شناسایی ۳۴ کانون آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان در اصفهان

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: در حال حاضر ۳۴ کانون بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان شناسایی شده که خسارت این واحدها تا این لحظه ۲ میلیارد تومان برآورد شده است.

شهرام موحدی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در خصوص پیشرفت بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان، اظهار کرد: بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان به عنوان یک بیماری ویروسی، بسیاری از کشورهای دنیا و از جمله ایران را درگیر خود کرده است که موج دوم آن از آذر ماه وارد اصفهان شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۳۴ کانون بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان در اصفهان شناسایی شده است، گفت: بزرگترین کانون این بیماری در گلپایگان است و علاوه بر آن شهرستان های اصفهان، آران و بیدگل، خمینی شهر، گلپایگان، لنجان، نجف آباد، فریدون شهر، اردستان و کاشان درگیر این بیماری شده اند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ قطعه طیور در استان اصفهان معدوم شده است، افزود: هم اکنون حدود ۲۲ تا ۲۳ میلیون قطعه طیور در استان اصفهان در حال پرورش داریم که اداره کل دامپزشکی در کنار سایر دستگاه ها به دنبال کنترل این بیماری و حفظ امنیت و سلامت مرغداری ها است.

وی با تاکید بر اینکه گسل فعال بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان در زیر مرغداری های کشور فعال است، تصریح کرد: هر گونه قصور و عدم دقت از طرف واحدهای پرورش طیور و پرندگان، موجب سرایت این بیماری به سایر واحدها می شود.

موحدی با بیان اینکه کانون اصلی بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان بعضا در واحدهای غیرمجاز شناسایی می شود، گفت: متاسفانه واحدهای غیرمجاز با اعمال رفتارهای پرخطر، اقدام به رهاسازی لاشه های پرندگان خود در طبیعت می کنند.

وی با بیان اینکه ویروس بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان از نوع H۵N۵ است، اظهار کرد: در این نوع ویروس، گزارشی از تلفات انسانی در دنیا و کشورمان ارائه نشده است، اما رفت و آمد برخی مرغداران به دیگر شهرهای درگیر این بیماری همچون قم، موجب گسترش آن در اصفهان شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان همچنین با اشاره به معدوم شدن ۵۲ تن تخم مرغ در اصفهان به دلیل بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان، گفت: میزان خسارت واحدهای پرورش طیور استان بابت دان، تخم مرغ و طیور، ۲ میلیارد تومان برآورد شده است که در کمترین زمان ممکن پرداخت خواهد شد. همچنین سال گذشته ۳.۵ میلیارد تومان بابت خسارت این بیماری در اصفهان پرداخت شد.

وی یادآور شد: خسارت طیور معدوم شده ناشی از بیماری آنفولوآنزای فوق حاد پرندگان به واحدهای دارای مجوز که طیور خود را بیمه کرده اند، پرداخت می شود.

کد خبر 337934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.