ایجاد۱۰۰هزار شغل در حوزه فناوری‌اطلاعات در برنامه‌ ششم‌/بیزینس۴ میلیارد دلاری اپل در ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه با پالایش هوشمند شبکه های اجتماعی مردم را محروم نمی کنیم اما غیراخلاقی ها را می بندیم، گفت: در برنامه ششم توسعه نیز دولت مکلف شده سالانه ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کند که ۱۰۰ هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات پیش بینی شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا محمد جواد آذری جهرمی شامگاه گذشته در برنامه تیتر امشب، درباره حذف اپلیکیشن های ایرانی در اپل، اظهار داشت: این اتفاق مربوط به چند روز اخیر نیست اپل چند ماهی است که برخوردی را شروع کرده که صحیح نیست.

وی با اشاره به اینکه برخی موضوعات به مقررات داخلی اپل برمی گردد، افزود: سختگیری های اولیه از چند ماه پیش شروع شد چون اپلیکیشن های ایرانی به سیستم بانک جهانی متصل نبودند، این را ثبت نمی کردند و شیوه های پرداخت از طریق درگاه های بین بانکی بود که این درست نبود و منطبق با مقررات نبود.

بیزینس اپل در ایران حدود ۴ میلیارد دلار است

وزیر ارتباطات تصریح کرد: ما از اپل سیگنال های خوبی داشتیم، حتی دو هفته پیش اطلاع رسانی کرد زبان فارسی را اضافه کردیم و پیغام خوش آمد به ایرانیان داد، اما از دوهفته اخیر حذف اپلیکیشن های ایرانی شروع شد که رفتار اخیر اپل قابل قبول نبود و ربطی به تحریم ها هم نداشت.

وی افزود: آنها در ایمیلی اعلام کردند با کشورهایی که تحت تحریم امریکا هستند نمی توانند همکاری کنند. ما هم پیغام دادیم که به صورت حقوقی پیگیری می کنیم.

آذری جهرمی تاکید کرد: دکتر ظریف هم با حساسیت موضوع را پیگیر هستند، امیدواریم این موضوع با پیگیری های دیپلماتیک و حقوقی حل شود. درست است که تعامل مالی مستقیم با اپل نداریم و اپل نماینده قانونی در ایران ندارد؛ اما ۱۱ درصد مردم ما از گوشی های اپل استفاده می کنند و اپل باید به کاربران خود احترام بگذارد.

وی با تاکید بر اینکه با ضریب ۱۱ درصد، بیزینس اپل در ایران حدود ۴ میلیارد دلار است، تصریح کرد: در حال حاضر باید از اپلیکیشن های ایرانی حمایت کنیم. در حوزه تحریم ها فناوری اطلاعات شامل تحریم ها نبوده، اما به نظر می رسد سوء تفاهمی ایجاد شده که امیدواریم به زودی حل شود.

فناوری سبدی در حوزه اشتغال دارد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به اینکه آمار جدید نشان می دهد که فناوری سبدی در حوزه اشتغال دارد، گفت: تعداد ۱/۸۷ درصد در جهان در حوزه فناوری مشغول کار هستند که سهم ما حدود ۲ دهم درصد است. توسعه شبکه ملی اطلاعات در چهارسال گذشته شرایطی به وجود آورده که کسب و کارهایی شکل گرفته نمونه آن اپلیکیشن هایی است که امروز پیگیر حق و حقوق و  مشکلات آنها هستیم؛ اینها ظرفیت ایجاد شغل و خلق ثروت برای کشور دارند.  

وی با بیان اینکه در سال ۹۵ در کسب و کارهای نوپا حدود ۱۰۰ هزار شغل در این حوزه ایجاد شده است که معادل دوبرابر آن چیزی است که از اول انقلاب تاکنون ایجاد شده که آمار خوبی است، افزود: در برنامه ششم توسعه نیز دولت مکلف شده سالانه ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کند که ۱۰۰ هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات پیش بینی شده است.  

آذری جهرمی گفت: ما پتانسیل خوب دانشگاهی داریم و خلاقیت های جوانان ایرانی مثال زدنی است، از طرفی بازار خوبی هم داریم. در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده سالانه ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کند که صد هزار شغل در حوزه فناوری است. ما باید ۱/۵ درصد را ارتقا دهیم تا به میزان تعیین شده برسیم.

وی ادامه داد: ما باید ظرفیت سازی کنیم و مهارت ها را توسعه دهیم و از این فعالیت ها هم حمایت شود. شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت توسعه فناوری اطلاعات، مدل آن شکل گرفته است که باید مطابق با چارچوب تعیین شده باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: مفهوم شبکه ملی اطلاعات این است که یک مدل توسعه ای در فضای مجازی ایجاد کنیم و از فرصت های بینظیر فضای مجازی برای توانمندسازی کشور استفاده کنیم.  

با پالایش هوشمند ۷۰۰ مصداق غیرمجاز شناخته و بسته شد

جهرمی در ادامه بیان داشت: پیش از این نگاهی وجود داشت که هر سرویسی در کشور فعال می شد به دلیل تهدیداتی که وجود داشت، بسته می شد؛ اما در دولت یازدهم پالایش هوشمند مد نظر قرار گرفت.

وی افزود: مفهوم پالایش هوشمند این است که این موضوع روی اینستاگرام اجرا شد و بعد از پالایش هوشمند ۷۰۰ مصداق غیرمجاز شناخته و بسته شد. پروژه پالایش هوشمند یعنی رمزنگاری که با سرویس دهنده به تفاهم می رسند اما به حوزه ما هم احترام گذاشته شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: عمده سرویس های مورد اقبال مردم ما در ایالت متحده فعال هستند و امکان تعامل وجود نداشته است. ما با برخی سرویس دهنده ها به تفاهماتی رسیدیم که موضوعات غیراسلامی و ضد دین را حذف کنند؛ بنابراین ناگزیریم به سمت پالایش هوشمند برویم به جای اینکه سرویس ها را ببندیم.

در روستاها مشکل تلفن ثابت و ارتباطات اینترنتی داریم

وی گفت: در شرایط فعلی ظرفیت های کشور ما توانمندی ارائه خدمات را به تنهایی ندارد و نمی توانیم مردم را نیز از سرویس های مجازی محروم کنیم اما در تلاشیم که موضوعات غیر اخلاقی را ببندیم. این پروژه نیز نکات قوت و ضعف داشته است؛ سعی ما بر این است که نقاط مثبت را ارتقا دهیم.

جهرمی بیان داشت: در مناطق کمتر برخوردار و روستاها مشکل تلفن ثابت و ارتباطات اینترنتی داریم؛ بسیاری از مردم درباره کیفیت شبکه های ارتباطی شاکی هستند البته پایدار نبودن کیفیت مربوط به توسعه است.

وی تاکید کرد: دولت الکترونیک بحث جدی است، زیرساخت ها انجام شده و بر تکمیل آن تاکید شده است.

کد خبر 317038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.