سه طرح برای بودجه درصورت تحریم‌های جدید/از یورو در معاملات استفاده می‌کنیم

سخنگوی دولت درباره بودجه سال آینده در صورت تحریم های جدید، گفت: در بودجه سه طرح و سناریو از جمله استمرار وضع موجود، در نظر گرفتن شرایط مطلوب و در نظر گرفتن شرایط نامطلوب را در نظر داریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا محمدباقر نوبخت، در نشست خبری هفتگی با رسانه ها درباره جلسه روز گذشته ارائه گزارش عملکرد سازمان برنامه و بودجه در طرح مهار آبهای مرزی، اظهار داشت: در این جلسه گزارشی از عملکرد ۶/۳ میلیارد از منابعی که از صندوق توسعه ملی معادل ۱۸  هزار میلیارد تومان با اجازه رهبری برداشت شد ارائه شد.

وی ادامه داد: از نتایج این طرح بزرگ مهار ۵ میلیارد متر مکعب آب، بهره برداری از ۲۷ سد، آبگیری ۱۵ سد و ۱۳۰ کیلومتر تونل به شیوه مکانیزه است. ۵۱ هزار نفر در این پروژه درحال کار هستند و در زمان بهره برداری ۲۷۰ هزار نفر مشغول کار شدند.

وی افزود: از امسال برخلاف سال های گذشته ۳۰ درصد از منابع نفتی ما به صندوق توسعه ملی واریز می شود که تا سال قبل این میزان ۲۰ درصد بود.

سخنگوی دولت گفت: در شش ماه گذشته بیش از ۵۰ درصد به طرح های عمرانی استانها اختصاص دادیم. همه همت دولت بر این است که با فعال کردن طرح های دولتی بتواند چرخ های اقتصادی را به گردش درآورد که تا این لحظه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی اختصاص دادیم.

نوبخت گفت: ما غیر از اتکا به ملت به منابع کشورمان اتکا داریم تا بتوانیم روی پای خود بایستیم. ضمن اینکه تعامل سازنده با تمام کشورهای جهان داریم و به خاطر همین سیاست منطقی جمهوری اسلامی ایران آمریکا منزوی است.

نوبخت همچنین از رشد ۲/۸ درصدی معاملات مسکن در تهران در ۶ ماهه اول سال خبر داد و گفت: در بخش ساختمان نیز ما شاهد رشد ۷ درصدی بودیم.

سخنگوی دولت گفت: در شش ماهه اول امسال بدون نفت رشد اقتصادی ما مثبت ۷ درصد بود. از سه ماهه اول امسال ساخت و ساز ۷ درصد و سرمایه گذاری ۷/۱ درصد رشد کرد. قیمت معاملات بیش از ۶/۲ درصد نیز در کشور رشد داشت این نشان می دهد بخش معاملات نیز  در کشور درحال رشد است.

نوبخت درباره آخرین گزارش خرید تضمینی گندم، گفت: ۸ میلیون و ۸۰۰ هزارتن گندم به ارزش ۱۱هزار و ۵۹۱ میلیارد تومان خریداری شده که از این میزان ۸ هزار و ۵۲۵ میلیارد تومان آن به کشاورزان تحویل داده شده و ۳ هزار و ۶۶ میلیارد آن باقی مانده است.

وی درباره دزدیده شدن دو لنج در آبهای سومالی گفت: پیگیری های لازم صورت خواهد گرفت.

نوبخت گفت: اگر پتانسیل نقدینگی کشور به سمت بازار ارز پیش نرود و بی خودی مردم و فعالان اقتصادی تحت تاثیر گزافه گویی ترامپ قرار نگیرند ما دچار شک و نوسان قیمت ها نخواهیم بود انشاالله این ثبات ادامه خواهد داشت.

وی افزود: از امسال برخلاف سال های گذشته ۳۰ درصد از منابع نفتی ما به صندوق توسعه ملی واریز می شود که تا سال قبل این میزان ۲۰ درصد از مجموع درآمدهای نفتی بود.

سخنگوی دولت گفت: در شش ماه گذشته بیش از ۵۰ درصد به طرح های عمرانی استان ها اختصاص دادیم. همه همت دولت  براین است که با فعال کردن. طرح های دولتی بتواند چرخ های اقتصادی را به گردش درآورد. تا این لحظه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی اختصاص دادیم.

وی گفت: ما غیر از اتکا به ملت به منابع کشورمان اتکا داریم تا بتوانیم روی پای خود بایستیم. ضمن اینکه تعامل سازنده با تمام کشورهای جهان داریم و به خاطر همین سیاست منطقی جمهوری اسلامی ایران آمریکا منزوی است.

سخنگوی دولت گفت: در شش ماهه اول امسال بدون نفت رشد اقتصادی ما مثبت ۷ درصد بود. از سه ماهه اول امسال ساخت و ساز ۷ درصد و سرمایه گذاری ۷/۱ درصد رشد کرد. قیمت معاملات بیش از ۶/۲ درصد نیز در کشور رشد داشت این نشان می دهد بخش معاملات نیز  در کشور درحال رشد است.

نوبخت درباره آخرین گزارش خرید تضمینی گندم، گفت: ۸ میلیون و ۸۰۰ هزارتن گندم یه ارزش ۱۱هزار و ۵۹۱ میلیارد تومان خریداری شده که از این میزان ۸ هزار و ۵۲۵ میلیارد تومان آن به کشاورزان تحویل داده شده و ۳ هزار و ۶۶ میلیارد آن باقی مانده است.

سخنگوی دولت درباره بودجه سال آینده در صورت تحریم های جدید، گفت: در بودجه سه طرح و سناریو از جمله استمرار وضع موجود، در نظر گرفتن شرایط مطلوب و در نظر گرفتن شرایط نامطلوب را در نظر داریم.

وی افزود: ما همیشه این شرایط را داریم. امیدواریم پیش نیاید شرایطی که ما در وضع اضطراری قرار گیریم.

نوبخت درباره وضع سپرده گذاران متضرر در موسسات مالی، گفت: پرونده این سپرده گذاری ها باز است و چگونگی برخورد بانک مرکزی هم مشخص شده برخی پرداخت ها از سوی بانک مرکزی صورت گرفته و ما بقی هم پرداخت خواهد شد.

وی درباره برنامه های رفع رکود گفت: رشد اقتصادی کشور خوب است اما به معنی نبود مشکل برای واحدهای تولیدی نیست، واحدهای تولیدی مشکل دارد. بخشی از این مشکلات به ترکیب هزینه ها مربوط می شود، بسیاری از این واحدها امکان تقلیل نیروهای کار را ندارند، بخش دیگر مشکلات تکنولوژی پایین برای رقابت با نمونه های خارجی است و در بخش دیگر گردش سرمایه در تولید است. باید تلاش کنیم از طرق محدود کردن قاچاق و حتی واردات با تعرفه بالا مشکلات را حل کنیم ضمن اینکه ما در طول سال گذشته ۲۵ هزار واحد تولیدی را کمک کردیم تا سرپا شوند.

نوبخت درباره میزان اشتغال زایی براساس رقم تعیین شده در برنامه ششم توسعه گفت: ۹۲۰ هزار نفر جدید وارد بازار کار شدند از این میزان ۷۰۳ هزار نفر توانستند شاغل شوند، ۲۱۳ هزار نفر هم شغل پیدا نکردند ما باید بیش از ۹۲۰ هزار نفر شغل ایجاد کنیم.

وی افزود: قانون رفع موانع تولید برای همین امر به تصویب رسید تا ایجاد اشتغال افزایش پیدا کند. فعالیت های ما برای ایجاد اشتغال مثبت است اما کافی نیست.

سخنگوی دولت درباره انتقاد مجمع تشخیص مصلحت نظام از عدم پیشرفت سیاست های  اقتصاد مقاومتی، گفت: ما ۲۴ سیاست را به ۱۲ برنامه و آن را به ۵۶ طرح تبدیل کردیم. باید فعالیت بیشتری صورت گیرد اما ما به هر حال راضی هستیم از پیشرفت کار اما باید تلاش بیشتری صورت گیرد.

سخنگوی دولت درباره حذف دلار، گفت: ما در معاملات خود از یورو استفاده می کنیم.

وی همچنین در خصوص اینکه وزارت جهادکشاورزی پیشنهاد داده قیمت خرید تضمینی سال آینده گندم بیشتر از نرخ تورم افزایش پیدا کند، نظر دولت در این زمینه چیست، عنوان کرد: در این خصوص دولت نظر نمی دهد، شورای اقتصاد باید نظر بدهد. شورای اقتصاد هم با توجه به جمیع جهات تصمیم گیری می کند.

نوبخت ادامه داد: ما همه موافقیم قیمت نان نصف شده و قیمت خرید گندم را دو برابر کنیم اما منابع لازم را در اختیار نداریم. ما کنار این اقدامات باید راه آهن ایجاد کنیم، حقوق کارمندان را بدهیم و طرح های عمرانی را هم اجرا کنیم، آنقدر تنوع تصمیم برای ما وجود دارد که نمی توانیم این خواست را اجرا کنیم، ما دست پینه بسته کشاورزان را می بوسیم اما منابع محدودی در اختیار داریم با این وجود امیدواریم شورای اقتصاد با وجود محدودیت ها تصمیمات به جایی اتخاذ کنند.

کد خبر 323757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.