افزایش قدرت شناخت کودکان با کاهش مصرف مواد قندی در دوران بارداری

یافته های جدید نشان می دهد که ضعف قدرت شناخت در دوران کودکی خصوصا در حافظه و یادگیری زمانی ایجاد می شود که زنان باردار و فرزندانشان مقادیر زیادی از شکر را در سبد غذایی خود قرار می دهند.

به گزارش سرویس علمی ایمنا و به نقل از پایگاه خبری sciencedaily، اینطور بنظر می رسد که جایگزینی انواع نوشابه های قندی با نوشابه های رژیمی در دوران بارداری نیز تاثیرات منفی به دنبال دارد. با این حال مصرف میوه ها توسط کودکان اثرات مثبتی را به دنبال داشته و افزایش سطح قدرت شناختی را به دنبال دارد.

محققان کالج مریماک، دانشکده علوم سلامت هاروارد و دانشکده بهداشت عمومی چان ارزیابی رژیم غذایی مربوط به ۱۰۰۰ زن بارداررا طی پروژه تحقیقاتی موسو به ویوا از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ جمع آوری کردند. رژیم غذایی فرزندان آنها در اوایل کودکی نیز ارزیابی شد. قدرت شناخت کودکان در اوایل و اواسط دوران کودکی (به ترتیب در ۳ سالگی و ۷ سالگی) متعاقبا مورد سنجش قرار گرفت.

نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف مواد قندی توسط مادر بویژه نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی (SSBs)، مشکلات زیر را بدنبال دارد:

•           ضعف قدرت شناختی دوران کودکی که کاهش توانایی های غیر کلامی برای حل مسائل جدید و تحلیل حافظه کلامی را بدنبال دارد.

•           ضعف هوش عمومی

•           ضعف توانایی حرکتی، دیداری و توانایی های بصری در اوایل کودکی

•           ضعف توانایی های کلامی در اواسط دوران کودکی

•           ضعف هوش کلامی در اواسط کودکی

از سویی دیگر استفاده از فروکتوز و میوه در اوایل دوران کودکی با موارد زیر رابطه مستقیم دارد:

•           سطح بالاتری از مهارت شناختی در حوزه های مختلف و فراگیری واژگان بیشتر

•           توانایی های بهتر مهارت های دیداری در اوایل دوران کودکی و هوش کلامی بالاتر در اواسط دوران کودکی

•           مصرف آبمیوه نیز هیچ نوع تاثیری بر بهبود قدرت شناختی از خود نشان نداد زیرا شامل قسمت های دیگری از میوه نظیر فیتوکمیکال ها می شود، نه فروکتوزها.

نتایج این تحقیق در مجله  The American Journal of PreventiveMedicine منتشر شده است.

کد خبر 342165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.