ظرفیت  مرکز نگهداری معتادان شیراز ۷۰۰ نفره می‌شود

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: از ابتدای سال ۹۷ تاکنون پنج هزار و ۳۳۱ نفر آسیب دیده اجتماعی در شهر شیراز به سمت مراکز ماده ۱۶ هدایت شده‌اند.

به گزارش ایمنا، لیلا دودمان اظهار کرد: بیش از  سه هزار و ۵۰۰ نفر از آسیب دیدگان جمع آوری شده توسط شهرداری،  معتاد متجاهر و ۴۸۰ نفر کودک کار بودند.

به گفته وی، اداره پیشگیری و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهرداری شیراز موظف است با همراهی سایر دستگاه‌های متولی نظیر نیروی انتظامی نسبت به شناسایی و جمع آوری و تحویل آسیب دیدگان اجتماعی به مراکز ماده ۱۶ اقدام کند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: وظیفه شناسایی، هدایت و ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی تنها بر عهده شهرداری‌ها نیست بلکه دیگر دستگاههای اجرایی و انتظامی و مددکاری هم وظایف مشخصی دارند.

وی با بیان اینکه مراکز ماده ۱۶ ایجاد شده توسط شهرداری شیراز، پاسخگوی جمعیت آسیب‌دیدگان اجتماعی این کلانشهر نیست، خاطر نشان کرد: ظرفیت کمپ ماده ۱۶ شهر شیراز هم اکنون تنها ۲۴۰ نفر است که  پاسخگوی جمعیت حدود هزار معتاد متجاهر و بی‌خانمان موجود در شیراز نیست.

دودمان کمبود اعتبارات لازم را یکی از مشکلات ساماندهی معتادان متجاهر و آسیب دیدگان اجتماعی دانست و گفت: در جلسه‌ای در حضور مدیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در تهران مقرر شد ظرفیت کمپ ماده ۱۶ از ۲۴۰ نفر کنونی به ۷۰۰ نفر افزایش یابد و همچنین کمپ ۱۰۰ نفره زنان نیز راه‌اندازی شود.

وی یاداور شد: با وجود ایجاد زیرساخت‌های لازم توسط شهرداری، سازمان بهزیستی از پذیرش مسئولیت در این حوزه به دلیل نبود اعتبار شانه خالی کرده است.

این عضو شورای شهر مشهد با تاکید بر ضرورت افزایش ظرفیت این کمپ، افزود: با تلاش شورای شهر و شهرداری شیراز دو گرمخانه با ظرفیت حدود ۱۵۰ نفر راه‌اندازی شده و به مرحله بهره‌برداری رسیده‌ و امکان استقرار افراد بی‌خانمان متناسب با ظرفیت آنها فراهم شده است.

وی معتقد است اعتیاد یک مقوله کاملا تخصصی است که متولی آن بدون شک نمی‌تواند شهرداری و شورای شهر به تنهایی باشد.

دودمان با بیان اینکه اعتیاد معلول فاکتورهای متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی است، خاطرنشان کرد: این نهادها اساساً فاقد تخصص لازم در این امور هستند و نیاز به ورود سایر دستگاهها به این حوزه است.

وی ادامه داد: به طور مشخص بهزیستی، علوم پزشکی و ستاد مبارزه با مواد مخدر به عنوان متولیان اصلی این حوزه باید گزارشی از عملکرد خود در سالیان گذشته ارائه کنند.

کد خبر 365061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.