شهر هوشمند؛ ابزاری توانمند برای رویارویی با چالش‌های روزمره شهرنشینی

شهر هوشمند برای آن است که در رویارویی با چالشهایی مثل بهداشت، کسب و کار و اقتصاد هوشمند بتوانیم پیروز باشیم.

به گزارش ایمنا، شهرهای هوشمند به دنبال یک سری عوامل تاثیر گذار شکل گرفتند، به این صورت که برخی از این محرک ها مثبت هستند مثل تکنولوژی و توسعه تکنولوژی و برخی منفی. محرک‌های مثبت کمک کننده هستند، اما برخی مانند driving forces منفی هستند مثل افزایش جمعیت شهرها. با افزایش جمعیت شهرها چالش ها نیز افزایش می یابد مثل انرژی ،آب،کسب و کار، فاضلاب و برای فائق آمدن به این چالشها باید چاره ای می اندیشیدیم و چاره آن هوشمند بودن دولت، مردم ، اقتصاد، محیط زیست و ... است.
شکل‌گیری شهر هوشمند به این شیوه بود که سال گذشته با حمایت بنیاد نخبگان و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری این مرکز در پژوهشکده مطالعات و آینده دانشگاه صنعتی امیر کبیر شکل گرفت. موضوعیت با این هدف کلی که ما به شهرها کمک کنیم برای آن است که در رویارویی با چالشهایی مثل بهداشت، کسب و کار و اقتصاد هوشمند بتوانیم پیروز باشیم. 
هدف اصلی ما این است که به منبع و مرجع کتابخانه‌ای هوشمند برای شهرها تبدیل شویم.در واقع ما می توانیم به آنها دستور العمل بدهیم که چگونه بر این چالشها فائق شوند از طرف دیگر ما می خواهیم کمک کنیم که بتوانند وارد جزئیات شهرهای هوشمند شوند.
نکته ای که باید به آن دقت کرد این است که  یکسری پتانسیل داریم که پتانسیل هر شهر باید شناخته شوند یعنی این پتانسیلها باید باز شناسایی شوند تا بتوانیم این دستور العمل ها را در مورد آنها اجرا کنیم.  
دکتر محمدرضا هل فروش
کد خبر 327978

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.