وکلا بیمه نیستند/ تبلیغات مسموم، تهدید استقلال کانون وکلا

رییس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان گفت: هنوز قانونی برای بیمه کردن وکلا وجود ندارد و فعالان این عرصه تحت پوشش خدمات بیمه‌ای نیستند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، لیلا رییسی پیش از ظهرامروز (شنبه) در نشست خبری اظهار کرد: هرانسانی حق دارد از دادرسی عادلانه و خدمات قضایی برخوردار باشد و در قانون اساسی کشور ما همه افرادی که در مظان اتهام قرار می‌گیرند باید حق دسترسی به وکیل و دادرسی عادلانه را داشته باشند.

وی دفاع از موکل را رسالت اصلی یک وکیل دانست و افزود: وکلا ارتباط مستقیم با حقوق بنیادی یک انسان دارند و هیچ تردیدی در نقش مؤثر وکلا در جامعه وجود ندارد.

دانشیار حقوق بین‌الملل دانشگاه آزاد اصفهان وظیفه کانون  وکلا را به عنوان یک نهاد مدنی تربیت وکیل دانست و تصریح کرد: استقلال کانون‌های وکلا در تمام اسناد بین‌المللی ذکر شده است که قوانین مفصلی در این زمینه وجود دارد و کانون وکلای اصفهان از زمان تأسیس تا کنون تمام تلاش خود را برای انجام وظایفش داشته است.

وی مهم‌ترین رکن کانون وکلا را کارآموزی خواند و اظهار کرد: وظیفه اصلی کانون وکلا تربیت کارآموزان برای وکالت و نائل شدن آن‌ها به درجه پایه یکی که این کارآموزی‌ها در کمیسیون کارآموزی تعریف شده است.

رییسی در خصوص وظایف این کمیسیون افزود: تربیت علمی وکلا و آموزش مهارت‌های حرفه‌ای در کانون وکلای اصفهان که به عنوان یکی از کانون‌های سرآمد کشور است، مورد توجه جدی قرار گرفته که براساس نیاز علمی کارآموزان موضوعات مختلف علمی با بهترین اساتید برای جلسات در نظر گرفته می‌شود.

وی در خصوص نظارت بر فعالیت وکلای جامعه اظهار کرد: در کنار کمیسیون کارآموزی رکن دادسرا و دادگاه‌های کانون وکلا که نماد سلامت فعالیت وکلا است وجود دارد تا چنانچه وکیلی از وظایف خود تخطی کند در دادسرا و سپس دادگاه کانون وکلا مورد رسیدگی و محاکمه قرار بگیرد.

رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان در خصوص تبلیغات سوء برعلیه کانون وکلا تصریح کرد: برخی تبلیغات سوء حکایت از بی‌توجهی کانون به وکلا دارد که این موضوع را به عنوان رییس کانون وکلای اصفهان شدیداً تکذیب می‌کنم و کانون وکلای اصفهان بر سلامت فعالیت وکلا نظارتی شدید دارد و بهترین شاهد برای این ادعا، وجود دادسرا و دادگاه کانون وکلا است که به موارد تخلف وکلا رسیدگی و در صورت احراز تخلف برخورد شدیدی با این موضوع خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌گذاریم به حرفه وکالت خدشه‌ای وارد شود، خاطر نشان کرد: متأسفانه برخی نگاه‌ها به این شغل منصفانه نیست و با نظارت‌های خود در طی نظارت بر موارد تخلف وکلا بوده‌ایم.

رییسی در خصوص موسسه معاضدت قضایی تصریح کرد: سالن‌های وکلا رسالت‌های اجتماعی بسیاری دارند که شعبه معاضدت برای ایفای این رسالت در نظر گرفته شده و وظیفه آن ارائه خدمات وکالتی و حقوقی به افراد نیازمند جامعه است که توان مالی برای گرفتن وکیل ندارند و این موسسه خدمات خود را به طور رایگان ارائه می‌دهد.

فعالیت ۶۰ وکیل در شعبه معاضدت قانون وکلا

دانشیار حقوق بین‌الملل دانشگاه آزاد اصفهان افزود: نزدیک به ۶۰ نفر از وکلا در شعبه معاضدت قانون وکلا مشغول ارائه خدمات حقوقی به طور رایگان هستند و آمار پرونده‌های معاضدتی در ۹ ماه ۹۷ نزدیک به ۳۰۰ پرونده معاضدتی بوده است.

وی در خصوص پرونده‌های کیفری تسخیری گفت: در سال ۹۷، یک هزار و ۸۰۳ پرونده تسخیری به تشخیص دادگاه به کانون وکلا ارجاع داده شدکه این پرونده‌ها نیاز به وکیل داشته اما توان گرفتن وکیل را نداشته‌اند.

رییسی در خصوص تکلیف وکلا برای گرفتن پرونده‌های معاضدتی اظهار کرد: مطابق قانون هر وکیل در سال باید سه پرونده معاضدتی را بپذیرد که در کانون وکلای اصفهان وکلا در سال چیزی بیش از دو برابر این تعداد پرونده معاضدتی را قبول می‌کنند، طبق قانون برای هر پرونده معاضدتی باید ۲۰۰ هزارتومان به وکلا پرداخت شود اما این مبلغ از سال ۸۴ تا کنون به حساب وکلا واریز نشده در حالیکه حدود ۸ میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفته شده اما پرداخت آن هنوز تصویب نشده است.

وی در خصوص تفاهم همکاری کانون وکلا در بحث وکلای معاضدتی گفت: تعداد بسیاری از وکلا در شوراهای حل اختلاف، زندان‌های استان، کانون اصلاح و تربیت و نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد از خدمات مشاوره‌ای شعبه معاضدتی کانون برخودارند همچنین مقرر شد خدمات آموزشی حقوقی به جمعیت کیفری زندان‌ها ارائه شود.

استقلال کانون وکلا مورد تهدید است

رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان در خصوص چالش‌های پیش روی کانون‌های وکلا گفت: بزرگ‌ترین چالش پیش روی این کانون تهدیداتی است که نسبت به استقلال کانون وکلا بوده است و گاهاً طرح‌ها و پیشنهاداتی مبنی بر محدودیت استقلال کانون‌های وکلا و استقلال وکیل مطرح می‌شود که این امر برای جامعه وکالت نگران کننده است.

وی افزود: شرط ذاتی وکیل مستقل بودند از دستگاه حاکمه است چرا که وکیل وظیفه دفاع از شاکی را دارد و این امر خود را عدم استقلال او در تضاد است.

رییسی با بیان اینکه استقلال وکیل به معنای رها شدگی و بی‌نظارتی نیست تصریح کرد: این مفهوم غلطی از استقلال وکلا است به هیچ وجه استقلال وکیل به معنای بی‌قیدی و لاقیدی او نیست چرا که وکلا دارای چارچوبی حرفه‌ای هستند که ارتباط او را با دادگاه، موکل و مردم تعریف کرده است و اگر وکیلی از چارچوب‌های قانونی خود تخطی کند قطعاً مورد پیگیری قرار می‌گیرد.

وی با تأکید بر اینکه در صورت تصویب عدم استقلال وکلا و کانون‌های وکلا نابودی نهاد وکالت در جامعه را خواهیم داشت، افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر مقرضانه یا سهواً بر استقلال و ماهیت استقلال جامعه وکالت طرح‌ها و لوایحی داده می‌شود که در صورت تصویب این جامعه رو به نابودی خواهد رفت که خوشبختانه بسیاری از مقامات قضایی و قوه مجریه و مقننه براین موضوعات اشراف دارند و تاکنون اجازه این امر را ندادند.

دانشیار حقوق بین‌الملل دانشگاه آزاد اصفهان در خصوص دیگر چالش جدی جامعه وکالت اظهار کرد: تبلیغات مسموم علیه وکلا حس اعتماد جامعه را به نهاد مدنی وکالت از بین می‌برد و این مخاطره نتایج منفی آن به خود مردم و دستگاه قضایی برمی‌گردد.

وی با بیان اینکه مردم باید به وکلای خود اعتماد کنند، تصریح کرد: نهاد وکالتی چتر حمایتی برای مردم است و نباید با هر ابزاری این چهره را مخدوش کرد و در این صورت به جای اینکه مردم به وکلای با شرافت مراجعه کنند به دلال‌ها و مؤسسات حقوقی غیرمجاز مراجعه خواهند کرد.

برنامه‌های صدا و سیما که مخدوش کننده چهره وکالت است

رییسی با انتقاد از برنامه‌های صدا و سیما که مخدوش کننده چهره وکالت است، افزود: صنف وکالت با جان و مال و ناموس مردم در ارتباط است و وکلا چهره واقعی عدالت هستند و به جای اینکه جایگاه واقعی این حرفه به مردم شناسانده شود علیه این صنف تبلیغات مسموم می‌شود.

وی در خصوص اهمیت بازنگری قوانین حمایتی گفت: درمورد بحث بیمه همکاران از پوشش بیمه برخوردار نیستند و برخلاف تبلیغات مرسوم در خصوص درآمد بالای وکلا اشتغال وکلای جوان یک چالش جدی برای این صنف است که تأمین درآمد معمولی هم برای آن‌ها سخت شده و وکلای بیکار یکی از چالش‌های جدی برای جامعه وکالت و کانون‌های وکلا است.

رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان با انتقاد از نبود فرهنگ استفاده از مشاوره وکیل در جامعه تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته همانطور که به سلامت جسمی و روانی افراد توجه می‌شود به سلامت حقوقی آن‌ها هم توجه ویژه‌ای صورت می‌گیرد چرا که یکی از نقش‌های مؤثر وکلا نقش پیشگیری از جرائم است که در کشورهای توسعه یافته افراد قبل از تمام فعالیت‌های خود مشاوره با وکلا را در صدر موضوعات خود دارند که این مشاوره به کاهش پرونده‌های کیفری و قضایی منجر می‌شود.

وی با اشاره به همکاری کانون وکلا و معاونت پیشگیری دادگستری استان اصفهان اظهار کرد: همه تفاهم نامه‌ها و همکاری‌های بین دستگاهی باعث پیشگیری از وقوع جرم خواهد شد.

رییسی در خصوص تعرفه اخذ شده توسط وکلا اظهار کرد: قانونگذار تمام تعرفه‌ها را برای پرونده‌های وکالتی مشخص کرده همچنین در کنار تعرفه اجازه توافق وکیل با موکل براین موضوع را داده است و تمام تخلفات اخذ تعرفه غیرمجاز در جامعه وکالت همگی مورد نظارت و پیگیری قرار می‌گیرد.

تضمین نتیجه وکالت در هرپرونده‌ای تخلف است

وی با اشاره به اینکه تضمین نتیجه وکالت در هرپرونده‌ای تخلف است، گفت: بسیاری از مؤسسات زیرزمینی و غیرمجاز از تضمین وکالت صحبت می‌کنند که تمام شکایات رسید در این خصوص مورد پیگیری کانون وکلا و دادگستری استان واقع می‌شود و دادگستری اصفهان به شدت به موضوع مؤسسات غیرمجاز وکالت حساس بوده و آن‌ها را مورد پیگیرد قانون قرار می‌دهد.

دانشیار حقوق بین‌الملل دانشگاه آزاد اصفهان با انتقاد از پویش حذف آزمون وکالت گفت: آیا می‌شود در امری که کاملاً تخصصی است، تخصص را نادیده گرفت، همانطور که به هرکسی نمی‌توان اجازه طبابت داد نمی‌توانیم به افراد بی صلاحیت علمی و حرفه‌ای اجازه ورود به این حرفه را بدهیم و آیا تنها ۱۸ماه دوره کارآموزی می‌تواند افراد با صلاحیت علمی و حرفه‌ای را تربیت کند.

وی با اشاره به اینکه وکلا امانت‌دار و پاسدار حقوق موکل هستند، افزود: نمی‌توان تنها با یک مدرک کارشناسی حقوق اجازه وکالت به افراد بدهیم و هیچ کشوری این گونه عمل نمی‌کند که آزمون‌های تخصصی را حذف کند و کانون وکلای اصفهان این پویش را به شدت رد می‌کند.

رییسی در خصوص تعداد کارآموزان رشته وکالت اظهار کرد: تعداد این کارآموزان ۲۸۱ نفر هستند که همگی بعداز آزمون‌های لازم و احراز صلاحیت علمی حرفه‌ای و اخلاقی مدرک وکیل پایه یک می‌گیرد و تنها گذارندن ۱۸ماه کارآموزی به معنای گرفتن مدرک پایه یک نیست جرا که گاهی اوقات افرادی داشته‌ایم که مجبور به گذارندن مجدد دوره‌ها هستند.

 قضات بازنشسته وکلای جوان را بیکار کرده‌اند

وی در خصوص گفت: فعالیت همکاران بازنشسته در چنین شرایطی که آمار بالایی از وکلای جوان بیکار داریم چندان پسندیده نیست و اگرچه در گذشته این قانون کاربرد داشته اما به نظر می‌رسد در زمان حال باید این قانون مورد اصلاح قرار بگیرد.

رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان با اشاره به اهمیت توجه به مباحث بین‌المللی در رشته حقوق گفت: باید آموزش‌های لازم و تسلط به زبان دوم برای وکلای جوان ایجاد شود تا بیش از گذشته زمینه اشتغال آن‌ها فراهم شود؛ در حوزه قوانین حقوقی مهاجرت و قراردادهای بین المللی نیازمند تربیت وکلای جوان و کارآزموده در این خصوص هستیم که این امر می‌تواند اشتغال خوبی برای آن‌ها ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت آموزش مباحث حقوقی در جامعه گفت: اعتقاد ما بر این است که باید مباحث حقوقی برای رشته‌های غیرحقوقی و یا حتی در مدارس گنجانده شود و تدریس مسائل حقوق به زبان ساده در همه بخش‌های جامعه باید مورد توجه واقع شود وحتی در خصوص موضوع ازدواج هم باید آموزش‌های حقوقی لازم به افراد جامعه داده شود و در این خصوص لزوم تدوین برنامه‌های کلان برای افزایش سطح دانش حقوقی جامعه لازم است.

رییسی با تأکید دوباره مبنی بر اینکه تضمین و تعهد نتیجه در هر پرونده‌ای خطای وکیل است، افزود: وکیل تنها مدافع موکل است و صادر کننده رأی نهایی نیست و صدور رأی نهایی توسط قضات صورت می‌گیرد و هروکیلی که تضمین نتیجه وکالت می‌دهد از نظر ما متخلف است و کانون وکلای اصفهان نمی‌پذیرد که چند متخلف آبروی این صنف را ببرند و با شأن و جایگاه وکالت بازی کنند.

جامعه وکالت باید یک متولی داشته باشد

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایمنا مبنی بر وجود موازی کاری در کانون وکلا و کانون مشاوران قوه قضاییه گفت: اعتقاد ما بر این است که جامعه وکالت باید یک متولی داشته باشد اگرچه ادغام کانون‌ها و مرکز مشاوران قوه قضاییه خود مشکلات و چالش‌های بیشتری دارد اما خواهان این هستیم که این دو نهاد وکالتی با هم ادغام شوند یا مقنن فکری اساسی برای این امر و موازی قرار گرفتن این دو نهاد داشته باشند.

رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان با بیان اینکه ارائه مشاوره در فضای مجازی کار درستی نیست، اظهار کرد: همچنان که یک پزشک نمی‌تواند با مشاوره تلفنی به تمام ابعاد یک بیماری پی ببرد، یک وکیل هم نمی‌تواند در فضای مجازی به همه ابعاد یک پرونده آگاه شود و لازم است که موضوع پرونده در فضای واقعی مطرح شود و تمام مدارک و ابعاد آن توسط وکیل بررسی شود.

وی مهم‌ترین رسالت کانون وکلا را صیانت از حرفه وکالت و توجه به شأن و جایگاه وکلا دانست و اظهار کرد: هر اقدام قانونمند در راستای جایگاه وکالت و شأن همکاران در حوزه کار این کانون است و این کانون رسالت سنگین بزرگتری را دنبال می‌کند که آن ایجاد حس اعتماد در مردم و ارتقاء اخلاق حرفه‌ای و علمی کارآموزان است که همواره پیگیر همه این امور بوده‌ایم.

کد خبر 363632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.