به گزارش خبرنگار ایمنا رسول حیدری بعد ظهر امروز (پنجشنبه) در همایش تخصصی امنیت غذایی و محصول سالم در اتاق بازرگانی اصفهان، اظهار کرد:در ایران از گذشته تا کنون همه جا سلامتی در اولویت بوده است، سرمایه اقتصادی و انسانی بدون سرمایه اجتماعی نابود می شود، اعتماد مهم ترین سرمایه اجتماعی است که با صداقت مسئولان رابطه مستقیم دارد و این امر در حوزه امنیت غذایی از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
وی تصریح کرد: در بحث امنیت غذایی در تحقیقات بخش کشاورزی به این نتیجه رسیدیم که نسبت به سبد، سفره و لقمه غذایی توجه زیادی نشده است و بسیاری از خوراکی های بدون مواد مغذی موجب بیماری و مرگ و میر انسان ها می شوند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه خوراکی های سالم دارای مواد مغذی هستند، افزود: باید به ۵۵ مواد مغذی موجود توجه کنیم و اگر سالم به روده برسند و نیاز سلول را تامین کند به امنیت غذایی دست می یابیم.
وی ادامه داد: بیش از ۴۸ درصد بیماری ها به دلیل نبود امنیت غذایی است و فراوری اشتباه محصولات ارگانیک، ناسالمی محصولات غذایی را به همراه دارد.
حیدری با بیان اینکه مردم ایران در افسردگی، خستگی و اعتیاد رتبه زیر ۱۰ را دارند، اظهار کرد: سازمان آموزش و پرورش و صدا و سیما دو رکن اساسی برای تبلیغ محصولات غذایی سالم هستند.
وی تصریح کرد: بیش از ۳۵ درصد پسماند نان در کشور وجود دارد و برای اصلاح قیمت نان باید بیاموزیم که این ماده غذایی خوب، قیمت ندارد. نان غذای سالم مردم ایران است؛ مصرف نان سفید و مواد غذایی بدون مواد مغذی انرژی لازم را به مغز نمی رساند و امنیت غذایی اشخاص را دچار مشکل می کند.
کارشناس و محقق تغذیه و سبک زندگی سالم با بیان اینکه غذا و محصولات سالم موجب رسیدن انرژی زیادی به بدن می شود، گفت: همان طوری که به انرژی هسته ای می اندیشیم باید به انرژی غذایی و امنیت در این بخش هم توجه کرده و اصلاح آن بایستی از مزرعه تا بشقاب انجام شود.
حیدری با تاکید به اینکه تولید نان با مواد مغذی در جامعه موجب کاهش پسماندها می شود، اضافه کرد: بنابراین باید از بشقاب به مزرعه بازگشته و به دنبال حل مشکلات در این بخش باشیم.
به گفته وی؛ امروز باید در فراوری محصول توجه ویژه ای شود و ارزش غذایی نان در جوانه گندم است. سالم ترین غذا باید در رطوبت کافی تهیه شود و سفره با نان کامل و غذای پخته شده با رطوبت سفره غذایی سالم است.
کارشناس و محقق تغذیه و سبک زندگی سالم خاطرنشان کرد: بایستی با برنامه ریزی روی محصولات سالم تمرکز کرده و به تولید این محصولات مجوز داده شود. اعتماد مردم باید با یک برند درست جلب شود و تلاش در این زمینه برای تهیه غذای سالم ضروری به نظر می رسد.
ایرانی ها شش برابر میانگین جهانی شکر می خورند
نظر شما