آنها حفاظت کنیم دیگر نباید در مورد آن مکان بحث توسعه‌ای را مطرح کنیم که این امر با حفاظت هم خوانی ندارد در واقع حفاظت و توسعه از هم گریزان هستند. این موضوع این گونه جا انداخته‌اند که اگر فعالیت‌های توسعه‌ای وارد عرصه تاریخی بشود خسارت وارد خواهد شد این بحث از ابتدا اشتباه است.

وی با اشاره به اینکه در این عرصه از سال‌های گذشته تجربیات مختلفی داشته‌ایم، اضافه کرد: معمولا ترجیح می‌دهیم آثار تاریخی را در قلعه‌ای قرار دهیم تا دست توسعه به آن نرسد که از این قلعه می توان به عنوان قوانین و مقررات یاد که اجازه توسعه‌ای در اطراف آثار تاریخی را نمی‌دهد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به اینکه اینگونه جا افتاده است که وقتی یک محدوده تاریخی در داخل شهرها وجود دارد به عنوان یک ظرفیت برای توسعه به این محدوده‌ها می نگریم افزود: نباید به این محدوده‌ها به عنوان یک ثروت باد آورده و دید سودآگرانه و طمعه کارانه نگاه شود.

وی ادامه داد: تاکنون با محوطه‌های تاریخی این گونه برخورد شده است.

بهشتی با بیان اینکه قبح مداخله در کشور ریخته شده است گفت: متاسفانه مداخلات دولتی در تمام عرصه‌ها معنی این کلمه واژه‌ای مضموم بوده و امر قبیهی است که ریخته شده است.

وی با بیان اینکه باید باقی مانده عرصه تاریخی و با ارزش ریسباف اصفهان حفظ شود، اظهار داشت: کارخانه ریسباف اصفهان شاهدی بر صنعتی بودن کشور قبل از انقلاب صنعتی است و در زمان شکوفایی این کارخانه بود که ورود تجهیزات جدید انقلاب صنعتی به ایران رقم خورده است.

کد خبر 329467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.