هفتمین المپیاد کشوری ربات‌های آموزشی آریاناکاپ در اصفهان برگزار شد

هفتمین المپیاد ربات‌های آموزشی آریاناکاپ در سطح کشوری به همت آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد چیستا رباتیک صدرا اصفهان و با حمایت اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از روابط عمومی آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان، هفتمین المپیاد ربات‌های آموزشی آریاناکاپ در سطح کشوری به همت آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد چیستا رباتیک صدرا اصفهان و با حمایت اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان در تاریخ ۲۴ شهریورماه ۱۳۹۶ در سالن سنجش مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهید رجایی اصفهان برگزار شد.

داوود جعفری دبیر این المپیاد اظهار کرد: آریانا کاپ بزرگترین رویداد رباتیک مهارت آموزان فنی و حرفه ای است، این مسابقات در سطح کشوری برگزار شده و در بخش دانش‌آموزی از لحاظ کیفیت و لیگ‌های اجرا شده با مسابقات ملی برابری می‌کند.

وی افزود: قوانین این مسابقات منطبق با قوانین ملی، بین‌المللی و مسابقات ملی مهارت است و بستر مناسبی برای ارتقاء آمادگی جهت شرکت در مسابقات کشوری و جهانی ملی- مهارت به حساب می آید.

جعفری اذعان کرد: تعداد شرکت‌کنندگان در این دوره از مسابقات ۴۸۰ نفر بود که در قالب ۳۴۰ تیم و ۱۴ لیگ تخصصی به رقابت پرداختند.

وی در ادامه به تصریح لیگها پرداخت و گفت: ۱۴ لیگ تخصصی شامل لیگ رالی سرعتی به منظور ایجاد فضایی بانشاط جهت کارآموزان دوره دبستان همراه با ساخت ماشینی که در آن بتوانند گیربکس های سرعتی را طراحی کنند است، همچنین لیگ خلاقیت، با توجه به این که فعالان در زمینه رباتیک، در طراحی و ساخت ربات های غیر مسابقه ای هم فعالیت دارند ولی در هیچ مسابقه ای مجال ارائه آن را نمی یابند. بخشی را به ارائه ربات های غیر مسابقه ای اختصاص دادیم.

دبیر المپیاد ربات‌های آموزشی آریاناکاپ افزود: لیگ ربات انباردار، برای آشنایی با ربات های جابجا کننده اجسام و ربات های انبار دار در صنایع و کارخانه ها و مکانیزم های مربوطه در نظر گرفته شد. همچنین از آنجایی که هدف از برگزاری این مسابقه ایجاد محیطی شاد و با نشاط جهت رویارویی ربات های جنگنده با قابلیت ها و مکانیزم های متفاوت است تا دانش آموزان بتوانند از ایده ها و تجربیات رقیبان خود بهره گیرند لیگ ربات جنگجو اهمیت داشت.

وی در ادامه با بیان این که لیگ ماموریت سری یکی دیگر از لیگهای تخصصی این المپیاد بود و این مسابقه با ایجاد فضایی زنده و جذاب سعی کرد تا کارآموزان با استفاده از قوه خلاقیت خود و مطالب علمی که آموخته اند راه حلی برای انجام ماموریتی که پیش رو دارند، پیدا کنند، لیگSniper را بیان کرد و گفت: این لیگ ربات باید بتواند ابتدا در یک مسیر ناوبری حرکت کرده و مسیر درست را پیدا کند. سپس هدف های پیش بینی شده در مختصات مشخص را با نور لیزر شلیک کند.

جعفری تاکید کرد: لیگ ربات بالابر وزنه هم یکی دیگر از لیگهای تخصصی این المپیاد است، و هدف از برگزاری این رقابت این است که دانش آموزان در قالب انجام مسابقه ربات مورد علاقه خود، مفاهیم آموزش دیده از قبیل ساخت گیربکس های قدرتی، ساخت شاسی و استفاده از قرقره های ساده و مرکب را اجرا کرده و از ایده های یکدیگر بهره علمی ببرند.

به گفته جعفری یکی دیگر از لی گها، لیگ ربات کاوشگر است، هدف از ساخت ربات های کاوشگر، جستجو و بررسی، نمونه برداری در محیط های ناشناخته بدون به خطر انداختن جان انسان ها است.

وی اضافه کرد: لیگ RobotBall ایجاد فضایی پر نشاط و جذاب توسط شرکت کنندگان در این رقابت و به کار گیری کلیه مکانیزم های پرتابی، لنگ و سایر مکانیزم هایی که کارآموزان آموزش دیده و با خلاقیت خود برای ساخت این ربات ترکیب می کنند.

جعفری در معرفی لیگ طراحی سه بعدی عنوان کرد: در دنیای پیشرفته صنعتی، آگاهی داشتن از نرم افزارهای شبیه سازی در سنین پایین باعث رشد خلاقیت و نوآوری و صنعتی شدن فرد می شود.

وی در رابطه با لیگ چالش فضایی اظهار کرد: ربات های فضاپیما روز به روز بیشتر مورد نیاز بشریت قرار می گیرند، بشر هم اکنون به کره های دیگر این منظومه رسیده است، ربات ها به راحتی می توانند در این کره ها حرکت کنند و اطلاعات جدیدی از آن محدوده به زمین ارسال کرده و بشریت را به دانش های جدیدی برساند.

گفتنی است در فینال این دوره از مسابقات کارآموزان از شهرهای یزد، بندر گناوه، اصفهان، بوشهر، مشهد، کرج، سراوان، کرمان، کوهپایه، تیران، شاهین شهر، بهشهر و نجف آباد موفق به کسب مقام های اول تا هفتم شدند.

کد خبر 320136

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.