تحولات بازار ارز موجب نگرانی صنعتگران شده است/بالا رفتن هزینه های محاسبه نشده تولید

نائب رئیس دوم کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان با تاکید بر اینکه تحولات بازار ارز موجب نگرانی صنعتگران شده است، گفت: نوسانات غیرمتعارف بازار ارز سبب افزایش هزینه های محاسبه نشده برای صنعتگران و پیمانکاران شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا  احمد کارگهی در ششمین جلسه کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به اهمیت و نقش شهرک های صنعتی در استقرار و حمایت صنایع کوچک و متوسط استان و همچنین نقش رتبه بندی پیمانکاران در موفقیت شرکت های پیمانکاری در مناقصه ها، بیان داشت: با توجه به اهمیت موضوع، کمیسیون صنایع اتاق اصفهان با دعوت از مدیران شرکت شهرک های صنعتی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و برگزاری این نشست مشترک در تلاش است تا با ایجاد تعامل سازنده، بستر مناسبی جهت رفع مشکلات موجود در مسیر فعالان اقتصادی استان و به ویژه اعضای اتاق بازرگانی اصفهان  فراهم کند.

وی با اشاره به نوسانات ارزی کشور در هفته های گذشته  و گمانه زنی ها برای یکسان سازی نرخ ارز، تحولات موجود در بازار ارز را سبب نگرانی صنعتگران و  فعالان اقتصادی استان عنوان کرد و افزود: متاسفانه سوء مدیریت در تحولات ارزی کشور در سال های۹۰ و ۹۱ آسیب های بسیاری به صنایع و فعالان اقتصادی کشور وارد کرد و امیدواریم دولت و بانک مرکزی نوسانات موجود را به درستی مدیریت کند تا خدای نکرده با چالش های مشابه سال های پایانی دولت دهم برای فعالان اقتصادی، به ویژه صنعتگران و بخش های تولیدی استان  روبرو نشویم.

نائب رئیس کمیسیون صنایع، نوسانات غیر متعارف بازار ارز را سبب افزایش هزینه های محاسبه نشده برای صنعتگران و پیمانکاران دانست و خواستار طرح و پیگیری موضوع «رصد نوسانات ارزی کشور و نحوه مواجهه و مدیریت این نوسات از سوی صنعتگران، پیمانکاران و فعالان اقتصادی» در جلسات آینده کمیسیون صنایع شد.

مهدی مسائلی، رئیس کمیته خدمات فنی و مهندسی نیز با اشاره به نقش رتبه بندی شرکت های پیمانکاری در فعالیت این شرکت ها و همچنین موفقیت در مناقصات، زمانبر بودن تمدید این رتبه بندی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی را از چالش های شرکت های پیمانکاری استان عنوان کرد گفت: محدودیت تعداد پروژه های در حال اجرا به چالشی برای شرکت های پیمانکای تبدیل شده و عملا با این محدودیت اعمال شده، شرکت های پیمانکاری با محدودیت منابع مالی و درآمدی قابل توجهی مواجه شده اند.

حسن نوری، دبیر انجمن شرکت های ساختمانی، تأسیساتی و راهسازی استان نیز با اشاره به کاهش حجم کار و پروژه های ارجاعی به پیمانکاران به دلیل کاهش فعالیت های عمرانی دولت در چند سال گذشته و قرارداشتن اقتصاد در حالت رکود، اظهار داشت: متاسفانه همین کاهش حجم فعالیت سبب کاهش رتبه شرکت های پیمانکاری از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی شد در حالی که از توان فنی عمده این شرکت ها، تجهیزات و تخصص هیات مدیره آنها کاسته نشده است.

وی در ادامه خواستار واگذاری رتبه بندی شرکت های پیمانکاری به انجمن های صنفی مربوطه که از تخصص لازم در این زمینه برخوردارند شد.

محمود قربانی، مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان نیز با اشاره اینکه مطابق مقررات، شرکت های پیمانکاری موظفند ۶ ماه قبل از پایان اعتبار رتبه بندی، نسبت به تمدید رتبه اقدام نمایند، گفت: در صورت کامل بودن همه مدارک، روند تمدید رتبه بندی شرکت های پیمانکاری نهایتا یک الی دوماه زمان خواهد برد که شرکت های پیمانکاری در صورت اقدام به موقع، با هیچ مشکلی مواجه نخواهند بود.

وی با بیان اینکه در اصفهان بیش از ۱۰۰۰ شرکت پیمانکاری رتبه بندی شده اند که با توجه به حجم کار استان، با  مشکل کمبود پیمانکاران مواجه نیستیم، افزود: محدودیت تعداد کار در حال اجرای پیمانکاران به منظور توزیع متناسب کار در بین پیمانکاران انجام شده تا پیمانکاران دارای رتبه های بالاتر به حوزه انجام کارهای کوچکتر که در حد توان پیمانکاران رتبه های پایین تراست وارد نشوند و به کارهای در سطح رتبه بندی خود بپردازند.

محمود قربانی فعالیت شرکت هایی که با انجام تبلیغات گسترده مدعی اخذ و ارائه رتبه بندی هستند را غیر مجاز خواند و تصریح کرد: با توجه به اینکه ثبت نام و تمدید رتبه بندی از طریق سامانه این سازمان صورت می گیرد، بررسی و پیگیری این تخلف از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی امکان پذیر نبوده و از این رو با قوه قضاییه و دادستانی مذاکرات لازم انجام شد تا با متخلفین در حیطه قانون برخورد شود.

عضو کمیسیون صنایع اتاق اصفهان در ادامه با اشاره به نقش مثبت شهرک های صنعتی در حمایت و ساماندهی صنایع کوچک و متوسط کشور، گفت: با تاسیس اولین شهرک صنعتی کشور در سال ۶۲، شاهد ساماندهی مناسب صنایع کوچک و متوسط درکشور بودیم که تا کنون در کشور حدود ۹۰۰ شهرک وناحیه صنعتی و در استان اصفهان بیش از ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی تاسیس شده است.

محمد اقارب پرست در ادامه با تقدیر از حمایت های شرکت شهرک های صنعتی استان از صنایع مستقر در شهرک های صنعتی، افزود: اشکالات  قانون نحوه واگذاری، مالکیت و  اداره امور شهرک های صنعتی از مشکلات اصلی فعالان اقتصادی مشغول در این شهرک هاست که باید مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

وی با انتقاد از ثبت شرکت های خدماتی شهرکهای صنعتی به عنوان شرکت اقتصادی در اداره ثبت شرکت ها تصریح کرد: متاسفانه به همین دلیل شرکت های خدماتی شهرک ها مجبور به پرداخت مالیات ارزش افزوده از حق شارژهای دریافتی از صنعتگران خواهند بود که این امر بار مالی مضاعفی به صنعتگران و فعالان اقتصادی مستقر در شهرکهای صنعتی تحمیل خواهد کرد.

احمد داودند، دیگرعضوکمیسیون صنایع نیز تامین امکانات زیر ساختی مانند آب، برق و گاز و ... در  برخی از شهرک های صنعتی  استان را نیز از دغدغه های سرمایه گذاران در این شهرک ها عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه ما امروز وارث ۷۰ شهرک و ناحیه صنعتی در استان هستیم، گفت: متاسفانه تنها ۳۰ شهرک صنعتی با انجام مطالعات و امکان سنجی مناسب همراه بوده و ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی استان بدون مطالعات لازم احداث شده است.

محمد جواد بگی، ۳۰ شهرکی را که برپایه مطالعات و امکان سنجی مناسب احداث شده را هم اکنون از شهرکهای موفق و پرتقاضای استان عنوان کرد و افزود: علیرغم تلاش شرکت شهرک های صنعتی جهت حمایت از صنایع مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی، در شهرکهای سیاسی استان با مشکلاتی مواجه هستیم که با توجه به تعهدات خود، پیگیری های لازم برای رفع این چالش با قدرت ادامه خواهد داشت.

وی مشکل تامین آب شهرکها و صنایع مستقر در آنها را یکی از چالش های اصلی این شرکت عنوان کرد و گفت: با توجه به بحران خشکسالی و کمبود منابع آبی استان، شرکت شهرک های صنعتی استان تامین آب صنایع را از اولویت های اصلی خود قرار داده است که به همین منظوردر سال ۹۵ بیش از ۱۰۰ لیتر برثانیه و در شش ماهه اول سال ۹۶ تاکنون بیش از ۷۰ لیتر بر ثانیه بر ظرفیت تامین آب شهرکهای صنعتی استان افزوده شده است.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان، احداث  ۱۷ تصفیه خانه صنعتی به منظور بهره برداری از فاضلاب های صنعتی و شهری استان برای استفاده در فضای سبز شهرکهارا نیز  از دیگر اقدامات مهم این شرکت برای تامین آب شهرکها و نواحی صنعتی استان عنوان کرد.

وی وجود ۲۰ شهرک صنعتی تخصصی را از نقاط قوت صنعت استان عنوان کرد و افزود: توسعه شهرک های تخصصی از اولویت برنامه های این شرکت خواهد بود.

کد خبر 320037

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.