شهرداری بدون رأی کمیسیون ماده صد حق تخریب ندارد

مدیریت کمیسیون های ماده صد شهرداری مرجع شبه قضایی رسمی رسیدگی به تخلفات ساختمانی است ؛ این مدیریت نقشی پیشگیرانه در گسترش ناموزون و غیراصولی ساختمان ها و احداث بناهای مازاد و مغایر با پروانه ساخت دارد.

به گزارش ایمنا، کمیسیون ماده صد قانون شهرداری در رسیدگی به انواع تخلفات ساختمانی صلاحیت ذاتی دارد؛ به این معنی که هیچ مرجعی حق رسیدگی به این تخلفات را ندارد و حتی دادگستری نیز به استناد صلاحیت عام خود از چنین صلاحیتی بهره مند نیست.

این کمیسیون متشکل از سه عضو اصلی شامل:  نماینده دادگستری،  نماینده ووزارت کشور و نماینده شورای اسلامی شهر می باشد.

ماده صد شهرداری در جهت نظم بخشیدن به شهر سازی و ساخت و سازهای شهری می باشد و مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن قبل از هر اقدامی به تفکیک اراضی یا عملیات عمرانی و ساخت ساز بایستی از شهرداری پروانه (مجوز) اخذ نمایند  و شهرداری مکلف به جلوگیری از از عملیات ساختمانی بدون مجوز و خلاف پروانه صادره در زمین های محصور و غیر محصور می باشد .

البته ماده صد قانون شهرداری ها از جمله مواد بسیار کاربردی است که آنچنان که باید نسبت به شناخت و آگاهی آن اقدامی صورت نگرفته است.

اهمیت موضوع به جهت آگاهی بخشی به عموم و پیشگیری از تخلفات ساختمانی مردم و ارتقای آگاهی شهروندان ما را بر آن داشت تا در نوشتاری که در ادامه از نظرتان می گذرد، پاسخ برخی از سؤالاتی را که در بین شهروندان متداول است، از زبان"غلامعلی فیض اللهی- مدیرکمیسیون های ماده صد شهرداری اصفهان"  اطلاع رسانی کنیم.

در باره چارت تشکیلاتی کمیسیون های ماده صد شهرداری اصفهان بیشتر توضیح دهید؟

مدیریت کمیسیون های ماده صد شهرداری مرجع رسمی رسیدگی به تخلفات ساختمانی است؛ این مدیریت نقشی پیشگیرانه در گسترش ناموزون و غیراصولی ساختمان ها و احداث بناهای مازاد و مغایر با پروانه ساخت دارد.

هر کمیسیون متشکل از سه عضو اصلی شامل:  نماینده دادگستری،  نماینده ووزارت کشور و نماینده شورای اسلامی شهر می باشد.

این مدیریت وظیفه برنامه ریزی وامور اجرایی را به عهده دارد وهیچ گونه نقشی در صدور رأی پرونده های کمیسیون های ماده صد ندارد وارجاع ارباب رجوع به این مدیریت منجربه سرگردانی آنها خواهد شد.

مدیریت ماده صد شهرداری دارای ۱۰ کمیسیون است که هر کمیسیون متشکل از سه نماینده دادگستری، شورای اسلامی شهر و وزارت کشور می باشد همچنین نماینده ای از شهرداری بدون حق رای مکلف است برای ارائه توضیحات لازم در جلسات این کمیسیون حضوریابد.

هنگامی که در ساخت و ساز تجاوز به معابر شهری انجام شود، چه باید کرد؟

مالکین در این مورد موظفند هنگام نوسازی بر اساس پروانه ساختمان و طرح های مصوب، موارد اصلاحی را رعایت نمایند و در صورتی که خلاف پروانه یا بدون پروانه ساختمان تجاوزی در این رابطه صورت گیرد، شهرداری مکلف است از ادامه عملیات جلوگیری کرده و پرونده را به کمیسیون ماده صد ارجاع دهند.

برای ایجاد تغییرات در نقشه ساختمان بهترین راهکار چیست؟

بسیاری از مردم پروانه می گیرند اما در حین ساخت و ساز به این نتیجه می رسند که متراژ بالکن منزل را افزایش داده یا یک طبقه اضافه کنند و تغییراتی در شکل ساختمان ایجاد کنند.

گاهی اینگونه درخواست ها را به معمار یا مهندس ناظر ساختمان انتقال می دهند و شاید مهندس یا پیمانکار به مالک بگوید ساخت و ساز را انجام دهید و بعد جریمه آن را به شهرداری پرداخت کنید؛ در صورتی که با توجه به اینکه در قسمتی از پروانه ساختمان برگه اصلاحیه وجود دارد، اگر مالک یا ذی نفع به شهرداری مراجعه و پروانه ساختمان را اصلاح کنند، هزریمنه های کمتری متحمل می شود.

ممکن است مالک ساختمانی را بسازد، پرونده در کمیسیون ماده صد مطرح شود و کمیسیون رأی بر تخریب صادر کند و همه هزینه ها و مشکلات ساخت و ساز از بین می رود و مالک از نظر فکری، مالی، روحی و روانی دچار مشکل می شود، بنابراین اگر قرار است تغییراتی در ساختمان ایجاد شود، بهترین راهکار اصلاح پروانه ساختمان است تا هزینه کمتری پرداخت شود.

آیا شهرداری رأساً حق تخریب ساختمان خلاف را دارد؟

خیر، شهرداری بدون رأی کمیسیون ماده صد حق تخریب ندارد، اما اگر رأی قطعی کمیسیون ماده صد باشد رأسا بدون هماهنگی با دادستانی و نیروی انتظامی می تواند رأی را اجرا کند مگر اینکه بخواهد ورود به منزل کند که در این باره دستور دادستانی لازم است.

آیا شهرداری می تواند با متخلف ساختمانی توافق کند؟

اگر برای پرونده در کمیسیون ماده صد رأی صادر شده باشد، شهرداری به هیچ عنوان نمی تواند با متخلف ساختمانی توافق کند و این خلاف است؛ اما اگر تخلف شاکی نداشته باشد و جزیی باشد شهرداری می تواند توافق کند و در چارچوب جریمه از مالک اخذ نماید.

اما در نهایت از لحاظ قانونی شهرداری نمی تواند با متخلف ساختمانی توافق کند.

برخی از افراد هستند که وعده گرفتن مجوز برای ساخت طبقه یا دیگر امکانات ساختمان را به مالک می دهند، آیا می توان به این افراد اعتماد کرد؟

به هیچ عنوان!، در بسیاری از مناطق افراد سودجو به عنوان واسطه خود را معرفی می کنند، پول می گیرند و وعده می دهند که برای ساختمان مجوز ساخت یک طبقه اضافه را می گیرند، اما مالکان یا ذی نفعان به هیچ وجه نباید به افراد غیر مسؤل اعتماد کنند و مالکان چنانچه مشکلی دارند خودشان به شهرداری مراجعه کنند.

نشانی کمیسیون ماده صد شهرداری اصفهان  واقع در: خیابان کاوه، پل چمران، جنب شهرداری منطقه ۷، معاونت شهرسازی و معماری، کمیسیون ماده صد می باشد و ما آماده پاسخگویی به شهروندان هستیم.

در صورتی که مدت اعتبار پروانه ساختمانی تمام شده اما هنوز ساخت و ساز انجام نشده باشد، مالک باید چه اقدامی انجام دهد؟

پروانه ساختمانی مدت زمان مشخصی دارد و چنانچه از زمان آن بگذرداما مالک هنوز اقدامی نکرده باشند، باید دوباره به شهرداری مراجعه و شهرداری طبق آخرین ضوابط به آنها پروانه دهد.

البته مبلغی که هنگام دریافت پروانه ساختمانی بابت تراکم و پروانه پرداخت شده است، محفوظ می ماند.

اگز زمان پروانه بگذرد و ساخت و ساز انجام شود، ساختمان به عنوان ساختمان بدون پروانه قلمداد می شود و در کمیسیون ماده صد باعث مشکلاتی برای مالکان شود.

کد خبر 303122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.