پروانه صانعی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه امروزه ژلهها با رنگ و طعمهای مختلف جزئی از سبد خوراکی خانوادهها شده است، اظهار کرد: ژله، ژلاتین و کلاژن را با جوشاندن استخوان حیوانات به دست میآورند؛ این ژله به صورت پودر و ورقههایی است که پروتئین کلاژن موجود در آن برای بدن انسان بسیار مفید است.
وی با تاکید بر اینکه ژلهها برای استخوانسازی و غضروفسازی بدن مفید هستند، افزود: در واقع ژله و ژلاتین میتواند به غضروفسازی کمک کند. ژله حاوی اثرات مفید دیگری برای بدن است و موجب داشتن پوست، مو و ناخن بهتری برای افراد است، وجود ژلهها در بدن هر شخصی برای استخوانها و غضروفها نیز مفید است به شرط اینکه با مقدار زیادی قند یا ترکیب شکر نباشد تا اثرات مفید این مواد کاهش پیدا کند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ژلاتین با افزایش قدرت گوارش یک پوشش مخاطی سالم در معده ایجاد میکند، اظهار کرد: در واقع گلیسین موجود در ژلاتین میتواند به هضم و جذب مواد مغزی مورد نیاز بدن کمک کند.
وی با بیان اینکه خواص ژله از ژلاتین موجود در آن حاصل میشود و هیچ کدام از ژلهها از نظر ارزش غذایی به دیگری برتری ندارد، ادامه داد: خوردن ژلههایی که از پودرهای آماده تهیه شده، توصیه نمیشود چرا که بیشتر پودرهای آماده حاوی شکر هستند و این میزان شکر بیشتر از مقدار ژلاتین و ژله موجود در آنها است.
صانعی در خصوص طعم خاص رنگهای مصنوعی و اسانسها در ژلهها گفت: ژلههای مصنوعی میتواند منجر به بروز بیش فعالی در کودکان شود و در بدن افراد ضعیفتر نیز موجب کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن میشود، همچنین مصرف این نوع ژلهها در برخی افراد باعث بروز مشکلات حاد گوارشی (اسهال) میشود و البته مصرف این خوراکی نیز برای کودکان زیر سه سال توصیه نمیشود.
وی به افراد دیابتی توصیه کرد: افرادی که دارای اضافه وزن و دیابت هستند و نمیخواهند کالری اضافه از شکر موجود دریافت کنند، خوردن ژلههای رژیمی یا بدون شکر به آنها توصیه میشود.
نظر شما