عکس‌های قدیمی بیماران دارالمجانین تهران به کتابخانه ملی اهدا شد

رییس اداره اسناد خریداری و اهدایی اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی از اهدای مجموعه تصاویر مربوط به دارالمجانین تهران متعلق به سال‌های ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۵ شمسی به کتابخانه ملی خبر داد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مجموعه تصاویر اهدایی شامل ۱۰۴ قطعه عکس مربوط به دارالمجانین تهران و یک جلد کتاب با عنوان «نُه نبرد» به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اهدا شده است.

سکینه خراج در توضیح این خبر گفت: مجموعه عکس‌های اهدایی مربوط به محل نگهداری بیماران روانی در ساختمان دارالمجانین تهران است. این دارالمجانین در سال ۱۲۹۷ شمسی در باغ اکبر آباد واقع در خیابان سینای کنونی راه اندازی شد و تا سال ۱۳۳۸ شمسی فعالیت داشته است که با انتقال بیماران به بیمارستان رازی این مرکز برای همیشه تعطیل شد.

وی افزود: بنا بر اظهارات مکتوب ارائه شده از طرف اهداگر مهدی نصر اصفهانی به اداره اسناد خریداری، اهدایی و امانی اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد، تاریخ دقیق عکس‌ها مشخص نیست، اما بر اساس گفته‌های این اهداگر، عکس‌ها از جانب همسر عکاس احمد بهارمست به سازمان اهدا شده است و این عکس‌ها مربوط به دوره زمانی ۱۳۱۵ تا ۱۳۲۵ شمسی است.

رئیس اداره اسناد خریداری و اهدایی اداره کل فراهم آوری و ارزشیابی اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی، ادامه داد: احمد بهارمست عکاس این عکس‌ها بوده است. او از افسران عالی رتبه ارتش در دوران پهلوی بوده که در دهه ۳۰ خورشیدی بازنشسته شد و پس از بازنشستگی به امر وکالت پرداخت.

خراج تصریح کرد: سوژه‌های مورد علاقه بهارمست در بیشتر عکس‌هایی که گرفته است، بیماران و شرایط نامناسب آنان، کودکان کار، شرایط نامناسب کار و وضعیت فلاکت بار زندگی انسان بوده است. در زیر هر عکس نیز جملاتی نوشته شده که حکایت از احساسات درونی عکاس دارد. بهار مست به ادبیات به خصوص شاهنامه فردوسی نیز علاقه زیادی داشته و به گردآوری نسخ خطی پرداخته است. کتاب «نُه نبرد» وی نیز نمونه‌ای از پژوهش او درباره شاهنامه فردوسی است.

کد خبر 521960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.