۱۸ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۷
آسمان عاشقانه ایران در پاریس

در آثار تاریخی، فراتر از روزمرگی‌هایمان، میان عاشقانه‌هایی که یک روز معمار در گوش کاشی‌ها و آجرها زمزمه می‌کرده است می توان زیبایی‌هایی را یافت. عکاس باذوقی این زیبایی‌ها را با سبکی که گویی قدرت بازخوانی عاشقانه‌ها را دارند ثبت کرده است و آن‌ها را در پاریس شهر هنر و عشق به نمایش می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، داریوش فردی‌پور عکاس اصفهانی است که اکنون عاشقانه به آسمان نگاه کرده است و آثار تصویری متفاوت از بناهای تاریخی ایران را ثبت کرده است این آثار پس از نمایش در خانه هنرمندان ایران، از امروز به مدت ۱۴ روز در پاریس برای بازدید عموم به نمایش گذاشته می شود.

داریوش فردی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بعد از برگزاری موفقیت آمیز نمایشگاه "گاهی عاشقانه به آسمان نگاه کن" در خانه هنرمندان ایران، رایزن فرهنگی سفارت ایران در فرانسه بعد از دیدن نمونه ای از این آثار برای برگزاری این نمایشگاه در پاریس اعلام آمادگی کرد و امروز این نمایشگاه افتتاح خواهد شد.

این عکاس با اشاره به آثار خود در این نمایشگاه افزود: آثار درباره بناهای تاریخی و میراث فرهنگی کشور بخصوص بناهای تاریخی اصفهان است، از بناهای تاریخی شهرهای دیگر ایران هم عکاسی کرده ام اما از بناهای تاریخی اصفهان در آثارم بیشتر به چشم می خورد. بناهایی چون کاخ هشت بهشت، عالی قاپو، چهلستون، مسجد حکیم،  مسجد جامع عباسی، مسجد جامع عتیق، مسجد شیخ لطف‌الله، مسجد علی را در این آثار می توان دید.

وی ادامه داد: این آثار در قالب ۳۵ عکس می‌باشد و بدلیل اینکه از دیر باز فرانسه مهد هنر بوده و مردمی هنردوست داشته است مایل بودم شروع نمایشگاه در کشور فرانسه و شهر پاریس باشد که تاریخ آن ۹ الی ۲۲ نوامبر ۲۰۱۸ (هجدهم آبان‌تا یکم آذر ۱۳۹۷) است .

فردی‌پور با اشاره به اسم این نمایشگاه و رابطه آن با آثارش گفت:  خط دید و نگاه ما اکثرا در یک خط مستقیم و رو به جلو است و به ندرت به زاویه های دیگر مثلا رو به بالا نگاه می کنیم . تمامی عکس های من در این نمایشگاه از زاویه رو به بالا گرفته شده است بخصوص در بناهای تاریخی زیبایی ها از این زاویه چندین برابر است . برای همین اگر یک حس زیبا همراه با لنز دوربین ترکیب گردد زیبایی های سحر کننده ای ثبت می‌شود برای همین نام "عاشقانه به آسمان نگاه کن" را برای این مجموعه آثار انتخاب کردم. مجموعه بعدی من با نام "دستهایی به وسعت آسمان" است که موضوع آن مستند اجتماعی و مردم شناسی و در قالب میراث فرهنگی ناملموس ایران تعریف شده است و مدت دو سال است در حال تهیه آن هستم و سعی می کنم تا سال آینده برای نمایشگاه بعدی من که مجددا در پاریس است آماده شود.

 این هنرمند در پاسخ به این سوال که برگزاری این نمایشگاه چه دستاوردی دارد تصریح کرد: میراث فرهنگی هویت تاریخی هر کشوری است و هرچه این قدمت بیشتر باشد نشان دهنده کهن بودن تاریخ و فرهنگ آن کشور است و ایران از این لحاظ جزء کشورهای مطرح می باشد. سعی کردم با عکسهایم مردم دیگر کشورها را با بناهای کشورم از زاویه متفاوت و کمتر دیده شده آشنا کنم و به نظر من این خود بزرگترین دستاورد است.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری این نمایشگاه ها افزود: در طول تاریخ همیشه فرهنگ نقش بسیار مهمی در روابط بین کشور ها داشته است و خواهد داشت؛ شاید چنین به نظر برسد که تصمیم اصلی در روابط کشورها بر اساس تنش زدایی توسط رهبران و سیاست مداران آنها گرفته می شود، اما مردم نیز می توانند در اتخاذ و پیگیری این سیاست نقش بسیاری داشته باشند. هنگامی که مردم کشوری به دلیل تبادلات فرهنگی تصور خود را نسبت به یک کشور تغییر می دهند شرایط را برای تصمیم رهبرانشان جهت تغییر رویکرد نسبت به کشور مورد نظر فراهم می کنند؛ چرا که تصمیمات رهبران متاثر از افکار عمومی در جامعه است.

کد خبر 358105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۸
    0 0
    زیبا