۴۴ گرمخانه در تهران راه‌اندازی می‌شود

مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، گفت یکی از برنامه‌های سازمان راه‌اندازی ۴۴ گرمخانه در ۲۲ منطقه تهران است و باید در هر منطقه ۲ گرم خانه داشته باشیم.

به گزارش ایمنا، شب گذشته سیدنجم‌الدین محمدی در گرمخانه خاوران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال ۸۳ نخستین گرمخانه شهر تهران به صورت سازه چادری افتتاح شد.

وی ادامه داد: با توجه به سرمای شدید آن سال‌ها و فوت چند نفر از کارتن‌خواب‌ها در شهر تهران ضرورت ایجاد گرمخانه در شهر ایجاد شد و در دستور کار شهرداری تهران قرار گرفت و در سال ۸۵ اداره‌کل آسیب‌های اجتماعی شهر تهران تشکیل و موضوع کاهش آسیب و خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان در دستور کار قرار گرفت.

مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران افزود: بر همین اساس گرمخانه‌هایی در محله بهمن و خاوران احداث شد و دو مرکز شبانه‌روزی نیز در مناطق لویزان و اسلام‌شهر راه‌اندازی شد.

محمدی بیان داشت: پس از غروب آفتاب بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها در این مراکز حضور پیدا می‌کنند و خدماتی از جمله حمام، غذای گرم و جای خواب دریافت می‌کنند و افرادی نیز که نیاز به خدمات شبانه‌روزی داشته باشند، در دو مرکز لویزان و اسلام‌شهر پذیرش می‌شوند.

وی گفت: بعضی از افراد به صورت خودمعرف و یا از طریق گشت‌های سطح شهر از طریق سامانه ۱۳۷ شناسایی و به گرمخانه‌ها هدایت می‌شوند.

مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه گرمخانه‌ها مراکز شبانه‌روزی نیستند،‌گفت: تلاش شده است این خدمات پیوسته و با کیفیت به مددجویان ارائه شود. در سال ۸۸ نیز سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران تشکیل و هدف از آن تشکیل ارائه خدمات پیوسته به آسیب‌دیدگان بوده است.

محمدی بیان داشت: خدمات در سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در سه معاونت تخصصی تقسیم و خدمات لازم ارائه می‌شود. که از جمله این معاونت‌ها خدمات حمایتی، توانمندسازی و رفاه است.

وی با بیان اینکه در گذشته اقداماتی در خصوص زیرساخت‌ها در حوزه خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگان ایجاده شده است، تصریح کرد: اگر چه در این زمینه فعالیت‌هایی صورت گرفته، اما زیرساخت‌ها متناسب با سرانه آسیب‌های اجتماعی شهر تهران نیست. ضمن اینکه در برنامه ۵ ساله سوم نیز پیشنهادی از سوی سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران صورت گرفته است که توجه لازم به زیرساخت‌ها جهت ساماندهی آسیب‌دیدگان اجتماعی بشود.

وی اظهار امیدواری کرد: دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی نیز از جمله بهزیستی و کمیته امداد به وظایف خود در خصوص ساماندهی افراد آسیب‌دیده عمل کنند.

محمدی با تاکید بر این که شهرداری تهران در بحث کارتن‌خواب‌ها و افراد بی‌پناه در سطح شهر وظایفی را بر عهده دارد، گفت: ایجاد فضای امن برای افراد آسیب دیده و بهبود وضعیت آنها مورد توجه شهرداری تهران قرار دارد.

مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران افزود: یکی از برنامه‌های سازمان رفاه خدمات اجتماعی شهرداری تهران راه‌اندازی ۴۴ گرم‌خانه در ۲۲ منطقه تهران است و در واقع ما باید در هر منطقه ۲ گرم‌خانه داشته باشیم، که این موضوع به شهرداران مناطق نیز ابلاغ شده است.

وی با بیان این که ظرفیت گرم‌خانه‌ها در سطح شهر تهران در فصل پاییز و زمستان دو برابر می‌شود، تاکید کرد: یکی از دغدغه‌های سازمان رفاه شهرداری تهران اطلاع‌رسانی به موقع به شهروندان است که امیدواریم در این زمینه رسانه‌ها همکاری لازم را با سازمان رفاه شهرداری تهران داشته باشند.

محمدی افزود: در طول شبانه‌روز ۳۵ گشت در سطح شهر تهران اقدام به جمع‌آوری افراد کارتن‌خواب و بی‌پناه می‌کنند که از این تعداد ۱۵ گشت سیار در شب فعالیت خود را انجام می‌دهند.

مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان این که باید تدبیری در خصوص راه‌اندازی گرم‌خانه‌ها در سطح محلات نیز انجام شود، گفت: این گرم‌خانه‌ها باید در دسترس افراد باشند تا آنها به راحتی به این مکان‌ها انتقال پیدا کنند و به طور متوسط در هر گرم‌خانه ۱۵۰ کارتن‌خواب و بی‌پناه ساماندهی شود.

وی ادامه داد: با تمهیدات پیش‌بینی شده ما می توانیم در فصل پاییز و زمستان ۸ الی ۹ هزار نفر کارتن‌خواب و بی‌پناه را در گرم‌خانه‌ها و مراکز بهاران در سطح شهر تهران ساماندهی و نگهداری بکنیم.

محمدی افزود: در حال حاضر ۱۷ گرم‌خانه در سطح شهر تهران با ظرفیت‌های مختلف فعالیت دارند که البته ظرفیت این مکان‌ها در فصل پاییز و زمستان دو برابر می‌شود.

مدیرعامل سازمان رفاه و خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: مراکز بهاران در سطح محلات نیز آمادگی ارائه خدمات به افراد آسیب‌دیده دارد و اگر زمانی نیاز باشد ۱۴ مرکز بهاران نیز همانند گرم‌خانه‌ها آماده پذیرش افراد آسیب‌دیده و بی‌پناه خواهند بود.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا مراکز بهاران در سطح شهر تهران به تعطیلی کشیده شده‌اند گفت: طی هفته آینده مرکز بهاران آماده پذیرش خواهد بود.

محمدی همچنین در خصوص برنامه‌ریزی سازمان رفاه و خدمات اجتماعی شهرداری تهران در خصوص جمع‌آوری متکدیان در سطح شهر تهران، گفت: در این رابطه باید تمام دستگاه‌ها از جمله بهزیستی و کمیته امداد ورود پیدا کنند و این افراد را ساماندهی کنند. ضمن این که با همه اقدامات ما می‌توانیم تعداد متکدیان را کاهش دهیم، اما نمی‌توانیم آنها را در سطح شهر تهران به صفر برسانیم.

منبع:فارس

کد خبر 361219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.