تصویب یک قطعنامه حقوق بشری دیگر ضد ایران

سازمان ملل متحد با ۸۳ رای مثبت در مقابل ۳۰ رای منفی و ۶۸ رای ممتنع قعطنامه ای را در انتقاد از وضعیت حقوق بشر در ایران تصویب کرد.چین، کره شمالی، پاکستان، روسیه، سوریه و ونزوئلا از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند.

به گزارش ایمنا، این قطعنامه به ابتکار کانادا در کمیته امور اجتماعی، انسانی و فرهنگی سازمان ملل (کمیته سوم مجمع عمومی) تنظیم شده بود. گزارش می شود که کانادا برای تهیه آن با ده ها کشور و سازمان حقوق بشری رایزنی کرده است. این قطعنامه نسبت به نقض حقوق بشر در بسیاری زمینه ها در ایران «نگرانی جدی» ابراز می کند؛ اما در عین حال از پیشرفت در بعضی زمینه ها استقبال می کند.

این قطعنامه پنج صفحه ای نسبت به توسل ایران به شکنجه، وضعیت بد زندان ها، دستگیری های خودسرانه، محدودیت ها بر آزادی دینی و عقیدتی و تبعیض علیه اقلیت های قومی و مذهبی و همچنین زنان ابراز نگرانی می کند. این قطعنامه در پی گزارش ۲۳ صفحه ای «عاصمه جهانگیر» گزارشگر ویژه حقوق بشر درباره ایران که ماه پیش منتشر شد تصویب می شود. 

قطعنامه جدید همچنین از پیشرفت ایران در زمینه قوانین مربوط به اعدام، مشارکت در کمیته حقوق کودکان و کمیته حقوق معلولان استقبال کرد. این قطعنامه همچنین به فرآیند مسالمت آمیز انتخاباتی ایران اشاره می کند و از تماس ایران با گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل استقبال می کند.

از دیگر نکات مطرح شده در این قطعنامه  این است که همسو با بسیاری از سازمان های حقوق بشری شمار بالای موارد صدور حکم اعدام از جمله علیه افراد در زیر سن قانونی و بر اساس «اعترافات اجباری» را به شدت مایه نگرانی می داند. این قطعنامه همچنین جمهوری اسلامی ایران را به پایان«استفاده گسترده و نظام مند از بازداشت های خودسرانه، از جمله استفاده از آن برای هدف گرفتن شهروندان دوگانه و خارجی» ترغیب کرد.

از دیگر نکاتی که به آن اشاره شده است نیاز به رسیدگی به «وضعیت بد» زندان های ایران به خصوص «جلوگیری از دسترسی به معالجات لازم پزشکی است». این قطعنامه از ایران می خواهد به دستگیری چهره های مخالف که بعد از انتخابات ۱۳۸۸ تحت حصر قرار گرفتند پایان دهد.

چین، کره شمالی، پاکستان، روسیه، سوریه و ونزوئلا از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه رای منفی دادند. نماینده ایران در این جلسه به خاطر نقش کانادا در تهیه این گزارش از آن کشور انتقاد کرده و آن را سندی سیاسی خوانده است. قائم مقام نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، استانداردهای دوگانه و تبعیض آمیز را جزء جدایی ناپذیر سیاست خارجی کشورهایی همچون کانادا دانست که دهن کجی به حقوق بشر است.

کد خبر 327938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.