مصرف عدس خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد

دیابت نوع ۲ ، یک نگرانی جدی برای سلامتی در سراسر جهان به شمار می رود اما نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد که مصرف زیاد حبوبات خطر ابتلا به این بیماری را به اندازه زیادی کاهش می دهد و در این میان عدس قویترین ارتباط را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، اعتقاد بر این است که حبوبات یک گروه غذایی به ویژه مغذی و مفید است زیرا حاوی سطوح بالایی ویتامین B هستند که به بدن کمک می کنند انرژی بسازد و سوخت و ساز خود را تنظیم کند.
علاوه بر این حبوبات، مملو از فیبر و حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم هستند. همچنین حبوبات حاوی ترکیبات فعال زیستی هستند که سوخت و ساز بدن را بیشتر تقویت می کنند و گفته شده است که از ابتلا به بیماری قلبی و دیابت پیشگیری می کند.
و بالاخره حبوبات همچنین به عنوان یک 'شاخص غذایی قند پایین' در نظر گرفته می شود؛ به این معنی که بعد از مصرف حبوبات، سطح قند در بدن بسیار آهسته افزایش می یابد.
در این مطالعه محققان دانشگاه 'رویرا' در اسپانیا ، ارتباط میان مصرف حبوبات و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در افرادی که در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری قلبی و عروقی قرار داشتند، بررسی کردند.
محققان در این مطالعه سه هزار و ۳۴۹ نفر را مورد بررسی قرار دادند، تمامی این افراد در ابتدای این مطالعه دیابت نوع دو نداشتند. محققان اطلاعاتی در مورد رژیم غذایی آنها در ابتدای این مطالعه و در طول پیگیری ۴.۳ ساله این مطالعه جمع آوری کردند.
این مطالعه نشان داد، احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در افرادی که مصرف بالاتر حبوبات را داشتند در قیاس با افرادی که حبوبات کمتر مصرف می کردند ۳۵ درصد کمتر بود. همچنین بر اساس نتایج این مطالعه از تمامی حبوبات مورد مطالعه قرار گرفته عدس قویترین ارتباط را با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو داشت.
در حقیقت این مطالعه نشان داد، خطر ابتلا به دیابت در افرادی که حبوبات زیاد مصرف می کردند (افرادی که دست کم یک وعده در هفته حبوبات مصرف می کردند) در قیاس با افرادی که حبوبات کم مصرف می کردند (افرادی که هفته ای کمتر از نیم وعده حبوبات مصرف می کردند) ۳۳ درصد کمتر بود.
علاوه بر این محققان متوجه شدند که جایگزین کردن روزی نیم وعده حبوبات با یک مقدار مساوی پروتیین و غذاهای مملو از کربوهیدارت مانند نان، تخم مرغ، برنج و یا سیب زمینی با کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط داشت.
این مطالعه در مجله Clinical Nutrition منتشر شده است.

کد خبر 321657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.