سوسیس و کالباس ها نیازی به سرخ کردن ندارند

در امریکا طبق تحقیقات انجام شده هر نفر سالانه نزدیک به ۷۰ کیلوگرم و در اروپا ۶۰ کیلوگرم فرآورده های گوشتی مصرف می کند اما آمارهای ایران به جز متفاوت بودن میزان مصرف، به یک چرخش قابل تأمل هم اشاره می کند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری ایمنا، هر ایرانی تا ۴ سال پیش سالانه ۶.۵ کیلوگرم سوسیس و کالباس و فرآورده های گوشتی استفاده می کرده در صورتی که یکسال بعد این مصرف به ۳ کیلوگرم رسیده است

این کاهش چشمگیر است اما همه افراد جامعه لازم است بدانند که چه محصولی را از کجا بخرنند.

در این فرصت درباره باید ها و نبایدهای مصرف فرآورده های گوشتی، گفتگویی را با «دکتر مسعود صامی - متخصص بهداشت و کنترل مواد غذایی» انجام داده ایم که در ادامه مشروح آن را می خوانید:

منظور از فرآورده های گوشتی دقیقاً چه محصولاتی است؟

انواع محصولاتی که گوشت به عنوان یکی ترکیب اصلی در آنها اضافه می شود از آنها به عنوان فراورده های گوشتی یاد می شود مثل انواع سوسیس و کالباس ها، انواع برگرها، ناگت ها

بسته به نوع محصول مواد پر کننده آنها در نظر گرفته می شوند و فرمولاسیون دارد که بسیاری از آنها جهانی هستند.

معمولاً میزان نمک فرآورده های گوشتی زیاد است، دلیل آن چیست؟

مقدار نمک در فرآورده های گوشتی کمک می کند که فرآورده دارای قوام مناسب شود، ۲ درصد نمک را به طور معمول در این محصولات استفاده می کنند.

البته بسیاری از کارخانجات میزان مصرف نمک را به ۱.۵ درصد در فرآورده های خود کاهش داده اند.

مصرف کنندگان باید توجه داشته بانشد که هنگام مصرف این مواد دیگر نمک به آنها اضافه نکنند.

ارزش غذایی فرآورده های گوشتی چقدر است؟

در منابع علمی وقتی نگاه می کنیم، فرآورده های گوشتی به خاطر اینکه گوشترا همراه با برخی ترکیبات تهیه می کننذد، عنوان می شود ارزش غذایی این محصولات بیشتر از خود گوشت به تنهایی است، چون در این محصولات پروتئین حیوانی را داریم، پروتئین های گیاهی، روغن ها یا چربی های حیوانی اضافه می شود.

از نظر ارزش غذایی، بالاتر از گوشت است هرچند یک محصول سالم ارزش غذایی بالاتر از گوشت به تنهایی را دارد.

آیا می توان سوسیس و کالباس را یک غذای کامل تلقی کرد؟

سوسیس و کالباس جزو غذاهای فست فود است، در دنیا ۴ نوع از این فرآورده ها را داریم اما در ایران فقط یک نوع تحت عنوان فرآورده حرارت دیده داریم.

سوسیس و کالباس های موجود در کشور ما همگی حرارت دیده هستند و آماده مصرف می باشند، بنابراین از نظر چربی و نمک و ترکیب سرطان زایی که دارند باید محدود مصرف شوند.

مصرف یک بار در هفته آن هم به میزان محدود اشکالی ندارد.

چه کارهایی می توان انجام داد تا ضرر مصرف این مواد کاهش یابد؟

نباید این محصولات را دوباره حرارت دهیم، کباب کردن محصولات سوسیس و کالباس بالاترین ضرر را برای سلامتی انسان دارد.

سوسیس و کالباس های آماده در بازار پخته شده هستند و نیازی به سرخ کردن ندارند.

پس چرا جا افتاده که به خصوص سوسیس ها حتماً باید سرخ شوند ولی کالباس را می توان معمولاً حرارت نداده مصرف شود؟

 سوسیس و کالباس از نظر علمی هیچ تفاوتی با هم ندارند، چون میزان رطوبت کالباس کمتر است، شاید از قدیم گمان می کردند که نیازی به حرارت ندارد.

آیا اینکه عنوان می شود هرچقدر میزان گوشت در سوسیس و کالباس بیشتر باشد، کیفیت بهتری دارد؟

هر چه درصد گوشت را در این ترکیبات بالا بریم، از نظر ارزش غذایی تفاوتی پیدا نمی کند.

امروزه به دلیل پیشرفت های ایجاد شده، محصولات متنوع تر شده اند. هر چه میزان گوشت بیشتر باشد چربی محصول کمتر است و یکی از ضررهای آن کمتر می شود.

چگونه می توان به کیفیت این محصولات پی برد؟

اگر مصرف کنندگان قصد دارند محصول سالمی را خریداری کنند، حتماً باید به نکاتی دقت کنند از جمله اینکه هر محصول باید دارای علامت استاندارد و پروانه ساخت بهداشتی باشند.

سامانه هایی وجود دارد که می توان کد محصولات را ارسال و از صحت آنها اطمینان حاصل کرد.

برخی کارخانجات معتبر تر که گواهی های ایزو ۲۲۰۰۰، ۹۰۰۰۱ و ۹۰۰۲ را دریافت کرده اند، کیفیت محصولات خود را اثبات می کند.

نکته مهم این است که اگر بسته بندی کالباس باز شود فقط تا یک هفته فرصت استفاده از این محصول وجود دارد.

برای تهیه کباب لقمه ها و یا سایر فرآورده های گوشتی از چه گوشتی استفاده می شود؟

معمولا برای تولید آنها از گوشت انواع حیوانات حلال گوشت استفاده می شود مثل گاو، مرغ، بوقلمون بسته به نوع محصول استفاده می شود.

کارخانجاتی که مصرف گوشت بالای دارند، معمولاً از گوشت های وارداتی استفاده می کنند همراه با گوشتی که در داخل کشور تولید می شود.

کد خبر 317495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.