خشونت دلیل تشکیل ۲۵.۵ درصد پرونده های قضایی است

مدیر کل پیشگیری های وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: عامل تشکیل ۲۵.۵ درصد پرونده های دستگاه قضایی ریشه در اقدام های خشونت آمیز افراد در جامعه دارد.

به گزارش ایمنا، علیرضا ساوری اظهار کرد: ضرب و جرح عمدی مانند نزاع فردی و جمعی، توهین، تهدید و تخریب که ۲۵.۵ درصد پرونده های ورودی را به خود اختصاص داده است، ریشه در خشونت دارد.

وی با بیان اینکه بخش عمده ای از خشونت ها بدون برنامه ریزی قبلی و صرفا ناگهانی شکل می گیرد، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه این خشونت ها بدون برنامه‌ریزی قبلی است اما تبعات آن برای طرفین نزاع خسارت بار و سنگین است.

مدیر کل پیشگیری های وضعی قوه قضاییه با بیان اینکه می توان جلوی ۹۰ درصد وقوع نزاع ها را گرفت، افزود: از مهم ترین راهکارها برای کاهش نزاع، آموزش مهارت های زندگی مانند کنترل غضب، فرو خوردن بغض ها و اتخاذ تصمیم عاقلانه در صحنه اولیه است.

ساوری تصریح کرد: فرصت بروز خشونت در حوزه پیشگیری های وضعی قابل کنترل است یعنی با ممانعت یا ممنوعیت حمل سلاح سرد و مجازات افرادی که از سلاح سرد استفاده می کنند، می توان وقوع این حوادث را کاهش داد.

وی گفت: با استفاده از بانک ژنتیک برای آن دسته از افرادی که در بروز جرائم ضرب و جرح، دخیل هستند می توان از بروز خشونت و به دنبال آن وقوع جرائم غیر قابل جبران جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: برخی افراد بیش از سه تا ۱۰ پرونده ضرب و جرح در دستگاه قضایی دارند که باید شناسایی شوند. هم‌چنین دادن آگاهی های عمومی، پیگیری مسایل درمانی افرادی که دارای اختلالات روحی و روانی هستند و انجام اقدامات روان درمانی بر روی این افراد می تواند در کاهش و پیشگیری از این پدیده موثر باشد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

کد خبر 341544

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.