زباله‌های پلاستیکی زمین را خواهند بلعید!

سازمان ملل از آلودگی پلاستیکی به عنوان آسیبی جدی و غیر قابل جبران برای طبیعت و حیات دریایی یاد کرد و در این رابطه هشدار داد.

بنابر اعلامیه سازمان ملل هر ساله میلیون‌ها تن زباله­ های پلاستیکی دراقیانوس‌ها انباشته می‌شوند. این اتفاق یک بحران جدی برای زمین محسوب می‌شود زیرا این نوع از آلودگی باعث تخریب اکوسیستم اقیانوس‌ها می‌شود. در این رابطه پاسخ به برخی از سوالات می‌تواند موجب بالارفتن سطح آگاهی انسان‌ها و در نتیجه نجات سیاره­ زمین شود.

چرا آلودگی پلاستیکی برای طبیعت یک تهدید جدی به شمار می رود؟ 

حدود ۶۰ الی ۷۰ سال از عمر برخی پلاستیک­‌های تولید شده می‌گذرد؛ پلاستیک‌هایی که در صنایع و تجارت‌های مختلفی از جمله پوشاک، تغذیه، امور مهندسی، طراحی و همچنین ساخت و ساز­ها استفاده شده‌اند. 

شاید بتوان گفت بزرگ‌ترین مزیت پلاستیک‌ها، مشکل سازترین ویژگی آنها برای طبیعت محسوب می‌شود. در واقع دوام و ماندگاری پلاستیک برای مدت طولانی خطرسازترین ویژگی این محصولات است. تقریبا تمامی پلاستیک‌های تولید شده تا به امروز هنوز در چرخه طبیعت وجود دارند و سال‌های بسیار زیادی طول می‌کشد تا آنها از این چرخه خارج شوند و یا به عبارتی تجزیه شوند. 


تولید بطری های پلاستیکی یک جریان روبه رشد

بطری‌­های نوشیدنی یکی از رایج ترین زباله­‌های پلاستیکی به شمار می‌روند. به طور میانگین سالانه حدود ۴۸۰ میلیون بطری پلاستیکی به فروش می‌رسد که از این تعداد حدود ۱۱۰ میلیون بطری توسط کارخانه کوکاکولا تولید می‌شود! بر طبق آمار تا کنون کمتر از ۵۰ درصد از تعداد بطری‌های تولید شده برای بازیافت جمع آوری و حدود هفت درصد از آنها به بطری‌های جدید تبدیل شده­‌اند.
 
چه مقدار پلاستیک در زمین وجود دارد؟ 

بر اساس گزارش­‌ها تا کنون بیش از هشت میلیون تن پلاستیک بازیافت نشده و همچنین ۶.۳ میلیون تن آلودگی پلاستیکی در سراسر دنیا تولید شده است! از این میزان، تنها ۹ درصد بازیافت و ۱۲ درصد سوزانده شده‌اند و بر طبق آمار متاسفانه ۷۹ درصد از آن‌ها بر روی زمین و محیط زیست انباشته شده‌اند.


چه مدت طول می‌کشد تا محصولات پلاستیکی تجزیه شوند؟

مدت زمانی که برای تجزیه محصولات پلاستیکی نیاز است بر اساس شرایط محیطی و نوع محصول متفاوت است. برای مثال برای لیوان‌های یک بار مصرف ۵۰ سال، بطری­‌های فلزی ۲۰۰ سال، پوشک بچه و همچنین بطری­‌های پلاستیکی ۴۵۰ سال و برای تجزیه ریسمان ماهیگیری ۶۰۰ سال زمان نیاز است!

اگر تولید زباله ها به همین شکل و با چنین مدیریت و رویکردی ادامه یابد، پیش بینی می‌شود که تا سال ۲۰۵۰ تقریبا ۱۲ میلیون تن زباله پلاستیکی در طبیعت وجود خواهد داشت. از این رو اقدام و برنامه‌ای جدی برای مهار و مقابله با این معضل زیست محیطی نیاز است.

گزارش از: الهه جلالی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 358641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد رضا DE ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
    2 0
    سپاس از اطلاع رسانیتون. واقعا جای تامل داره، به کجا داریم میریم...
  • خسرو IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
    1 0
    اطلاعات خیلی خوبی بود ، حالا چکار باید کرد؟ بنظر می رسد هیچ کاری نمی توانیم بکنیم !
    • الهه جلالی IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
      2 0
      در گزارشات بعدی به این موضوع پرداخته میشود.
  • مخاطب همیشگی IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
    0 0
    عکس هایی که در گزارش های علمی قرار داده میشن انتخاب های هوشمندانه ای هستند و نشانه احترام به سلیقه خواننده. لطفا از تعداد عکس های تکراری در اخبار ایمنا کم کنید.برای مثال هر خبری از اقای نوروزی میزارین ایشون پشت بلندگوی رادیو هستن و بسیاری دیگه ... عکس اولین چیزیه که خواننده رو جذب میکنه
  • سپهر IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۵
    1 0
    گزارش هایی که به نظر ترجمه یا گرداوری هستند،کیفیت بسیار خوبی به بخش علمی اضافه کردند‌.لطفا در زمینه بحران اب در اصفهان هم این رویه در پیش بگیرید